אז מי שכבר יצא לו לארגן אירוע בתקציב של מאה אלף שקל עם מאות מוזמנים, שכלל קבלת פנים, ארוחת ערב ומסיבת ריקודים לתוך הלילה, שירים את היד בבקשה. מה? אף אחד? אף אחת? אנחנו לא מופתעים. כי לארגן חתונה זה סרט. או לפחות סדרה (פרק 9 עונה 3 של משחקי הכס, זוכרים?).
לפי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, עלות חתונה ממוצעת עומדת על כ-130 אלף שקל, כאשר את ההוצאות הגבוהות ביותר נשלם על מחיר מנה, איפור ושיער, מוזיקה (DJ), שמלת כלה ושירותי צילום. אבל מה אם אפשר לחסוך כסף בארגון החתונה וגם ליהנות כל הדרך לחופה? פה Happy Wedding נכנסים לתמונה.
הכירו את החברה שלוקחת אתכם יד ביד לאורך המסע המפרך הזה ועוזרת לכם למצוא ספקים, אולמות וגני אירועים במהירות וביעילות ואפילו מצליחה לחסוך לכם כסף. "המטרה שלנו היא לעשות סדר בבאלגן", אומרת המנכ"לית נועה שפירא חרש ומספרת איך הכל התחיל.
"אנחנו חברה שקמה מתוך הצורך של הזוגות ולמענם. אני בעצמי התמודדתי עם ארגון חתונה לא מזמן, ואם הייתה חברה שהייתה שם בשבילנו בתהליך הארגון, בוא נאמר שמלבד כסף, זה גם היה חוסך לנו לא מעט מתחים", אומרת חרש.
לאחר תקופה ארוכה בה למדו את השטח, ב-Happy Wedding בנו תהליך ארגון חתונה שמתאים בול לצרכים של דור ה-Y: "כל זוג הוא עולם ומלואו, עם רצונות וחלומות משלו, ואנחנו מקדישים זמן ומחשבה להכיר את הזוגות שפונים אלינו, כדי שתהליך הליווי יהיה מותאם אישית כבר מהשלב ההתחלתי ביותר, כמו למצוא מקום להתחתן בו, ועד בחירת אחרון הספקים", מספרת מנכ"לית החברה. "בסופו של דבר כל זוג מסיים עם חתונה תפורה למידותיו כי הכל מותאם אישית".
"הזוגות אצלנו מבוטחים לגמרי"
מאחורי Happy Wedding עומדים 3 גופים שהחיבור ביניהם הוליד חברה חזקה ויציבה בתחום בו יש לא מעט סיכונים. התאחדות הסטודנטים הארצית (ארגון הגג של כל אגודות הסטודנטים ופועל לרווחתם של כלל הסטודנטים בארץ), "הקבוצה" (קבוצה ותיקה מאוד, בעלת 7 עסקים בתחום חיי הלילה בתל אביב), ו"בליס הפקות" – חברת הפקות מתחום החתונות עם ניסיון של למעלה מ 20 שנה.
"אנחנו לא אוהבים לקחת סיכונים, בטח כשמדובר ביום החשוב ביותר שלכם. לכן אנחנו לא גובים כלום בשלב מעמד החוזה אלא לוקחים מקדמה בלבד, מעבירים אותה לגן האירועים ואת כל היתרה הזוג משלם ישירות למקום", מסבירה המנכ"לית. "למעשה, הסיבה שאנחנו לוקחים מקדמה היא שאם חלילה קורה משהו לגן האירועים, המקדמה היא פוליסת הביטוח של הזוגות, ולא רק שהם לא הפסידו שקל, גם אנחנו נדאג למצוא להם פתרון, וכך הזוגות שלנו מבוטחים לגמרי".
במילים אחרות, חברת Happy Wedding הופכת להיות שותף של החתן והכלה והרווח שלה הוא אך ורק מהספקים. במקביל, ב-Happy Wedding מנצלים את הכוח שלהם כדי להתמקח על מחירי השמלה, החליפה, הטבעת וההזמנות וכמובן עובדים עם מגוון גני אירועים ואולמות ברחבי הארץ.
"בניגוד לזוגות שפונים לספקים באופן עצמאי ונדרשים לשלם מקדמות, אצלנו זה לא עובד ככה", אומרת חרש. "אנחנו פשוט סוגרים חבילה ומבקשים מהזוגות שיקים דחויים לתאריך שאחרי האירוע".
לנו זה לא יקרה
אז זהו, שכן. רגע לפני הסוף בואו נדבר על מה שקורה לזוג שנדרש לקבל כל כך הרבה החלטות בתחום שהוא לא ממש מכיר. הזוג פשוט הולך לאיבוד. טובע בים של אפשרויות.
בממוצע, זוגות הולכים לראות בין 10 ל-15 גני אירועים או אולמות לפני שהם סוגרים מקום. זמן ממוצע של 3 שעות לכל מקום, לפעמים יותר אם היו פקקים בדרך. נעזור לכם לחשב, זה יוצא כמעט 50 שעות, כשבפגישה של שעה במשרדים של Happy Wedding הזוג יכול לפסול את כל המקומות שלא רלוונטים גם ככה בגלל מחיר, או כאלה שלא פנויים בתאריכים המועדפים, ולהישאר עם 3 מקומות שבאמת תואמים לרצון הזוג.
נכון שלפגישה "פנים אל פנים" אין תחליף, אבל הרבה מידע ניתן גם לשאוב מהאתר המושקע של Happy Wedding, בו מופיעה נבחרת הספקים, שנבחרו בקפידה, מדור שאלות ותשובות והבלוג. "יש כל כך הרבה דיסאינפורמציה סביב הנושא והמטרה שלנו היא לפשט את התהליך, וככה אנחנו מצליחים לחסוך לזוג לא רק כסף, אלא גם זמן יקר ואנרגיה", מסכמת נועה. חוץ מזה, אנחנו נאבקים בשביל כל זוג על מנת שיקבלו את העסקה הטובה ביותר, מבלי שיצטרכו להתחייב לשום דבר".