קצת כמו התינוק שישן כל הלילה; ההיא ששוכחת לאכול כל היום או הזוג ההוא שהתאהב ממבט ראשון והתחתן תוך שבוע - כך גם ניצב לו המיתוס אודות הגבר הבשלן שיודע את דרכו במטבח. זה לא שהוא לא קיים, הוא פשוט עמוק בתוך הפריים טיים בטלוויזיה (ועושה מטעמים מעגבניות גאד דאם איט) או במסעדת השף שפתח בגליל העליון או מקום מרוחק אחר. אנחנו במקרה הטוב מסתפקות בגבר שיודע לעשות שקשוקה או רק לשרוף חביתה. לכן, לרגל שבוע האוכל של ישראל - אנחנו עושות כבוד לשפים שלנו, שהם לא רק אופים - הם גם יפים, מחוספסים והכי גבריים.
עומר מילר: בזכות החספוס הגברי
בן 33, נשוי טרי, שף ובעלים של המסעדות "שולחן" בשדרות רוטשילד בתל-אביב, ו-"חדר האוכל", סמוך לתיאטרון הקאמרי.
מה ברזומה? למד בבית הספר "בישולים" בתל-אביב. התחיל את דרכו בעבודה במסעדת טבלה (Tabla) במדיסון אווניו בניו-יורק, עבר ב-"מוסקט" ו-"דניאלה" ברחוב נחמני בתל אביב, הפך בהדרגה לשף בקייטרינג פוד ארט, והגיש בערוץ האוכל את התוכנית "הכי טרי שיש" יחד עם מיכל אנסקי. ב-2012 יצא ספרו "מטבח ישראלי" בהוצאת על השולחן.
למה אנחנו אוהבות אותו? מקועקע מעט, מזוקן קלות, ושרירי בדיוק במידה הראויה, מילר מחזיק באותו סוג של חספוס גברי שאי אפשר לעמוד בפניו (תשאלו את מיכל אנסקי). הגל"צניק לשעבר נוטף הצ'ארם הוא גם לא אחר מאשר "השף המשתף", אשר השכיל בתבונתו לשכלל את עצמו לאשף מדיה חברתית עם עשרות אלפי עוקבים באינסטגרם, ובמקום חיבוקים ונשיקות הוא מרעיף עלינו יום ולילה את מטעמיו.
שגב משה: בזכות זריזות הידיים
בן 40, נשוי+3 לסטייליסטית סנדרה רינגלר. שף ובעלים של "שגב גורמה" בהרצליה פיתוח, ו-"שגב אקספרס" ברמת החיל ובקניון הזהב בראשון-לציון, מגיש תוכנית הטלוויזיה "שגב עולמי" בערוץ 2. השף הראשי של חברת אל-על.
מה ברזומה? למד בישול בתאילנד ובבית ספר תדמור. בין השאר עבד שגב ברשת ספגטים, מסעדת וונגולי, קייטרינג רוני ומגי, "אודיאון" של מיקה שרון, מסעדת בריו דה קובה ומסעדת תמוז. הוא גם הגיש תוכניות בישול רבות בטלוויזיה כמו "אצל שגב במטבח", ו-"שגב בא לבשל".
למה אנחנו אוהבות אותו? אחד הוותיקים והאהודים בזירה הקולינרית, איש המשפחה המדוגם, עדיין נאה בגילו המופלג, מפוגג את חרדת הנטישה שלנו, ומוכיח שוב ושוב שהוא לא מתכוון לברוח לשום מקום. שגב הוא השף ההיפראקטיבי, זה שגורם לנו להאמין שבישול יכול להיות הכי מגניב שיש גם בלי כל הפלצנות שנלווית לו, הפעלתן הנצחי, שהצליח איכשהו להתאהב במקצוע מתוך מטבח של באולינג בראשון-לציון, ומסמן וי אחרי וי בצ'ק ליסט שלו. תמיד מנחם לדעת שברגעי משבר נוכל לאתר אותו במקום כלשהו על המרקע שלנו.
ירון קסטנבוים: בזכות הצניעות הכובשת
בן 45, אלמן +1, הבעלים של קייטרינג פוד ארט בתל-אביב, ו"מזל טלה" (הגרסה הכשרה של הקייטרינג), שותף במסעדת חדר האוכל בתל-אביב.
מה ברזומה? למד במכון הקולינרי הצרפתי C.I.A בניו יורק. עבד בין השאר באנטיגואה בקרביים, בקייטרינג "מייקל שטרן", במסעדת "קרן" תחת חיים כהן, ושימש פרשן בתוכנית הטלוויזיה "קרב סכינים" בערוץ 10.
