למרות שההבנה המדעית על הרבייה, על הלידות ועל המיניות האנושית גדלה באופן דרמטי במהלך המחצית האחרונה של המאה הקודמת, נותרו כמה מיתוסים עתיקים שרבים מאיתנו מתקשים להשתחרר מהם. למרות המידע הנגיש והנרחב והנסיונות של כל מני מערכות חינוך בעולם להכניס חינוך מיני מסודר לבתי הספר (מתי בישראל?), עדיין יש לא מעט מיתוסים שפשוט מסרבים להיעלם. 

אתר האינטרנט Mashable דיבר עם מומחים לחינוך מיני כדי ללמוד מהם על התפיסות המוטעות הנפוצות ביותר סביב מין ולשמוע מהם את האמיתות. 

"אי אפשר להיכנס להריון מ..."

אולי המיתוס הכי גדול הוא לגבי ממה אפשר או אי אפשר להיכנס להריון. בעיקרון, אם הפין פולט זרע בתוך הנרתיק יש סיכוי להריון - לא משנה איפה זה קורה. אבל נעבור רגע על המיתוסים הנפוצים ביותר: אי אפשר להיכנס להריון בבריכה או ג'קוזי בלי חדירה, אי אפשר להיכנס להריון ממין אוראלי ואי אפשר להיכנס להריון מפליטת זרע בכל מקום שאינו הנרתיק.

לעומת זאת, לגמרי אפשר להיכנס להריון אם מקיימים יחסי מין שכוללים חדירה בג'קוזי או מקלחת חמה, זו הפעם הראשונה שלך, מקיימים יחסי מין בזמן הווסת, קמים מיד אחרי הסקס כדי לשטוף את הנרתיק, עדיין לא קיבלת את הווסת הראשונה שלך. 

via GIPHY

הריון לא מתוכנן אומר שתישארי מצולקת לכל החיים

אם כבר מדברים על הריון, יש תפיסה רווחת שאם נערה או אישה נכנסה להריון לא רצוי היא תתרסק ושהבחירה מה לעשות עם ההריון הזה תשפיע עליה לכל החיים. ובכן, זה מאוד מאוד תלוי באישה וחשוב שכל אחת תכיר את האופציות שיש לה במקרה של הריון לא רצוי ותקבל את התמיכה הרצוייה. זו ממש לא חייבת להיות חוויה קשה. 

via GIPHY

אין אמצעי מניעה לגברים

ממש לא נכון! אמנם הגלולה הגברית עדיין בפיתוח, אבל למעשה, לגברים יש את אחת הצורות הבטוחות והנגישות ביותר של אמצעי מניעה - כזו שמונעת גם הריון, גם מספקת גמישות וגם שומרת מפני מחלות מין: קונדום!

via GIPHY

קונדומים אינם יעילים

אחד המיתוסים שהכי חשוב להפריך. לא רק שקונדומים יעילים - הם יעילים ב-98% במניעת הריון והם גם אמצעי המניעה היחיד שמגן גם מפני מחלות מין. למעשה, הדבר היחיד שיותר בטוח מקונדומים זה התנזרות ממין.

עם זאת, עדיין יש כמה מיתוסים שחשוב להדגיש לגבי קונדומים: כשמשתמשים בקונדומים חשוב להשתמש רק בקונדום אחד בכל פעם ולוודא שהוא תקין (כלומר בתוקף ובאריזה לא פגומה). אי אפשר לעשות בהם שימוש חוזר וממש לא כדאי לשמור אותם בארנק.

via GIPHY

וירוס הפפילומה (HPV) לא מסוכן לגברים

מעבר לתפיסת ה"לי זה לא יקרה" הכללית שאופפת את כל נושא מחלות המין, נדמה שוירוס הפפילומה (HPV) הוא אחד הוירוסים הכי מבלבלים שיש. מבחינה טכנית ל-HPV אין תרופה, מאחר ומדובר בוירוס. בעוד נשים רבות כבר מתחסנות מפני הנגיף מאחר וידוע שהוא עלול לגרום לסרטן צוואר הרחם, דומה שהתפיסה הרווחת היא ש-HPV לא רלוונטי לגברים.

ובכן, זה פשוט לא נכון. לא רק שוירוס הפפילומה יכול לגרום ליבלות באבר המין אצל גברים ונשים כאחד, גם גברים שלא סובלים מסימפטומים אבל נדבקו בווירוס עלולים להיות מדבקים עבור הנשים איתן הם שוכבים.

 

אמצעי מניעה הורמונליים עלולים להזיק לך

ובכן, חצי אמת. אמצעי מניעה הורמונליים הם בטוחים, עם זאת - תופעות הלוואי שלהם משתנות מאישה לאישה ולכן מדובר בבחירה אישית שתגרום לאישה להרגיש הכי בנוח ותהיה עם הכי פחות תופעות לוואי. חשוב להדגיש, אין כל ראיות לכך ששימוש בגלולות למניעת הריון פוגעות ביכולתה של אישה להיכנס להריון ברגע שהיא מפסיקה לקחת אותן.

via GIPHY

גברים ונשים חווים "פסגות מיניות" בגילאים שונים

אחד המיתוסים האהובים על מדורי יחסים בעיתונים הוא מיתוס "השיא המיני" - אליו מגיעים גברים בשנות העשרה שלהם ונשים בשנות השלושים שלהן. ובכן, זה פשוט לא נכון. המיניות האנושית היא דבר שמשתנה עם השנים, וכך גם הרצונות, התשוקות, החשקים וההיכרות שלנו עם הגוף שלנו. משהו שאהבנו בגיל 16 ייראה לנו מוזר או לא מושך בגיל 30 ובגיל 40 אולי בכלל נתחיל לחשוב על כיוונים אחרים לגמרי. כל החיפוש הזה אחרי "שיא" הוא מופרך מיסודו. 

via GIPHY

הצורך לקבל הסכמה ורצון נוגע רק לסקס מלא 

הסכמה אמיתית לא נוגעת רק לסקס וחדירה, הסכמה היא שיעור חברתי רחב על כיבוד מרחב וגוף של אנשים אחרים. הסכמה היא היכולת של אנשים להחליט בעצמם איך, כמה ומתי הם רוצים לקבל חיבה ואהבה פיזיים. כן, זה אומר שגם בשביל נשיקה או חיבוק צריך לוודא הסכמה. 

via GIPHY