כשאת רווקה ונאבקת כדי למצוא את בן הזוג המתאים לך, זה שיהיה שותף אמיתי לחיים, החבר הכי טוב, המאהב ואולי אבי ילדייך, אין ספק שלראות חברים, קולגות וסתם מכרים מנפנפים מולך בטבעות אירוסין בכל הזדמנות זה לא הדבר הכי נעים, בלשון המעטה. אם את ממש רוצה את זה, התמונות מלאות האהבה של כולם מרגישות לך לפעמים כמו בעיטה בבטן, כאילו מישהו יודע בדיוק את הנקודה שכואבת לך, ולוחץ עליה.
הכאב המכווץ הזה שכיח אצל נשים (וגברים) והתחושה שאת "נשארת מאחור" כאשר אחרים סביבך מתחתנים, פשוט לא נעימה. אנחנו כאן כדי לדבר על זה ולשחרר קצת מההרגשה הכבדה, כי יש מה לעשות כדי להקל על האכזבה, הקנאה והאשמה. "אני רואה את זה הרבה אצל אנשים צעירים", מסבירה המטפלת תמרה היל, המסייעת ללא מעט רווקים ורווקות להתמודד עם תחושות ההחמצה שחווים כשרואים אחרים מתקדמים למקומות שרצינו אבל לא הצלחנו; "יש בקרבם לחץ רב שמופעל עליהם מגורמים חיצוניים וגם מעצמם כדי להשיג דברים. כולם מחפשים לסמן "וי" בצ'ק ליסט האינסופי של החיים, הכוללת תואר, עבודה טובה, מגורים עצמאיים וכמובן חתונה והקמת משפחה. הלחץ הזה לא תורם, כיוון שכאשר משהו בתכניות "משתבש", או לא הולך כמו שמתכננים, נוצרת פגיעה בהערכה העצמית של אותו אדם. ההרגשה היא של אי יכולת להשיג".
הסכנה הטמונה בתחושה הזו, היא שהמחשבה של אי יכולת להשיג מטרות מחלחלת לשאר תחומי החיים. אנחנו חושבים לעצמנו כמה לא יוצלחים אנחנו, ובראש מספרים לעצמנו סיפורים על זה שהחיים שלנו הם כישלון בכל התחומים. כדי לא לשקוע לתוך המחשבות האלה, אספנו עבורכן/ם שמונה עצות שבוודאי יוכלו לעזור:
1. הישארו ממוקדות בעצמכן
לכל אחד יש את הסיפור שלו; לחברות שלך יש את שלהן ולך יש את שלך. אין לאף אדם אותו סיפור כמו לשני ובהרבה מקרים מה שאתם חושבים שנראה מבחוץ כ"מושלם", מתגלה כפגום. וגם אם אין פגמים, ובאופן אובייקטיבי למישהו או מישהי אחרת יש חיים "יותר טובים" משלך, הפסיקי להתעסק בחיים שלה – והתמקדי בשלך. את לא יכולה לחיות את החיים שלה, וזו הבנה חשובה כדי שתוכלי להשקיע בעצמך באמת.
2. אתן לא לבד
לפעמים התחושה שנשארנו בחוץ כשכולם כבר בונים את הקן שלהם ונמצאים בשגרה של "החיים האמיתיים" היא קשה. יש בדידות, וצריך לתת לה מקום. הבדידות יכולה לצוף כשאת מביטה בפייס או באינסטגרם בתמונות של טבעות האירוסין של חברותייך וחושבת ש"לי זה לא יקרה", או כשאתה רואה שלחברים שלך יש בת זוג קבועה ואוהבת, ואתה לא מצליח להחזיק קשרים יותר מחודש. תחושת הבדידות נפוצה, ויש לא מעט נשים וגברים שמרגישים כך. אתן לא לבד.
3. שמרו על עצמכן
אם אתן מרגישות שהשיטוט הבלתי פוסק וההשוואות שאתן עורכות נוצרות בעקבות שהותכן ברשתות החברתיות, פשוט נטרלו אותן. קחו הפסקה מהמדיה הזו, צפו בסרט או סדרה שאתן אוהבות והפסיקו לחשוב על מצבכן ביחס לאחרות.
4. הציבו מטרות למערכות היחסים שלכן
אם התחושה היא שאתן תקועות במקום, אולי זה הזמן לראות מה אתן יכולות לשפר בהתנהלות שלכן בכל הנוגע למערכות יחסים, כדי שתוכלו להתקדם לעבר המטרות שלכן בצורה טובה יותר. כתבו לעצמכן איך נראים ומתנהגים בני הזוג האידיאליים שלכן, כיצד נראית שגרת היום ביחד, איזה סוג מערכת יחסים אתן רוצות ובאילו מקומות תוכלו למצוא אותה. אולי אתן עדיין לא בשלות למערכת יחסים רצינית ובכלל לא שמתן לב?
5. צרו יומן הוקרת תודה
אחד הכלים המוצלחים ביותר להעלאת הערך העצמי שלכן וליצירת תחושה טובה ביחס לעצמכן ולסביבה, הוא כתיבת יומן הוקרת תודה. מדובר בטקס קטן שעושים במהלך היום - יש שממליצים בלילה לפני השינה, בו תוכלו לכתוב ביומן את כל הדברים עליהם אתן מוקירות תודה. מחקרים הוכיחו כי ניהול יומן שכזה לאורך זמן משפר את איכות החיים ומחזק את הנפש ואף את הגוף. בנוסף, היומן יאפשר לכן להתרכז במה שחשוב לכן באמת בחיים, ואם מערכות יחסים הם אחד מהם, אז הסיכוי שתתקדמו לעבר קשר רציני, ככל הנראה יגדל בזכות היומן.
6. זכרו ששום דבר אינו קבוע
למרות שזה אולי נשמע קצת מתמרמר, לפחות שליש מהזוגות הנשואים מתגרשים. אלו החיים: אנחנו מרוויחות קצת, מפסידות קצת, ואין שום דבר שנשאר לנצח. עוזר לקבל פרופורציות?
7. חשבו על החלופות
אם תחשבו על זה לעומק, יכול להיות שהיו לכן בדרך אפשרויות להתחתן או להגיע לקשר רציני שמוביל לחתונה, אבל לא רציתן לעשות זאת. אולי הגיע הזמן להסתכל על זה בצורה חיובית? אתן יכולות לתת לעצמכן טפיחה על השכם מעצם העובדה שלא התפשרתן על בני זוג שקרוב לוודאי הייתם עוזבים בשלב מסוים, ואתם עדיין מבקשות לעצמכן את הטוב ביותר.
8. הפכו את הרגשות השליליים לחיוביים
כשאתם מרגישות שממש נמאס לכן, קחו את כל הרגשות השליליים של העצבים, הכעס, הקנאה, הפחד והדכדוך - ועשו משהו טוב. צאו לאימון, לכו לבקר את סבתא, הרימו טלפון לחבר או חברה או צאו לשופינג. זה אולי לא יהיה חיובי לחשבון הבנק שלכן, אבל יכול לשדרג את ההרגשה הכללית.