למה אנחנו אוהבות אותו? כי הוא הצליח להקים ולנהל את אחד הקייטרינג המצליחים בארץ, ובכל זאת מוצא זמן לגדל לבד את בתו הקטנה, ומתפקד כאבא במשרה מלאה. השף הגבוה והנאה, איש האמנות והאסתטיקה, שוויתר על קריירה בכדורסל כי ביקש לעסוק במשהו יצירתי, הוא גם חובב ים מושבע וגולש גלים ותיק, ומשהו בהווייתו הצנועה נוטה להזכיר לנו תמיד מהם הדברים החשובים באמת.
דיוויד פרנקל: בזכות הבייבי פייס
בן 29, רווק, השף של מסעדת "פרונטו" בתל אביב.
מה ברזומה? למד במכון הקולינרי הצרפתי C.I.A בניו-יורק, עבד במסעדות מובילות בארץ ובעולם כמו "הסושיאל קלאב" ו"כתית" בתל-אביב, "נומה" בקופנהגן, "פר-סה" בניו-יורק, ו"מוגריץ" בסן סבסטיאן בספרד.
למה אנחנו אוהבות אותו? הלוחם החסון לשעבר, שתקע יתדות גם בנכר, מסומן כבר מזמן כאחד השפים המבטיחים בארץ, עם כמה טייטלים מרשימים של זכיה בתחרויות בישול. פני הילד-שובב שלו כבר הצליחו לכבוש את לבה של אחת, אפרת גוש. וכפי שזה נראה, כתפיו של פרנקל מספיק חסונות כדי לשאת עליהן לבדן את הפרונטו, אחד ממוסדות האוכל התל-אביביים היותר מוערכים.
מיכאל גרטופסקי: בזכות הגשמת החלום
בן 39, נשוי+3, שף ראשי במסעדת סושיאל קלאב בתל-אביב, שותף ב"גסטרו פאב" ביהודה הלוי בתל אביב, הבעלים של "מיכאל" - ביסטרו מקומי במושב לימן בצפון.
מה ברזומה? למד ב"קורדון בלו" בלונדון, עבד במסעדה של גורדון רמזי ובמסעדות תל אביביות ידועות כמו "הרברט סמואל" של יונתן רושפלד, שם שימש שף מטבח.
למה אנחנו אוהבות אותו? השף הוותיק, חביב מבקרי האוכל, סירב להצעות לפתוח מסעדה בתל-אביב, והלך עד הסוף עם החלום לבסס לו מקום בסצנה הגלילית. בינתיים הוא ממשיך בהתמדה לזגזג על הקו בין שתי אהובותיו - התל אביבית הוותיקה והצפונית המסקרנת. בזכות התעוזה, הקסם האישי וגאונות הבישול, ככל הנראה יצליח גרטופסקי לסחוב לשם אפילו אותנו.
ירון שלו: בזכות החשיבה מחוץ לקופסה
בן 30, רווק, שף ובעלים-שותף של מסעדת "טוטו" בתל-אביב.
מה ברזומה? עבד עוד בצעירותו במסעדת ארקדיה של עזרא קדם, במסעדות שני כוכבים של מישלן "מישל רוסטאן" ו"אפיסיוס" בצרפת, במסעדה של יונתן רושפלד, ועבד כסגן שף במסעדת רפאל של רפי כהן. נבחר בשנת 2007 כשף המבטיח של השנה של המגזין "גורמה".
למה אנחנו אוהבות אותו? מי שידוע בכינויו בעולם הקולינרי "הילד" כבר התבגר קמעה. כבר ממראה השיער המגולח והמבט החודר אפשר לזהות את חוסר היציבות הנפשית האטרקטיבית, וזה עוד מבלי לדעת שהוא מבקר באופן קבוע אצל פסיכולוג. שלו, שתמיד העדיף לטמון את הראש בספרי בישול ולא בספרי לימוד, והדיר את עצמו מהמסגרת הבית-ספרית כבר בכיתה ח', הוכיח כבר מזמן לעצמו ולעולם, שהשמיים לא נפלו. "הילד" כבר מחזיק במפתחות לאחת המסעדות הטובות בתל-אביב, ונתפס כאחד השפים המבטיחים בתחום.
יוגב ירוס: בזכות הרומנטיקה
בן 32, נשוי + 1, שף מסעדת "ליטל איטלי" שתיפתח בקרוב במתחם שרונה.
