אישה בחלוק לבן שמה קרח נגד כאב ראש (צילום: jupiter images)
ככה נראים לפני ארגון חתונה | צילום: jupiter images

 שנים לקח לך למצוא את יקיר ליבך, שנתיים נוספות לקח לו להבין שמה שהוא רוצה בחיים זה אותך. אז הוא כרע ברך, או צנח ממטוס, או יצא ממקלחת, מה שלא יהיה – הוא החליט שהוא מתחייב ואת החלטת שאת מסכימה ואתם החלטתם על תאריך לחתונה ואז גיליתם שלך אין זמן, לו אין ראש לזה ובואי נודה על האמת – את גרועה בהפקות.

ובכן, בשביל זה נולד מוסד מפיקי האירועים. השאלה היא איך בוחרים מפיק שיעשה לך את החתונה שאת רוצה, כמה זה יעלה לך, על מה חשוב לשים לב ומה כדאי לשאול. כי בינינו, מעולם לא הרמת חתונה, כך שסביר להניח ששאלות יהיו גם יהיו.

בחמש השנים האחרונות הלך וצמח פה עולם חתונות עשיר ותעשיית הפקת האירועים רק הולכת ומשגשגת לאור הרצון העז למצוא את החתונה שתעיף את סבתא מהגלגלים. במצב עניינים כזה, אין ברירה אלא להיעזר באיש מקצוע. בינינו, יש עוד ברירה – אפשר ללכת על חתונה פשוטה, אלא שלמרות המצב בשוק, יש עוד כאלה שמחפשים לעשות את זה גרנדיוזי, ובשבילם מפיק הוא הפתרון המתבקש.

 אם בעבר היה מדובר במותרות השמורות לאנשי העשירון העליון, כיום גם זוגות שלא מגלגלים מיליונים בחודש בוחרים להתלוות למפיק. זוהר מיילי-רוול ושרון דושינצקי עציוני, בעלות חברת "פרייבט פרודקשן" הפונה לעשירון ולאלפיון העליון, הן בדיוק הנשים שבאות לעשות לזוגות את החיים קלים ולהפוך את האירוע למפעים. "הלקוחות שלנו מגיעים לאירוע כאורחים, רק שהם יודעים הכל מראש", מספרות לנו המפיקות. "ברגע שהם מעבירים לנו את הזכות להפיק להם את האירוע, הם נשלחים הביתה לישון בשקט, ללא טלפונים ולחצים. כך יוצא שהזוג למעשה מגיע רק למפגשים המהנים ולא לכאבי ראש".

כסף הוא לא השיקול היחיד בבחירת מפיק

בוא נבהיר זאת כבר עכשיו: מפיק עולה כסף. אבל האם מפיק יכול גם לחסוך כסף? באופן מפתיע, שרון וזוהר טוענות שדווקא כן. "אחד היתרונות הגדולים של מפיק הוא היכולת שלו לתעל את התקציב כמו שצריך. הן מבחינת החלטות עיצוביות וחלוקת משאבים והן מבחינת משא ומתן עם ספקים. היה לנו לקוח שרצה לשים הון עתק על תאורה. אז נכון שהתאורה הייתה מדהימה, אבל התפקיד שלנו היה לחלק את העוגה כמו שצריך ולהשאיר כסף גם למה שהתאורה תאיר".

קערה עם שמפניות על רקע הים (צילום: mario loiselle, Istock)
מפיק יכול להגשים לכם את כל החלומות | צילום: mario loiselle, Istock

 

עם זאת, הן מבקשות לסייג. "כסף הוא לא השיקול היחיד שבגללו זוגות לוקחים מפיק. כי זה שאת לא צריכה להתמודד עם הצד המעשי של תכנון החתונה, אלא רק לחלום על האירוע ולקבל אותו על מגש, זו מתנה גדולה", הן אומרות. "ומעבר לעובדה שהתפקיד של המפיק הוא להרגיע את הרוחות ולדאוג שהכל יתנהל כמו שצריך, הוא גם מביא איתו רעיונות, מתרגם את החלום שלך למציאות, מפעיל את כל הספקים ודואג לפן היצירתי של האירוע".

 אז עד כמה יצירתי זה יכול להיות? השתיים מספרות על אולם תחום במסכי פלזמה שיוצרים תחושה של אקווריום בעזרת אנימציה של דגים וכרישים, בית פרטי שהפך למגרש כדורגל כשהאוכל מוגש בתוך שער מרשת, ומלון הילטון שהופך ללילה אחד לאולם ספרדי צבוע בשחור-אדום ותחרה. גרנדיוזי? מנקר עיניים? מיותר? יכול להיות. העובדה היא שזה מה שהלקוחות מבקשים. "אין לזה סוף", מסכימות המפיקות, "אנחנו חיות את זה ביום וחולמות על זה בלילה. פעמים רבות אנחנו מוצאות לוקיישן מקסים ומופרע, ורק מחכות שהלקוח המתאים יצוץ".
קרה שפסלתן לקוח?
" בהחלט שזה קורה. לקוח שאנחנו מרגישות שלא ייתן לנו לבטא את עצמנו הוא לא לקוח שנרצה לעבוד איתו. העבודה שלנו היא יצירה, וברגע שאנחנו לא יכולות להביא גם אינפוטים שלנו, זה לא טוב לאף אחד מהצדדים. במקרה כזה, מוטב ללקוח לעשות את הדברים לבדו".
ומה עושים עם לקוח שלא מפסיק לנדנד?
"אנחנו ללא ספק סוג של פסיכולוגיות, אבל בסופו של יום, צריך תמיד לזכור שהאירוע הוא לא שלנו. אבל גם כשלקוח יודע טוב מאוד מה הוא רוצה, אנחנו עדיין יכולות לתרום לו מהידע שלנו".

