כשארז טל הכריז על תאריך הגמר של "האח הגדול", ערן יקל, חתן לעתיד, לא האמין שזה קורה לו. בניגוד לציפיות, הגמר לא נקבע לאחד מימי השידור המקוריים של התוכנית – שבת או רביעי - אלא דווקא ליום חמישי, ה-4 במרץ, התאריך בו תתקיים חתונתם של ערן ואשתו לעתיד, מאיה.
"אחת הסיבות שנלחמנו על יום חמישי היתה שבאותו יום לא משודר האח הגדול, ואין איזה אירוע מיוחד, אבל להפתעתנו הגדולה נודע לנו הערב שהגמר נופל על האירוע שלנו", כתב יקל בפורום חתונות ב"תפוז". "מה אני אמור לעשות? לא מספיק שהאירוע שלי מצומצם, גם המכה הזאת?". ערן קיווה שהחברים בפורום יוכלו לסייע, ואולי גם יצטרפו למחאה נגד "קשת", שהחליטה להזיז את תאריך הגמר. ההודעה של החתן המאוכזב לא רק גררה עשרות תגובות, אלא גם משכה אליו פניות של ארבעה זוגות נוספים, שכולם עתידים להתחתן באותו התאריך.
"תזמין את כל המודחים שיהיו אצלך באירוע ויחלקו חתימות", הציע הגולש נצאב לערן. "או תרשום בהזמנה שגם אלירז, סער, איילה ופותנה אמורים להיות בחתונה, אבל נבצר מהם להגיע בגלל חוזה שתוקע אותם". רוב התגובות ניחמו את הזוג וטענו כי מי שיבחר לא להגיע לאירוע, מלכתחילה לא צריך להיות ברשימת המוזמנים. מגיבים אחרים שניסו למצוא פתרון, הציעו לבני הזוג להעמיד מסכים באירוע ולשדר את הגמר בזמן החתונה.
"אנשים אומרים לי "תשים מסך ענק", אבל אני חושב שאני ואשתי צריכים להיות המרכז באירוע", אמר לנו יקל בראיון טלפוני. "אני לא הולך לשתף פעולה עם הדבר הזה. תארי לך זוג רוקד, נהנה, משתולל, פתאום שקט, דממה, וצריך לחכות לראות על מי יכריזו".
לחגוג את האהבה (וגם את הניצחון של אלירז)
"אני שילמתי אקסטרה כסף בשביל יום חמישי, וזה לא שהחלטתי להתחתן חודש לפני הגמר, זה משהו שאני עובד עליו כבר שמונה חודשים". ערן מספר שכשהוא וזוגתו בחרו את התאריך לאירוע, הם הקפידו לבדוק אם לא מתקיים משחק חשוב באותו ערב. "היתה פה המון חשיבה סביב התאריך, ולא העלינו בדמיון הכי פרוע שלנו שההפקה של "האח הגדול" פתאום תיכנס לנו באמצע".
כמו כל זוג לפני החתונה, מאיה וערן היו חרדים מכל שינוי קטן או מכשול בדרך. אולי בגלל זה, החברים שמנסים להתבדח איתם על צירוף המקרים האומלל רק מכניסים אותם ללחץ נוסף. "התגובות הן בעיקר הומור שחור, מצחיק ולא מצחיק. אחד מהחבר'ה שלי אמר לי: "'וואלה, איזה מגניב, אתה מתחתן לא רחוק מהבית, אז נקפוץ חמש דקות, החופה תיגמר מהר ונראה את הגמר'", אומר ערן בתסכול. האכזבה שלו ושל ארוסתו נובעת גם מהעובדה ששניהם צופים אדוקים. "גם אותי מסקרן לראות את הגמר. מי שיגיד לך שהוא לא צופה בתוכנית, הוא או שקרן או קשקשן. את יודעת מה? אם אלירז יזכה, אני מבטיח אקסטרה שמפניה".
חתונה בערב גמר "האח הגדול" זה אכן מבאס, אבל לא סוף העולם. לאלה מכם שאוהבים את התוכנית, או חוששים שהמוזמנים שלכם עלולים להיות שקועים כל האירוע במחשבות על אלין וארז, יש לנו כמה פתרונות אפשריים:
קודם כל, לדעת לקחת את העניין בהומור. בואו נכניס דברים לפרופורציות – לא מדובר ביום אבל לאומי או באסון טבע שיהרוס לכם את החתונה, וככה יש להתייחס אליו. גם אם בפנים הלב טיפה נחמץ, מומלץ להפגין פאסון ולא לעקם את האף. אפשר להכניס שורה המתייחסת למאורע בהזמנה, שמראה שאתם לא מתרגשים – משהו בנוסח "ברביעי למרץ קורה משהו מרגש מאוד. אה, ואנחנו גם מתחתנים".
מזערו את הנזק מראש. אם התחייבתם בפני האולם למינימום מוזמנים, מן הסתם ערכו סבב טלפונים כדי לוודא שכל אותם אורחים בעייתיים אכן יגיעו בתאריך המדובר. אם תרגישו נימת התחמקות מחלק מהמוזמנים, נסו לגשש בזהירות – האם מדובר במשהו פתיר? תנו לכל אורח תחושה שהנוכחות שלו באירוע שלכם קריטית במיוחד. רגשות אשם פולניים לא יזיקו במקרה הזה.
מסך ענק או טלוויזיה קטנה שתקרין את רגע ההכרזה. הגמר, לרוב, הוא אירוע די נמרח ועמוס פרסומות, ומה שמעניין את כולנו זה מי ייקח את המיליון. רגע ההכרזה ישודר אי שם לקראת סוף האירוע, כשכולם כבר שמחים ושיכורים והחברים של ההורים כבר מזמן הלכו הביתה. אל דאגה, בשלב הזה אין סיבה ששידור הזכייה ייקח פוקוס מכם.
לזכור שזאת החתונה שלכם. אתם לא צריכים להתחשב בכל גחמה של האורחים שלכם, ובטח לא לתכנן אירוע שלם סביב תוכנית טלוויזיה, מצליחה ככל שתהיה. תזכירו אחד לשנייה כמה היום הזה מיוחד לשניכם, כמה אתם אוהבים וכמה שהאורחים שלכם שמחים בשמחתכם. חוץ מזה, שום דבר לא באמת חשוב. מזל טוב!