במאי 2018 עלתה בדיון של הועדה לקידום מעמד האישה בכנסת, שעסקה באיסוף ראיות על עבירות מין פורנזיות ושמירתן בעיה: לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית הפונים לחדרים האקוטיים (חדרי טיפול לנפגעות תקיפה מינית, הפועלים בטבריה, חיפה, ירושלים, באר שבע וחולון) אין מידע נגיש על הליך הפנייה, על הליך איסוף הראיות, מה קורה עם ערכות האונס אחרי שנאספו, עד מתי אפשר להגיש תלונה ולמי אפשר לפנות אחרי השחרור מבית החולים ועוד.
"זה לא נגיש לציבור. זה פשוט אין מידע" אמרה אז אורית סוליציאנו, מנכ”לית איגוד מרכזי הסיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית, "יעל (שרר) הציעה כמה פעמים שכל אישה שמגיעה לחדר אקוטי תקבל ערכה וניירת שבה כתוב בצורה מסודרת את כל הדברים כולל שהערכה כרגע נשמרת ושהיא יכולה לגשת ולהגיש תלונה אחרי כך וכך חודשים או אחרי כך וכך שנים, תלוי מה יוחלט. מידע בסיסי. כשמישהי מגיעה והיא בשוק נוראי ממה שקרה לה אין סיכוי שהיא בכלל תוכל לחשוב על כל הפרוצדורות ואז אנחנו בעצם מניחים לאותם פושעים להמשיך ולפגוע שוב ושוב ולא מגנים על נשים אחרות".
בכדי לתת מענה למחסור ומתוך הנחת מוצא שבזמן הטיפול בבית החולים קיים קושי לקלוט ולזכור את המידע הניתן הן לגבי הטיפול עצמו והן לגבי המשך טיפול, התחייבו במשרד הבריאות להנגיש את המידע בהקדם וליצור חוברת שתכיל בתוכה את כל תהליך הטיפול במרכז האקוטי וכן מידע רלוונטי להמשך, ואשר תופץ במרכזים האקוטיים ברחבי הארץ.
במאי 2019 - לפני קצת יותר משנה - שלחו במשרד טיוטה ראשונה של החוברת לארגונים העוסקים בפגיעה מינית בישראל, בבקשה שיחוו דעה על החוברת לקראת הפצתה לציבור. במייל, שהגיע לידי mako נכתב: "כגורמי מגזר שלישי, חשובה לנו מאוד חוות דעתכם על החוברת, על המידע שניתן בה ועל השפה בה היא כתובה. אנו מודעים לרגישות של אוכלוסיית היעד ולחשיבות הגדולה שיש באופן בו מונגש המידע והשפה בה משתמשים. כמו כן, נשמח לשמוע אם יש תחומים שהחסרנו או תחומים בהם העמקנו יתר על המידה". במשרד ביקשו מהארגונים להשיב למייל עד תחילת ספטמבר האחרון.
עשרות גופים השיבו למשרד הבריאות על החוברת, אלא שעד עכשיו, למרות הזמן הרב שעבר, המידע טרם הונגש וטרם הופץ לציבור. במשרד הבריאות טוענים שהעיכוב נובע, בין היתר, ממשבר הקורונה - אלא שמשבר הקורונה התחיל בישראל רק סביב חודש מרץ, בעוד המידע היה בידי משרד הבריאות כבר בספטמבר.
"לא יתכן שנפגעים ונפגעות מאלימות מינית ישארו ללא מידע מדויק וללא גישה למקור מידע אמין על טיפול חירום בפגיעה מינית במערכת הבריאות, מידע על החדרים האקוטיים ומיקומם, דרכי פניה, ההליכים, התרופות והזכויות וכן מידע על ההליכים המשפטיים המתקיימים בהם, התכנותם ומשמעותם", אמרה ל-mako יעל שרר, מנכ"לית הלובי למלחמה באלימות מינית, "כל הפניות שלנו אל המשרד בבקשה להנגיש את המידע או לכל הפחות לקבוע תאריך יעד לפרסומו נותרו ללא מענה. אם אין ביכולתו של משרד הבריאות, אחרי שנה ויותר, להביא חוברת לדפוס, יתכבדו במשרד ויקיימו את ההבטחה שלהם לנפגעים ולנפגעות באופן דיגיטלי".