כל כלה בטוחה שהיא הכלה הכי מהנה, רגועה וקלילה שמעצב השמלות אי פעם הלביש. היא לא עושה שום בעיות (אלא אם כן המעצב התחיל קודם), היא זורמת (מלבד הפעמים שזה לא מתאים לה), והיא מקבלת את הדעה המקצועית של המעצב בהסכמה מלאה, (אלא אם כן הדעה הזו מנוגדת כמובן לשלה). האמנם? ביקשנו לבדוק את הנושא לעומק. פנינו ליוסף, ליהי הוד וגדי אלימלך כדי להבין איזה מין כלות אנחנו מהצד השני של ההינומה.
mako נשים עכשיו גם בפייסבוק: בואי, הקפה עלינו
איזה מין כלות אנחנו?
את הכלות חילקו המעצבים לשניים: הלחוצות שמגיעות 8 חודשים מראש ומשתגעות ונלחצות עד הרגע האחרון תוך שהן סוחפות בטרפת את בן זוגן והקוליות, אלה שזורמות ונהנות מהתהליך. למרות שהייתה קביעה שכלות השנטי קיימות, הודו המעצבים שרובנו בריידזילות ולחוצות בצורה מופרכת. עם זאת, רוב המעצבים אמרו שאם חשד באוויר לכלה מהגיהנום, הם באלגנטיות יורידו אותה מהשמלה. "לא בכל מחיר", הם אומרים.
כמה זמן לוקח לנו לבחור שמלה?
על פי המומחים, הכלה הממוצעת לא מחליטה על שמלת החלומות במהרה. עליה ללכת למינימום 6 מקומות, לעשות סיעור מוחות חפירתי-משהו עם חברותיה ולצלם שלל תמונות באייפון. בסופו של דבר כפי שאחד אמר בצורה שלא משתמעת לשני פנים: "תפקידכם הוא לאכול את המוח לכל המעצבים ובסוף לחזור לשמלה הראשונה וכל זה על עקבים. לא חבל לכן על הגב?"
כמה חשוב לנו להיפגש עם המעצב?
המעצבים מוסרים שהלקוחות בדרך כלל רוצות עיצוב אישי ועל כן דורשות לקבל יחס אישי של המעצב בכל אחד מהשלבים של הכנת השמלה. מכיוון שלא לכולם יש זמן לראות את הכלה המיועדת בכל ביקור שלה בסטודיו, למעצבים יש צוותים מיומנים שמסייעים לכלה בבחירותיה. אבל בינינו אם ממש תתעקשי, אין מצב שיסובבו לך את הגב.
מה הלוק המועדף עלינו?
הכלות הישראליות בקיאות היטב בטרנדים הלוהטים ולכן יש להניח שלא נלך על מלות שהן פאסה מבחינת עיצוב. אם בעבר שמלות הקצפת היו שיא האופנה, כיום רוב הכלות מבקשות גב חשוף וטשטוש האזורים שהן פחות אוהבות בגוף. אבל התהליך עובד ככה, לפי המעצבים: אנחנו מתחילות בפשוט-פשוט-פשוט ועוברות במהרה למוגזם בטירוף. מי שרצתה שמלה קלאסית בהתחלה עם טוויסט מעניין חוזרת בסופו של דבר בריצה ורוצה להוסיף תחרה, יהלומי סברובסקי ושכמיות. טוב, ככה שלא יהיה קר בגלל הגב החשוף.
מה הדבר הכי מוזר או משונה שכלה ביקשה מכם?
לא כל המעצבים זכו לבקשות משונות אולם הם כן הסכימו לגלות שיש כלות שהופכות ליצירתיות יתר על המידה במהלך התהליך. יוסף סיפר לנו שהייתה כלה אחת שביקשה ממנו שמלת כלולות כתומה, אבל מודה שהתוצאה הייתה מקסימה. "היא לבשה שמלת טול מהממת. הפרצוף של אמא שלה בחנות גם היה בצבע כתום ובסוף זה היה מקסים וקול לחתונה ביום שישי בים". ליהי הוד מוסיפה, "הבקשה הכי משונה הייתה שמלת כלה אוברול". כמו כן, היא אומרת שהיו מקרים בהם החתן התבקש לבחור את שמלת הכלה. העיקר שלא יהיה מזל רע.
אנחנו חושפות או צנועות?
המעצבים הסכימו שכולנו תמיד נבקש לחשוף משהו בגופנו ולא נלך על הלוק החסוד עד הסוף. גם אלה שכביכול נוטות למראה הצנוע, תמיד יחפשו איפה לשבור אותו עם שסע או מחשוף בחזה או ברגליים. טוב, אין ספק שהזמן הכי טוב לדפוק קליבג' עמוק זה כשמתחבקים עם החבר'ה של אבא מהעבודה, נכון?
עד כמה אנחנו מכורות לטרנדים?
בשאלה זו, הפנאל שלנו היה חלוק בדעותיו. בעוד שאלימלך והוד טענו שלכלה יש סטייל אישי אותו היא מבטאת בשמלה ייחודית, יוסף מצדו חווה חוויה אחרת: נשות ישראל מכורות לטרנדים באופן קשה וזקוקות לקבוצת תמיכה. הם סיכמו את הנושא בכך שלרוב הכלה יודעת מראש מה היא שמלת החלומות שלה וכיצד הייתה רוצה להיראות. אולם, ברוב המקרים, הכלות מבינות שהפנטזיה ללא הולמת אותן ואז הן נפתחות לדברים חדשים. ע"ע קבוצת התמיכה.
עד כמה אנחנו פתוחות לשינויים?
רוב הכלות מגיעות לסלוני הכלות עם תמונות באייפון של כל מיני מעצבים. יש להן כיוון כללי רק חבל שלא תמיד הוא נכון למידות שלהן או לצבע עורן. אבל היי, מסתבר שאנחנו דווקא כן מוכנות גם להקשיב לשינויים ולהתאמות. ככה שמבחינת המעצבים קיבלנו 100 במבחן הזה. פיווו.
את מי אנחנו מביאות איתנו בדרך כלל?
המלוות של הכלות הן בדרך כלל אחיות, אמהות, חמות וחברות. עם זאת, הפאנל שלנו ממליץ בחום לוותר על הפמליה ולהתמקד במלווה אחת בלבד כדי להימנע מעודף דעות בנושא השמלה. "הסיוט מתחיל," הם אומרים, "כשהחמות רוצות לראות ותמיד יש מישהי שמבינה בתפירה וזה בעייתי". הרוב לא מגיעות עם החתן ויש כאלה שגם מגיעות לבדן. ככה או ככה, מסתמן שעדיף להשאיר את החמות בבית.
*הנבחרת שלנו הציגה את קולקציית הקיץ שלה על המסלול בשבוע האופנה לכלות שהתקיים בתחילת החודש.
>> האם את נכנסת לשמלת הכלה שלך?
>> מלחמת הכלות: ללכת מכות על שמלת כלה
>> ואיך הספקים נראים בעינינו: סיפורים של כלות