הגיע הזמן להודות באמת: חתונה היא אחד הדברים הכי לא רומנטיים שיש. מדובר באירוע מתוכנן ומאורגן עד היסוד, שמוציא את הבריידזילה שבתוכנו ואת הקמצן שבתוכם, חושף את האישיות המעורערת של אמא שלך והפרסונה המסרסת של אבא שלו, ומגלה שלל דברים שלא ידעתם אחד על השני ואולי גם לא ממש רציתם לדעת. ועדיין, כנראה שלא נפסיק להתחתן. כי לא רק שחתונה גם יכולה לגלות לנו שאנחנו דווקא ממש טובים בלהפיק ביחד אירוע, הרי שעמוק בלב כולנו מחכים לרגע המזוקק שמעניק אסמכתא שהנה, מצאנו האחד את השנייה. השאלה היא רק לכמה זמן.
כמה פעמים קיבלתם הזמנה לחתונה וידעתם שהזיווג הזה יחזיק, במקרה הטוב, מקסימום שנה? ובכן, זה קורה הרבה. הרבה מאוד. אז פנינו לאנשים שחתונות זה הביזנס שלהם, וניסינו לברר איך הם יודעים שלפניהם חתן וכלה שלא יישארו ביחד אחרי שכל הטררם ייגמר.
הסימן הראשון: הצד שלו, הצד שלה
כל זוג שמגיע למעמד מכיר את הבעיה הקרויה "הורים". או שהם מעורבים מדי, או שהם בכלל לא בתמונה. או שהם רוצים לממן את כל החתונה ו"לקנות" אתכם, או שהם מעדיפים לשמור את הכסף תחת המרצפות להעמיד פני נזקקים.
"לא פעם ההורים לוקחים פיקוד ושליטה, בעיקר בעינייני כסף, ואנחנו נחשפים לאינטראקציה של התחשבנויות לא נעימות על כמה כל צד מביא ומה הוא דורש בתמורה", אומרת אורנה, מנהלת מכירות בגן האירועים גם ים. "היה לנו מקרה שבו הורי החתן נתנו הלוואה של מאה אלף דולר ודרשו הסכם ממון מהכלה, מה שגרם לביטול החתונה והקשר כולו. היה גם זוג שהגיע מספר פעמים, ובשלב המו"מ אבא של החתן ניסה להוריד במחיר, מה שאנחנו לא עושים. הוא לא ויתר למרות שהזוג רצה מאוד. בסופו של דבר, הוא גרם לכלה לבכות, השתלט על השיחה והעסקה התפוצצה".
"אם האמא של הכלה מגיעה לפגישת המוזיקה בשביל 'לעזור' והחתן שם לב לקראת סוף הפגישה שהוא אמר שני משפטים שספק אם גם אותם מישהו בכלל שמע, כדאי שהוא ישקול שוב", אומר די.ג'יי כפיר על. ואנחנו אומרות: מי מביא את החמות לייעוץ מוזיקלי?
"הנורה האדומה שלי נדלקת כשהחתן מסכים עם הצד של ההורים", אומר עופר פישלר מפיק אירועים בטבע ובמקומות מיוחדים מ"כובע הפקות". "זה לא משנה אם מדובר בהורים שלו או שלה. בכל חילוקי הדעות התפקיד הברור של הבחור הוא לגבות את אשתו לעתיד. אם הוא מתחיל לרכך אותה ולהכניס לה 'אולי אמא שלך צודקת' - המריבה בדרך". כמו גם הבעיטה בישבן.
סימן שני: סמיטריילר יכול להיכנס ביניכם
קשה להאמין אבל חתונה, על אף המשמעות הנצחית והזוגית שלה, היא לא בהכרח קונספט שמאחד בין אנשים. "אני מקיים את פגישות הייעוץ המוזיקלית בחדר עבודה, ויש שם ספה זוגית", אומר כפיר הדי.ג'יי. "לא פעם קורה שזוג באופן אוטומטי מתיישב במרחק גדול האחד מהשני, כזה שמאפשר לעוד זוג להיכנס ביניהם. זה תמיד נראה לי מוזר. ועוד סיפור - אמיתי לגמרי: היה לי חתן שביקש להיכנס לחופה עם 'בדד' של זוהר ארגוב. חשבתי שזאת בדיחה, זה היה ההיפך מזה".
"גם אני נתקלת לא פעם בריחוק פיזי, זוגות שלא מראים שום סימני חיבה", אומרת אורנה מגם ים. "קורה גם שהם משתיקים אחד את השני, מתעצבנים, לא מתחשבים, מעמידים במקום או סתם מפגינים חוסר כבוד. קשה להתעלם מהאינטראקציה הזאת, במיוחד במעמד המדובר".
סימן שלישי: זורמים לכיוון הלא נכון
הבריטים כבר הסכימו שפלרטוט זה לא בגידה, ובין אם אתן חושבות ככה או לא, בטח תסכימו שלעשות עיניים לכל מי שבסביבה זה לא ממש לגיטימי. ומסתבר שזה קורה אפילו מתחת לחופה.