מה ברזומה? ירוס עבד במסעדת רפאל, שהיווה עבורו בית ספר לבישול, בתפקיד צ'קר. הוא עבד גם מסעדת ספאגו בלאס וגאס, ושף לשעבר במסעדת בליני בנווה צדק. היה במשך שנים בעלים-שותף של המסעדה האיטלקית "מל ומישל" בתל-אביב
למה אנחנו אוהבות אותו? על אף שהוא לא נוהג לחשוף הרבה מחייו האישיים, ההשערה שלנו היא שמי שהקים מסעדה כה רומנטית, חייב להיות כזה בעצמו. עם זקן צרפתי קלאסי וארשת אינטיליגנטית, ירוס היה אחראי שותף במשך שנים על "מל ומישל" המהוללת; מסעדה איטלקית קטנה ואינטימית עם אוכל משובח, שהפכה כבר מזמן מוקד עליה לרגל לזוגות אוהבים, וסתם חובבי תאורה אפלולית. ואם זה לא מספיק, מתכן עכשיו ירוס להמשיך להישאר קרוב לליבנו, במסעדה איטלקית-ים תיכונית חדשה במתחם שרונה
יובל בן נריה: בזכות הנמשים
בן 31, רווק (בת זוג) + 2 כלבים, הבעלים של מסעדת Taizu - מסעדת קונספט אסייתית בתל אביב.
מה ברזומה?בן נריה מעולם לא למד בישול. הוא עבד אצל שלום קדוש בשרתון פלאזה בירושלים, ב"רסטו בר" כמנהל מטבח, במסעדת רפאל, כשף במסעדת הרברט סמואל בתל אביב, ועשה סטאז' במסעדת "ארזק" בספרד ו "לה ברנרדין" בניו-יורק.
למה אנחנו אוהבות אותו? הג'ינג'י היפה והמלומד, בן לאבא פרופסור ואמא דוקטור, שבכלל תכנן ללמוד מחשבים, ממשיך ליצוק את החוכמה שלו לתוך האוכל שלנו. את העבודה על המסעדה האסייתית החדשה שלו, פרויקט מקצועי ומושקע, הפך בן נריה לסוג של דוקטורט. שמועות אומרות שיצא למסע קולינרי למזרח, וחזר עם תובנות שהפכו אותו לאחד השפים החמים בעולם המסעדנות, ואת המסעדה שלו לאחת מהמדוברות של השנה.
אביב משה: בזכות הסקס אפיל
בן 39, רווק, שף מסעדת מסה Messa ברחוב הארבעה בתל-אביב.
מה ברזומה? אוטודידקט בתחום הבישול. עבד במסעדות כמו "שאטו כרם" בירושלים, שרתון פלזה של שלום קדוש בירושלים, כשף במסעדת "גראפה" ו-"הנביאים 54" בירושלים, ובמסעדת "באראכה" בתל אביב. הגיש כמה תוכניות בישול בערוץ האוכל, ערוץ החיים הטובים וערוץ 10. ב-2011 ראה אור ספרו "ספר הסנדוויצ'ים", בהוצאת קוראים הוצאת ספרים.
למה אנחנו אוהבות אותו? כי הוא לא מתבייש להודות שהוא מחפש אהבה וזוגיות מהסרטים, ומתכנן כבר הצעת נישואין גדולה מהחיים לנסיכה, ומי אנחנו שנצקצק על כך. השף הכריזמטי, שהגיע ממקום שבו ילדים בדרך כלל לא הופכים לשפים מבטיחים, מבשל לנו זיכרונות מבית אמא, וממשיך לפלס את דרכו למעלה בהתמדה בחמימות גברית כובשת שכזו.
יונתן בורוביץ': בזכות הנאמנות למקור
בן 33, רווק, הבעלים של "קפה 48" - מסעדת שף עירונית ובר.
מה ברזומה? למד בבית הספר לבישול צרפתי בניו יורק F.C.I, עבד ב"מרסר קיטצ'ן" בסוהו, בביסטרו "אינספרמנטלי" בדאון טאון ניו יורק, ב"בארבוטו" של ג'ונתן וקסמן וב"אליאס". פתח סניף של קיוטו בבודפשט והיה יד ימינו של רפי כהן במטבח של "רפאל".
למה אנחנו אוהבות אותו? עם פז"מ של 7 שנים בניו-יורק, בורוביץ' האצילי הביא לנו את הניחוח הניו-יורקי האהוב בדמות המסעדה העירונית שלו שנפתחה בשנה שעברה. בורוביץ' מצליח להתרחק בהתמדה מכל מה שפלצני וקלישאתי בעולם המסעדנות, ותמיד עושה את המיטב לחשוב מחוץ לקופסה. הוא גם, ככל הנראה, אחד מהשפים היחידים בעלי תוכנית חלופית לימים קרים עם קריירה פוליטית משגשגת לא פחות.
>> חמים אש: ככה אנחנו אוהבים את הגברים שלנו
>> מבן השכן ועד היהודי הטוב: לוחות השנה הלוהטים של 2014