טיפים לבחירת מפיק

כימיה: הדבר הזה שגורם לך להיות נינוחה וסמוכה עם חיוך על הפנים זה הדבר הראשון שעלייך לשים לב אליו. "לא מחויבת להתפתח כאן ידידות אמיצה, אך כימיה בסיסית היא הכרחית", מסבירות זוהר ושרון. "חשוב לזכור שאנחנו למעשה הגוף המקשר בין הזוגות לבין הספקים. אנחנו נחשפות לעולם שלהם ולא פעם נכנסות להם לבית, תוך ניסיון להבין על מה הם חולמים, מה הם אוהבים לאכול, לשמוע ולראות. מכיוון שאנחנו מבלים זמן לא קצר ביחד, זה יהיה נחמד אם גם תהיה אווירה נעימה".

זוג שמח בחתונה (צילום: kevinruss, Istock)
ביום החתונה ממש לא יהיה לכם זמן להתעסק עם כלום | צילום: kevinruss, Istock
 

מקצועיות: אחרי שסימנתם וי על ניצוצות באוויר או תחושה נעימה בבטן, חשוב לבדוק את המקצועיות של המפיק שלכם. לכו על מפיק שעשה דבר או שניים בחייו. מקצועיות יכולה לבוא לידי ביטוי ברזומה, באופן שבו הוא מדבר, מתנועע ומתנסח. "99 אחוז מהלקוחות שלנו הגיעו אלינו מפה לאוזן. אחרי שראו אירוע שלנו והתעניינו", מסבירה זוהר, "המקצועיות של מפיק מדברת בעד עצמה ואירוע לדוגמה הוא כרטיס הביקור הטוב ביותר".

ראש פתוח: מפיק טוב הוא אחד כזה שיידע לקרוא את תנועותיכם, להקשיב לכם ולזרום אתכם. אם ניצב בפניכם מפיק מבריק, מקצועי לעילא ומנוסה עם קבלות, אבל הוא לא יודע לשלב בין כל אלה לבין החלום שלכם, זה לא מספיק. שימו לב שקולכם נשמע, שסגנונו של המפיק נושק לשלכם, אבל שהוא גם יודע לתת את הטאץ' האישי שיהפוך את הכול לייחודי.

עוגת חתונה מפוארת (צילום: istockphoto)
עדיף מפיק שעובד עם כמה שיותר ספקים. תהיה לכם בחירה יותר גדולה | צילום: istockphoto
 אמון: כמו בכל מערכת יחסים, אמון הוא אחד הכלים החשובים שישקיטו את נפשך. בסיום הפגישה הראשונית עם המפיק עני לעצמך על השאלה: האם את מאמינה שהוא יעשה את הכי טוב בשבילך? אינטואיציה היא לא דבר שיש לזלזל בה, ודאי לא אינטואיציה נשית. תחושת הבטן שעומד בפנייך אדם אמין שלא יברח באמצע הדרך או יעשה ככל העולה על רוחו היא חשובה ומכרעת.

מה תשאלו את המפיק

תחקיר: אם הגעתם למפיק מפה לאוזן, מצוין, אבל אם לא, בדקו מיהו המפיק דרך האינטרנט (אם יש לו אתר בית מה טוב, אם לא – אולי כתבו עליו בפורומים של חתונות). גם במפגש עם המפיק אל תהססו לבקש לדבר עם לקוחות עבר שלו, כדי שתוכלו להיוועץ בהם ולהתרשם מניסיונם וחוויותיהם.

פנים אל מול פנים: מומלץ מאוד לקיים את הפגישה הראשונית עם המפיק פנים אל מול פנים ולא בטלפון, אלא אם כן, אתם מתגוררים בחו"ל והנגישות בעייתית. אין כמו מראה עיניים כדי להעביר רגשות, כימיה, אמון ומקצועיות.

_OBJ דד ליינים ברורים: בסיום הפגישה הראשונה עם המפיק שימו לב שאתם מבינים היטב כיצד מתבצע התהליך ואת מפרט העניינים. בקשו ממנו שיגדיר בפניכם מהם הצעדים הבאים שהוא נוקט ומתי תיפגשו בפעם הבאה ועל מה. "לאחר שהסכמנו שאנחנו ממשיכים בדרכנו המשותפת, אנו נפגשים בשנית לפגישות סקיצה", מסבירות שרון וזוהר. "חשוב לנו להעביר באמצעות הדמיות מחשב כיצד האירוע שהיה לאדם בראש הופך למציאות של ממש, בכך נבין שאנחנו משדרים על אותו כל. אנחנו מבהירות את הלו"ז העתידי ומקפידות על קשר טלפוני תמידי".

ספקים: כל מפיק עובד עם ספקים שונים. מומלץ לשים לב שהוא עובד עם מגוון רחב. יכול להיות שהשמות לא יאמרו לכם הרבה, אך נעים יותר לדעת שישנו שפע מכובד של אנשי מקצוע שיעניק לכם גם קשת רחבה לבחירה.

עוד הצעות, המלצות, טיפים והפתעות בערוץ החתונות