חברות זה לא משהו שמוצאים תחת כל עץ רענן. לא לכל בחורה שעוברת לידך את יכולה לקרוא חברה, אפילו לא לכל אחת שיש לך את הטלפון שלה בזכרון של הסלולרי. חברה אמיתי זו מישהי שאת יכולה לספר לה הכל ולדעת שזה לא הולך לשום מקום, מישהי שאת יכולה לצאת לידה הכי חלשה ומטופשת והיא לא תפנה לך עורף. מישהי שיודעת לחבק ולחייך בדיוק ברגעים הכי קשים ולהעביר את כל הפחדים אפילו אם זה רק לכמה רגעים. בקיצור, חברה זה לא משהו שזורקים, אפילו לא אם עבר ביניכן חתול שחור.
שווה להשקיע בחברות, גם אם זה לפעמים אומר שצריך לשים בצד את הכעסים. שווה לברר את המניעים שלה, לנסות להבין מה עבר לה בראש כשהיא עשתה את מה שכל כך הרגיז אותך, שווה לבדוק על איזו נקודת תורפה את יושבת לה והיא יושבת לך. כי כמו בכל מערכת יחסים בחיים, גם פה הכל עניין של תקשורת ופתיחות.
משברים בחברות זה משהו שצריך לקחת בחשבון שיקרה במוקדם או במאוחר, כי כל מערכת יחסים כוללת עליות ומורדות. במקום לוותר על חברה טובה אם היא עולה לך על העצבים, קחי כמה רגעים של שקט ותבחני את המצב בצורה קצת יותר הגיונית.
אם החברות שלכן היא לא עמוקה, סביר להניח שיהיה קשה להמשיך אותה מאותו המקום אחרי משבר. מצד שני, אם זו חברה ששווה לשמור, אולי כדאי לפתור את המשבר לא בברוגז מתמשך אלא בשיחה שתביא לפתרון של המצב ותאפשר לקשר ביניכן להמשיך מהמקום בו הוא עלה על שרטון. אז איך עושים את זה?
אל תשמרי בבטן
מוטב לדבר על מה שקרה בהקדם האפשרי, ולא לגרור את זה עד שהכעס פשוט יוצא משליטה. מצד שני, ב"לדבר על זה" הכוונה היא עם החברה שהכעיסה אותך, גם אם זה נראה מהלך מפחיד ואת יודעת שהיא עלולה להמשיך ולפגוע בך אפילו יותר. יש לנו לפעמים נטייה לדבר על מה שקרה עם כל מיני אנשים מסביב. הבעיה היא שבמצב הזה מתחיל להתנהל מחול של ריכולים מסביב לריב שלכן, שעלול לצאת מפרופורציות ולהיות בלתי ניתן לגישור. במקום ללכת סחור סחור, מוטב לגשת ישר לנקודה. קחי את אותה חברה לקפה או שתיזמי מפגש "מקרי" איתה וכך תוכלו ללבן את העניינים. הסבירי לה מה את מרגישה ונסי לא להאשים. גם אם בסופו של דבר לא תמשיכו להיות חברות, לפחות תדעי שניסית ושהיית כנה איתה ועם עצמך.
רגע לפני שאת מתפוצצת עליה, קחי מרחק | צילום:
EllenMoran, Istock
תלכי לישון כועסת
הכלל על הכעס והשינה נכון גם לזוגות של חברות, ולרוב זה דבר שקשה ליישם. גם כי יש לך עוד עניינים בחיים חוץ ממנה, וגם כי כשהכעס טרי וכואב, הכי קל להשתולל במקום לדבר עניינית. לכן, הפעם לא נמליץ לך לרוץ אליה ישר אחרי הריב, אלא לישון על זה לילה ולהתחיל מחדש עם חיוך על הפנים, כשהעולם נראה הרבה יותר טוב. אם תתרחקי טיפה, תספרי עד 100 (או עד כמה שאת צריכה כדי להרגיע את הווריד שפועם לך באמצע המצח), לא תגיעי אליה כשהכעס שולט בך ותוכלי לגשת ולדבר. גם אם לא תצליחו להגיע להבנות, לפחות יצרתן קשר בלתי אמצעי של שיחה, שממנו אפשר יהיה להמשיך בהזדמנות אחרת.
תלכי בנעליים שלה
נסי לראות את הסיטואציה דרך עיניה – כשיושבים לדבר אפשר להבין מה הניע את זו שמולך לנהוג כפי שנהגה. יכול להיות שהמסקנה שאליה היא הגיעה לא מוצאת חן בעיניך, אבל לפחות את מבינה שזה לא נעשה מתוך כוונה רעה או מתוך רצון להסב לך נזק. אחרי הכל, כל אחד הוא שונה, ולכל אחד יש השקפה וזווית ראייה שלא תמיד מקובלת על האחר. במקום לנסות ללכת ראש בראש, עדיף פשוט לנסות ולראות את הדברים מהכיוון שלה ולהבין שיושבת מולך אותה בחורה שאת כל כך אוהבת ולא איזו מפלצת שרוצה לעשות לך רע.
>> בחני את עצמך: האם את חברה טובה?
פייר, היית רוצה לוותר עליה? | צילום: webphotographeer, Istock סליחה זה לא הכי קשה
הכי קשה להגיד סליחה? לא תמיד. כמה שלא ננסה להתרחק מזה, במריבות יש מרכיב של אגו שהוא מאוד חזק. לפעמים את מרגישה כבר מטופשת להמשיך ולהתעקש, אבל משהו מבפנים לא נותן לך להרפות. במקום להמשיך ולהילחם, אל תפחדי להיות הראשונה שמתנצלת על החלק שלך, או על זה שהמעשים שלך היו פוגעים. הרבה פעמים אחרי שצד אחד מתנצל, זה פותח אפיק חדש בשיחה ומאפשר לה לזרום לכיוונים טובים הרבה יותר. זו לא בושה להגיד סליחה, גם אם לפעמים קשה להוציא את המילה הזו מהפה. במקרים כאלו זכרי: מי שיושבת מולך היא חברה שלך. בדיוק כמו שהיית מספרת לה את הסודות הכי כמוסים והיא לא עשתה בהם שימוש נגדך, את יכולה לצאת לידה חלשה. אם היא חברה אמיתית, מהחולשה הזו יצא כוח גדול וחברות גדולה הרבה יותר.