שורת כוסות אלכוהול (צילום: istockphoto)
רוצים קהל ידידותי? תשקיעו באלכוהול איכותי | צילום: istockphoto

בפעם הקודמת סיפרתי לכם למה כדאי לשים לב כשאתם סוגרים על דיל של בר בגן אירועים, וגם איך איך אפשר לשדרג את הבר הבסיסי בעלות מינימלית, שעדיין תוציא אתכם מלכים בעיני כל מי שדרינקים איכותיים יקרים לליבו. עכשיו כל מה שנותר לברר זה מה זה דרינקים איכותיים, או במילים אחרות: איזה בקבוקים כדאי לכם להכניס לבר.

ויסקי
במסגרת החבילה הבסיסית מגן האירועים, אתם מקבלים בין שניים לארבעה מותגים סבירים של ויסקי סקוטי כמו כמו גראנטס, בלנטיינס וג'וני ווקר אדום. אם המוזמנים שלכם הם אנשים שיודעים לשתות ומחבבים ויסקי, רצוי להוסיף בקבוק אחד לפחות של שיבאס, מותג יקר ואיכותי (40-45 דולר), אך יותר מכל – שם נרדף לוויסקי משובח עבור פלח לא מבוטל מהמוזמנים, בדגש על המבוגרים שבהם. ג'ק דניאלס יתקבל תמיד בברכה, ואם תרצו ממש לפנק, אז בקבוק או שניים של ויסקי סינגל מאלט יעשו את העבודה – גלן פידיך או גלן מורנג'י הם המותגים הנפוצים והפופולריים. בקבוקים כאלה עולים החל מ-45 דולר לבקבוק, אבל בהחלט מייצרים סטייטמנט ראוי.

הקפצת טקילה (צילום: jupiter images)
אין כיף מהלקפיץ טקילה. רק אל תלכו על הזולה, בחייאת | צילום: jupiter images

וודקה
רוב המותגים המוכרים של הוודקה דומים באיכותם ובטעמם, ולכן אין כל סיבה להוסיף בעצמכם בקבוקי אבסולוט, אם אתם מקבלים בחבילה סטוליצ'ניה ופינלנדיה. אחרי הכל, וודקה משמשת בעיקר לערבוב קוקטיילים, ומעטים האנשים ששותים אותה נקי ומתעכבים על הטעמים. בכל זאת רוצים פינוק? בקבוק או שניים של סטולי קריסטל (כ-60 שקל בחנויות האלכוהול) יעשו את העבודה.

טקילה
החבילות הבסיסיות כוללות מותגי טקילה למטה מבינוניים, ולמרות שגם טקילה משמשת כבסיס לקוקטיילים, הרי שאין דוחה מטקילה זולה. רצוי להוסיף בקבוק של קוורבו גולד או סאוזה גולד (כ-30 דולר לבקבוק), כדי להימנע ממחזות קורעי לב וכבד של הקפצות טקילה זולה עם ספרייט. זאת החתונה שלכם למען השם.

רום וג'ין
חבילות הבסיס כוללות מותגים סבירים. ברוב המקרים אין צורך להוסיף עליהם.

משקאות אניס
החבילות הבסיסיות כוללות עראק, ולעיתים גם אוזו ופסטיס. אין צורך להוסיף עליהם.

אפריטיף
בכל בר, ובפרט בחתונה, נדרשת הימצאותם של משקאות אפריטיף – ורמוט לסוגיו (מרטיני רוסו ומרטיני ביאנקו, למשל) וקמפרי. אלה ניתנים בחבילות הבסיס, ובהחלט מספקים את הסחורה.

רווק שיכור (צילום: diego_cervo, Istock)
זכרו: אתם רוצים את האורחים שלך מבסוטים. לא שיכורים תחת | צילום: diego_cervo, Istock


ליקרים
כאן הגענו לדילמת הייגרמייסטר. הדיז'סטיף המכובד הפך בישראל למשקה המסיבות האולטימטיבי לפני מספר שנים, והרי החדשות: זה די פאסה. במקום לקנות ייגר בכ-40 דולר לבקבוק, השקיעו ב"באד אפל" למשל: יותר זול (פחות מ-30 דולר), יותר טעים ויותר באופנה. כדי לאבזר את הבר בדיז'סטיף למביני עניין, רמאזוטי (מחצית ממחירו של ייגר), או פרנה בראנקה יהיו מצוינים. משקה נוסף שכדאי מאוד להצטייד הוא כמובן הפידג' (או הפידג'לינג. מדובר באותו משקה אך במותג אחר) – ליקר וודקה תאנים מצוין, עדין מאוד ואהוד מאוד, שעולה רק 50-60 שקל לבקבוק.

בירה
אין צורך ביותר מברז אחד או מותג אחד. רק כדאי לוודא שהחבית חדשה.

עוד משקאות
החבילות הבסיסיות כוללות בחירה של משקה קבלת פנים כלשהו. לרוב מדובר בקערה של סנגרייה או קאפירינייה בקיץ, ופונץ' או סיידר חם בחורף. אופציה נוספת, יקרה יותר אך יוקרתית ופופולרית, היא שמפניה. שלושה ארבעה ארגזים יכולים לשדרג מאוד את קבלת הפנים ולבנות את המשך הערב. שימו לב – חובה לקנות שמפניה כשרה (וזה מעלה את מחיר הבקבוק הבודד מ-20 שקל ל-35). כמו כן, ודאו שהבר מצויד בכוסות שמפניה, או בררו את מחירן.

משקאות אנרגיה
לטובת מי שממש חייב לתבל את הוודקה שלו ברד בול על מנת לרקוד כדבעי, רכשו בעצמכם שלושה עד חמישה ארגזים (24 פחיות בארגז), לפי מספר המוזמנים. מה שכן, אין צורך לשלם כפליים על רד בול. מותגי האנרגיה האחרים עושים את אותה עבודה בדיוק. עלות ארגז: 55-65 שקל.