זוכרת את הפרק האלמותי של "חברים", בו מוניקה לוקחת איתה את פיבי ורייצ'ל ויוצאת למלחמה על שמלת הכלה המושלמת באחד האאוטלטים הגדולים בניו יורק? לא בטוח שהבנת בדיוק מה הלך שם, בעיקר בגלל שכשזה מגיע לשמלות כלה, כל רעיון ה"מוכן לקנייה" לא ממש מוכר לנו, הצרכניות הישראליות. אנחנו מעדיפות לבחור מעצב, לעבור חמש מדידות עד שהשמלה המושלמת מוכנה, ואז לשלם אלפים, או אפילו עשרות אלפי שקלים כדי לשכור אותה לערב אחד.
האאוטלט לשמלות כלה. כל אחת יכולהאלא שיש אלטרנטיבה. בכל העולם, באירופה ובארה"ב, כלות יכולות להיכנס להאנגרים ענקיים ומלאי שמלות מוכנות, למצוא שמלה מושלמת, למדוד ולקנות אותה בעשירית המחיר שהיו משלמות אצל מעצב. כן, קראת נכון – הן קונות את שמלת הכלה שלהן. נשמע מופרך, לא? לא רק זאת, אלא שבכל חנויות הכלבו היוקרתיות בחו"ל את יכולה למצוא גם מחלקה לשמלות כלה, מין חנות בתוך חנות, שבה המתחתנת יכולה למצוא גם שמלה, גם נעליים והינומה וגם משהו לחברות הרווקות שלה, בקרוב אצלן.
האאוטלט העברי הראשון לשמלות כלה
זה לקח כמה שנים טובות, אבל הנה זה מגיע גם אלינו: חיבור בין מעצבת שמלות ותיקה, נירית לבב, לבין יזמית עסקית, ורד בירון-שביט, הוליד את האאוטלט העברי הראשון לשמלות כלה, שנפתח לפני כחודש. "נירית החליטה להפסיק לייצר שמלות בהזמנה אישית והתחילה למכור את המלאי שהיה ברשותה", מספרת ורד. "ואז בעצם היא קיבלה תגובות נלהבות מכלות, שמאוד אהבו את הרעיון של שמלה מעוצבת ויפה במחיר אטרקטיבי. גילינו שזה מאוד מקובל ופופולרי בבירות אירופה ובארה"ב, כלות שעומדות שעות בתור כדי לקבל את השמלה במחירים נמוכים, והחלטנו שזה נכון גם לבנות ישראל".
דגם שנמכר באאוטלט ב-2,700 שקל. לא צריך להוציא יותרבניגוד לקונוטציות שעולות מהמושג "אאוטלט", לא מדובר כאן על שמלות כלה מחומרים זולים או בסוג ב', רחמנא ליצלן, אלא בעודפי ייצור מובחרים מהמעצבים המובילים. "המעצבים נשארים עם הרבה מידות מאותו דגם, ואלה השמלות שאנחנו לוקחות אלינו", אומרת ורד. "אז יכולה להיות שמלה שנמצאת בסך הכל ארבעה חודשים בסטודיו, והמעצב כבר עיצב ליין חדש, ואלה מידות שאולי עדיין לא הושכרו, אז יש לנו גם שמלות שלא נלבשו מעולם". לאלה מכן שנרתעות מהרעיון לרכוש שמלה מיד שנייה, ורד מזכירה ש"שוק הכלות בישראל הוא שוק של השכרה. אז גם כשאת שוכרת שמלה ב-15 אלף שקל, את עדיין יכולה להיות השנייה שלבשה אותה".
המחירים בהתאם: השמלות המוצעות למכירה באאוטלט נעות בין 1,500 ל-3,900 שקל לשמלה. כל הנעליים בחנות נמכרות ב-199 שקל בלבד, ובנוסף תוכלי למצוא פה מבחר ענק של אביזרים כמו הינומות ב-300 שקל, או תכשיטים וכתרים שנעים בין 70-500, כולם ממעצבים ידועים ובהנחות של עשרות אחוזים. רק לשם השוואה, שמלות כלה של מעצבים בעלי שם יכולות להתחיל ב-6,000 שקל ולהגיע גם לעשרות אלפי שקלים – וכל זאת לשמלה שמושכרת לערב אחד בלבד.