"כשזוג חמוקיים מקפץ מול החתן השיכור וחיבוקי השמחה מתפרשים כחיבוקי זימה, יש סיבה לחשש", אומר לנו צלם חתונות שביקש לשמור על אנונימיות. "האמת היא שאני רואה לא מעט כאלה מבעד לעדשה. זה בהחלט מוזר בהתחשב בסיטואציה".
"הייתה לי פעם כלה שרצתה להעשיר את התוכן המוזיקלי עם הרכב כנריות", אומר די.ג'יי כפיר, "וכל מה שעניין את החתן היה אם הן כוסיות. והוא היה רציני. היה לי גם מקרה של כלה 'חברותית' בצורה די מוגזמת כלפיי. זה מחמיא, אבל אולי כדאי שמישהו כאן ישקול שוב".
"אתה יודע שזה לא עובד כשאתה מקבל טלפון מבחורה שהפקת לה חתונה אחת, והיא מבקשת הצעת מחיר לאירוע", אומר עופר המפיק. "השתדלתי לא להיות ישיר מדי ושאלתי בעדינות אם 'יש חופה באירוע', היא ענתה שכן. התנחמתי בכך שלפחות לי היא שמרה אמונים".
סימן רביעי: אין תקשורת
את מאוהבת בשריר התלת ראשי שלו, והוא לא יכול שלא לנעוץ מבטים בשדיים שלך, אבל זה לא אומר שאתם נמשכים למה שקורה בפנים. לא מעט זוגות ממהרים להיכנס לנישואים ללא קשר אמיתי, ומתברר שזה משתקף בצורה מאוד ברורה כשמגיעים להחליט על צבע המפיות.
"כשזוגות לא מסונכרנים אחד עם השני מבחינה מוזיקלית, זה מקובל ולגיטימי. אבל כשמישהו אחד מאוד בעניין והשני זורק משפט כמו 'יאללה בוא נתקתק ונגמור עם זה', זה מוזר", אומר כפיר. "אני נתקל גם בזוגות שלא מצליחים להעביר פגישת מוזיקה בת שעה וחצי בלי שלוש הפסקות פיוס במהלכה. הפגישה הזאת אמורה להיות מהנה ביותר, ואם לא חשתם ככה, תחשבו שוב".
"בעיניי אינטראקציה זוגית במהלך הערב היא מכרעת, ולצערי היא לא תמיד נוכחת" אומר הצלם. "אם אני לא מצליח למצוא כמות מינימלית של תמונות ראויות שבהן הזוג מחייך, מלטף ושולח ידיים - יש בהחלט סיבה לחשש".
סימן חמישי: השתגעת? 500 שקל על כנריות?
חשבת שרק בעלך קמצן? תחשבי שוב. מסתבר שמדובר בתכונה אופיינית בקרב הטסטוסטרונים כשמגיעים לדבר על חתונה. "קורה הרבה שזוגות מביעים את אותה התעניינות והתלהבות, אבל כשמגיעים לדבר על כסף, הגבר נסוג בעוד שהכלה נותרת עם החלומות", אומרת אורנה מגם-ים. "יצא לי להיפגש עם זוג שחזר ארבע פעמים ובכל מפגש ניסה לבדוק איך אפשר לתמחר את הסיפור אחרת. אני לא מזלזלת בתקציב של הזוגות, אבל הייתה תחושה שיש ניסיון לטרפד את העסק ולא באמת למצוא הנחה, אלא יותר מפלט".
סימן שישי: פייר, הפתעת אותי
קצת כמו לעבור לגור ביחד, במסע לחתונה, אתם עשויים לגלות דברים חדשים אחד על השני או לחשוף שפנים מהעבר. וזה לא תמיד נעים.
"באחד הערבים ראיתי שהחתן מפזז להנאתו עם כוס וודקה רד בול כשלפתע הכלה הגיעה משום מקום ושלפה לו את הכוס מהיד תוך שהיא אומרת לו בחשש מהול בעצבים: 'אמרת שלא תשתכר בחתונה'", מספר הצלם. "היה נראה לי שיש סיפור לא נעים מאחורי זה".
"לפעמים אני רואה שכל אחד מבני הזוג חושב אחרת, למרות שהם 'דיברו על זה בבית'", אומר עופר המפיק. "יצא לי לדבר עם זוג והתעורר דיון על נעלי עקב. החתן פתאום שאל בתקיפות 'מי בכלל בא לאירוע בשטח עם נעלי עקב?', והתגובה של האישה הייתה: 'אני' בטון נעלב, והיא עוד הוסיפה שהם ידברו על זה בבית. זה יכול היה להיות מצחיק אם זה לא היה רציני".
הנה כמה דברים מעט יותר אופטימיים ב-mako נשים:
אין לך בכלל חתן? הנה דרך מעולה להכיר אחד.
מי בכלל צריך גבר? שירות חדש ומסעיר יבוא עד אלייך כדי להרוג ג'וק שהסתנן לביתך.
לא כדאי להתחתן - זה עושה דיכאון: איך מתמודדים עם דיכאון אחרי חתונה.