אתם לא מבולבלים סתם, באמת שיש בארץ הרבה מקומות יפים להתחתן בהם. הרשת עמוסה באתרים של גני אירועים ואולמות, ובכל פעם שאתם נוסעים בדרך לבקר את סבא וסבתא אתם נדלקים על איזה כר דשא או בוסתן רענן שאתם חולפים על פניו בכביש המהיר, ובטוחים שזה המקום שתרצו להתחתן בו יום אחד.
מאמי, איזה יפה פה! בא לי להתחתן כאן | צילום: אמנון גופראיך בוחרים בחכמה את המתחם המיוחד שמתאים לכם? אילו שאלות צריך לשאול, ולמה חשוב לשים לב? ליאור כהנא, סמנכ"ל תפעול ואירועים של ד'פלוס, חוויות מדויקות באירועים, מכיר טוב-טוב את כל השאלות שצריכות להישאל, והוא שמח לעזור וללחוש לכם באוזן על אילו דברים אתם מוכרחים לשים את הדגש.
רישיון עסק בתוקף
שמענו לא פעם על מקרים מצערים של זוגות שקבעו לקיים את האירוע שלהם באתר ללא רישיון, ונותרו ללא מקום לערוך בו את החתונה לאחר שהאתר נסגר. בקשו מהנציג שעובד מולכם שיראה לכם רישיון עסק תקף, ובמידה והתוקף פג לפני תאריך האירוע, התנו את סגירת החוזה בהכנסת סעיף פיצוי במידה בו ישלל רשיון העסק למקום, והאירוע יבוטל.
מקום שמתאים לכו-לם
כשאתם בוחרים אתר לחתונה, חשוב שתחשבו לא רק על עצמכם ועל פנטזיית-החתונה-מעל-התהום-במדבר שלכם. יש לכם גם סבתא זקנה שמאוד רוצה להתרגש אתכם, ודודה מטבריה שתצטרך לנסוע חצי יום כדי להגיע לאירוע.
נסו להתחשב באורחים שלכם: מאילו אזורים בארץ הם מגיעים, ומה מידת הניידות שלהם בשטח. החכמה ביצירת אירוע שווה היא מציאת האיזון העדין שבין הרצון להיות מקוריים וחדשניים, לבין היכולת לספק תנאים נוחים לכולם. אתם לא באמת רוצים שכל האורחים יזכרו לעד כמה הזריחה הייתה יפה מעל התהום במדבר, אבל יקללו אתכם על הקרסול הנפוח שלהם.
שלא יהיה צפוף
כדאי לבחור מקום שיוכל להכיל את כמות האורחים הצפויים להגיע לאירוע שלכם. בקשו מאיש הקשר בגן או באולם מידע לגבי כמות המוזמנים המקסימלית המותרת לכם באתר, בין אם אתם עומדים להגיש אוכל במזנונים או בהגשה לשולחן על ידי מלצרים. ההפרש בין שתי צורות ההגשה עשוי להיות משמעותי, וכדאי שתדעו אותו לפני שאתם סוגרים את רשימות המוזמנים שלכם.
אם אתם הולכים על הגשה במזנונים, חישבו ביחד עם הנציג על כמות העמדות שכדאי לפתוח, כדי לא ליצור תורים ועומסים. אף אחד לא אוהב לחכות בדרך לנתח הבקר שלו.
אופס, הפסקת חשמל. מזל שיש נרות על השולחנות ויהי חושך
ודאו מראש שלמקום בו אתם עומדים להתחתן יש גנרטור תקין וזמין – הפסקת חשמל מקומית או אזורית היא אמנם לא שכיחה, אבל זה הדבר האחרון שחסר לכם באמצע ריקוד הסלואו הראשון.
לעבור את המאבטח
לא נעים לומר, אבל כדאי לשאול על האבטחה במקום ולוודא שהיא עומדת בתקנים. מאבטחים יכולים למנוע מקרים לא סיפטיים כמו אלימות או שוד – לא עליכם – של הכספת, ומקרים כאלה היו מעולם. כוח אבטחה מיומן ידע לתת את המענה הנכון לסוגים כאלה של אירועים.
זה הכל כימיה
בסופו של דבר, הכי חשוב שיהיה לכם נעים לעבוד מול הספק – במקרה זה מול נציגי הגן או האולם. אם יש לכם שפה משותפת ואתם מרגישים שאתם באותו הראש, זה סימן שתוכלו לעבוד היטב ביחד ולהשיג תוצאה שתביא לשביעות רצון כל הצדדים.
יודעת עם מי עוד את חייבת כימיה?
לא עם החתן - דווקא עם המאפרת שלך
יודעת עם מי עוד את חייבת כימיה?
עוד כמה שאלות שכדאי שתרשמו לעצמכם:
|
יודעת עם מי עוד את חייבת כימיה?
חנייה - איפה האורחים שלכם יחנו את רכבם? האם יש חניון פרטי למקום? כמה חניות יש בו? יש שומר שמנתב את התנועה? ואם לא – מה הסידור עם החנייה?
גשם - אם החתונה בחורף, חשוב לבדוק אם הכניסה מרוצפת ואם היא מקורה. אתם לא רוצים שדודה טובה תמעד על עקביה.
בר - איפה נמצא הבר ומה גודלו? האם יספיק לכם בר אחד לכמות המוזמנים, או שאולי אתם זקוקים לשניים?
שירותים - מה מצב השירותים? כמה תאים יש לנשים, וכמה לגברים? האם יש שירותים לנכים?
רחבת הריקודים - איך נראית רחבת הריקודים? האם הרמקולים פונים רק לרחבה או לאולם עצמו? האם השולחנות רחוקים מספיק מהרחבה? האם האורחים נאלצים לצרוח ולעוות את פניהם במטרה לדבר?