לראות את עצמך בערב הכלולות
הסטודיו, שנפרש על פני שטח של 200 מ"ר, מציע מגוון של מעל 500 שמלות מ-12 מעצבים מובילים, כך שאפשר לומר שיש פה משהו לכל אחת - מהסגנון הרומנטי, דרך שמלת קצפת נסיכותית או עד שמלה צנועה שמתאימה לחתונה דתית. גם נושא המידות הגדולות לא נשכח מלב – בירון-שביט מסבירה שבכל דגם קיים טווח מידות רחב שמתאים לכל אחת.
|
ויש כלות שמעדיפות שמלה שחורה
"כשכלה נכנסת היא מקבלת ייעוץ מהסטייליסטים שלנו, שמשרתים אותה מרגע שהיא נכנסת עד שהיא יוצאת", אומרת ורד. "בהתאם לגזרה שלה, בהתאם לפנטזיה שלה, מתאימים לה בין המגוון העצום הזה את השמלה, את הנעליים, את ההינומה, כל מה שהיא צריכה – עד לקבלת המראה המושלם". אז לא רק שיש סיכוי שתצאי עם כל מה שאת צריכה לחתונה במקום אחד, אלא תקבלי את כל מה שקנית במקום – בלי לחכות לאינספור מדידות ותיקונים. "הכלה רואה בדיוק איך היא תיראה בערב הכלולות", אומרת ורד.
אם בכל זאת את צריכה תיקונים או לא ממש מתה על השילוב של הקריסטלים עם התחרה, יקשרו אותך עם תופרת מקצועית שמתמחה בשמלות כלה ויכולה לבצע כל שינוי בתוספת של כמה מאות שקלים. "ברוב המקרים, השמלות הן מושלמות, והכלות רואות את עצמן כמו שייראו בחתונה. הן לא צריכות לדמיין".
הסניף הראשון של החנות, שנקראת פשוט "אאוטלט שמלות כלה מעצבים", נפתח בתל אביב, בדיזינגוף 203 – מעוז סלוני הכלות. "אני חושבת שזה המקום שאליו הכלה חולמת להגיע כשהיא מקבלת את הצעת הנישואין ופה היא חולמת לרכוש את השמלה", ורד מסבירה. "ואנחנו באמת מאמינות שהמקום הזה מספק לכלה את ההרגשה הנפלאה ואת השירות הכי גבוה שיש, וחווית הקנייה צריכה להישאר ברמה מאוד גבוהה".
עוד דגם שנמכר באאוטלט. זה יעלה לך 3,500 שקלבניגוד למצופה, האאוטלט משך אליו לא רק לקוחות מהשכבות הנמוכות של האוכלוסייה, אלא דווקא את אותן לקוחות שבימים כתיקונן היו בוחרות במעצב הכי יקר בעיר. הכלות הראשונות שביקרו בחנות לאחר ששמעו עליה מפה לאוזן היו דווקא לקוחות מכפר שמריהו, סביון והרצליה פיתוח. בירון-שרביט ולבב כבר שועטות קדימה, עם תוכניות לפתוח אאוטלטים נוספים גם באשדוד, בירושלים ובנתניה. בנוסף, השתיים מנהלות מו"מ מתקדם עם רשת "המשביר לצרכן" להקמת מחלקות מתמחות לכלות בסניפי "המשביר", ממש כמו באירופה ובארה"ב. בקרוב, ורד מגלה, הן יכניסו לחנות גם שמלות ערב לאם הכלה ולחברותיה.
להשוויץ לחברות? לא במחירים האלה
ואם כבר הגענו לחברות שלך, כדאי שתדעי דבר חשוב – השמלה שלך אמנם מגיעה ממעצב מוביל, אבל לא בטוח שתדעי מי זה. "אנחנו לא מפרסמות את שמות המעצבים מסיבה מאוד פשוטה - אנחנו לא רוצות להוות תחרות ישירה למעצבים שאיתם אנחנו עובדות בשיתוף פעולה", מסבירה ורד. "הם לא רוצים לחשוף את שמם, כשהם נמצאים כמה חנויות מאיתנו ומוכרים שמלות בעשרת אלפים שקלים. אנחנו בוחרות את הטובים ביותר. נירית היא מעצבת עם טעם משובח, עם יכולות לזהות את השמלות הטובות ביותר, וגם הכלות עצמן מזהות מיד את איכות הבדים ואת איכות התפירה, כך שזה ממש לא מהווה בעיה". אם בכל זאת חשוב לך לספר לבנות מהמשרד מי עיצב לך את השמלה, תצטרכי לשלם על כך עוד כמה אלפי שקלים.
שמלת כלה ב-2,500 שקל. כנראה שלא תדעי מי עיצב אותה"אנחנו גם נותנות לכלה אינפורמציה ומסייעות לה אם היא רוצה מאפרים או ספרים מובילים במסגרת המחירים השפויים, כי אנחנו מאמינות שאין סיבה לשלם אלפי שקלים על תסרוקת", ורד מוסיפה. ואנחנו מציעות – אולי הגיע הזמן לפתוח בארץ אאוטלט גם לגברים איכותיים ופנויים, שבו את יכולה למצוא על הדרך גם שמלה, גם נעליים וגם חתן. תכל'ס, לא היית נכנסת?