בניסיון להגן עלינו מפני מחלות מין, כמו גם הריונות לא רצויים - עולם אמצעי המניעה לא מפסיק להתחדש. אך כעת עולה לו רעיון חדש שמעורר דיון סוער בקרב נשים, רופאים ופעילים נגד הפלות: דמייני לך את הגלולה של החודש שאחרי: קיימת יחסי מין לא מוגנים עם גבר לפני מספר שבועות ופספסת את הגלולה שאחרי? זה עוד לא מאוחר.
חוקרים טוענים שלאישה צריכה להיות הזכות לקנות גלולת מניעה שתוכל למנוע הריון גם חודש אחרי קיום יחסי המין. אותם חוקרים אף מאיצים בחברות יצור גלולות לפתח את הגרסה הנוכחית של גלולת היום שאחרי שתפריע ליצירת הריון גם לאחר שהביצית והזרע נפגשו כדי ליצור עובר. אולם, ניכר כי לא כולם תומכים בגישה הליברלית. פעילים נגד הפלות טוענים שהגלולה היא לא אחרת מאשר "הפלה דרך הדלת האחורית", שכן ארבעה שבועות מרגע קיום יחסי המין העובר כבר עשוי לפתח איברים קטנים וגפיים.
"זוהי הסביבה הפוליטית הנוכחית אשר זקוקה להתמקדות מחדש"
לדברי אקדמאים מניו יורק ושוודיה, הגלולה המדוברת תאפשר לנשים להימנע מתכנון מיותר ומנטילת גלולות על בסיס קבוע. על פי הדיווח של ה-dailymail , בבריטניה ישנן כבר 3.5 מיליון נשים שנוטלות גרסה עכשווית של גלולה אשר מכילה הורמונים למניעת שחרור של ביצית. אולם, רבות סובלות מתופעות לוואי כמו עלייה במשקל, כאבי ראש, בחילות ובאופן חמור יותר קרישי דם, סרטן השד ואף מוות.
ד"ר אליזבת ריימונד מהמכון לטכנולוגיה בניו יורק וקולגות ממכון קרולינסקה היוקרתי בשוודיה טוענים שעל אף סוגיית ההפלה הבעייתית, נשים ישמחו לעשות שימוש בגלולה של החודש שאחרי. "כבר לפני עשרים שנים, מחקר שנערך במדינות רבות חקר לעומק את הרגשות של נשים סביב גלולת מניעה טרום הפרייה ונמצאה היענות גדולה לגלולה שכזו", טוענים החוקרים. "אין לנו שום עדות לכך שנשים השתנו מאז, זוהי הסביבה הפוליטית הנוכחית אשר זקוקה להתמקדות מחדש".
ד"ר ריימונד אף הוסיפה, "כדי לפגוש את האתגרים של החיים המסובכים שלנו, לנשים מגיעות כל האופציות לשליטה ולשמירה על בריאות הרבייה שלהן וחייהן". עם זאת, נורמן וולס, מקבוצת חינוך משפחתי אומר, "מה שהמחקרים הללו קוראים לו זהו לא פחות מאשר גלולת הפלה. לכנות אותה 'אמצעי מניעה' היא הטעייה. החוקרים שכחו לחלוטין מהאדם השני שמעורב בכל הפלה לא משנה כמה מוקדמת היא".
"זו לא גלולה שמונעת הריון אלא מפסיקה הריון"
לטענת ד"ר בני שכטר, מומחה למיילדות וגיניקולוגיה, סקסולוגיה וטיפול מיני, "זו לא בדיוק גלולה של היום שאחרי אלא הפלה שאחרי וקשה לי להאמין שיאשרו את זה בארץ. באמצע החודש אישה מבייצת ואז היא יכולה להיכנס להריון. במידה ותיטול את הגלולה כעבור חודש, אנחנו מדברים על עובר כבן שישה שבועות, והמשמעות של הדבר היא הפלה. בישראל, אישה שמעוניינת בהפלה צריכה לעבור ועדה להפסקת הריון שתאשר אותה. ישנם כדורים שמפסיקים את ההריון אחרי שעוברים ועדה אבל לא מדובר במשהו שנמכר בבית מרקחת".
ומה דעתך בנושא: גלולת הפלה או זכותה הבסיסית של כל אישה?
>> "אין מצב שאת בתולה, בטוח כבר עשית את זה"
>> קנדה: 23 נשים מתו מנטילת גלולות "יסמין" ו"יאז"
>> "גלולות למניעת הריון הן אמצעי לדיכוי הנשיות"
>> "לפני שאתם עושות הפלה, תסתכלו עליי"
mako נשים גם בפייסבוק- את באה?