נתחיל מהסוף: עירום לא היה שם. גם לא חזרנו הביתה והתנפלנו זה על זו בתשוקה בלתי נשלטת. במקום, מצאנו את עצמנו מנהלים שיחת נפש עמוקה באוטו, אחרי הסדנא. דיברנו על הזוגיות שלנו; על החלקים בנו שמתחברים זה לזו, על התפישות שלנו ועל המאוויים. דיברנו על רוחניות, על איך זוג סקפטיים שכמונו הצליח לחוות דבר עוצמתי כל כך. דיברנו על פורנו ועל הנזק שהוא גרם לו, לי ולדור שלנו.

שעה מוקדם יותר, כשרפיק ידידיה הסתכל לנו בעיניים והצהיר ש"אנחנו דור שכולו פגוע מינית בגלל פורנו", אני מודה שהיה בי חלק שמעט הזדעזע. אני? פגועה מינית? חס וחלילה: אני אחת מהנשים הנדירות האלו, שגדלו בבית בו מין לא היה טאבו ומגיל צעיר אימצו את המיניות שלהן בשתי ידיים. לפורנו נחשפתי בגיל מאוחר יחסית ותמיד היה לי ברור שהבחירה עם מי לשכב ומתי – היא בידיים שלי ובידיים שלי בלבד. אולי בגלל זה הפעם הראשונה שלי קרתה בגיל רבע ל-19, רק אחרי שידעתי שמצאתי את הבחור שנכון לי לחוות את זה איתו. בכל זאת, כשחשבתי על זה לעומק, הבנתי שיש משהו במה שרפיק אומר. אני נושקת ל-30 ורק בשנים האחרונות התחלתי להבין את המיניות שלי לעומק. רק בשנים האחרונות נפל לי האסימון שמין לא אמור להיות ממוקד בגמירה של הגבר, שאני צריכה להתחבר גם לעצמי – להנאה שלי, ושלא מוטלת עלי שום חובה לרצות את הפרטנר. עד אז, חטאתי בשעתוק של מהלכים שראיתי בפורנו, גניחות לא אמתיות וכן, פה ושם, גם זיוף אורגזמה שיכול היה להביא לי איזה אוסקר או שניים. כשהפסקתי עם זה – התחלתי לגמור.

עוד בערוץ הנשים:

"אני מסכים לחלוטין עם האמירה שלך", אמר אהובי לרפיק. "כשהייתי לבד, צרכתי הרבה פורנו והיום אני מרגיש את התוצאה. לפעמים הסקס האמיתי פשוט לא מספק את הריגוש שהפורנו נתן לי". כל זה לא חדש לי, כמובן. הוא יודע שמבחינתי אין שום בעיה שיצפה בפורנו כמה שהוא רוצה (חייבת להודות שאף פעם לא הבנתי את הבנות ש"אוסרות" על הגברים שלהן לצרוך פורנו), אבל כשהתחלנו לצאת הוא הודיע לי שהוא מתכוון להתנזר מפורנו, כדי לשפר את המין בינינו.

פשוט ליהנות מהדרך

"מה אתם יודעים על טנטרה?" שאלו אותנו רותי ורפיק כשהגענו לביתם הנעים. ישבנו בסטודיו שלהם, בו הם מלמדים שעורי יוגה, מדיטציה וגם טנטרה לזוגות. בן הזוג ואני הבטנו זה על זה מעט במבוכה. "אני יודע שמדובר בתורה הודית שקשורה לסקס. אולי זה קשור גם לקאמה סוטרה...?" ענה אהובי בהיסוס. "אני יודעת שטנטרה קשורה להוויה הזוגית, לנשימות משותפות וחיבור רוחני בזמן הסקס", עניתי אני.

"כמעט", אמרה לנו רותי. "אני קוראת לטנטרה 'היוגה של הזוגיות', כאשר הרעיון הוא התמרה של האנרגיה המינית. הטנטרה מתחילה דווקא מהמקום הפרטי, כל אחד מתחבר לעצמו עוד לפני שמתחברים אחד לשני. מתחילים מהמקום הכי אישי ופנימי ומשם מעלים ומשלבים את האנרגיה".

טנטרה (צילום: Jacob Wackerhausen, GettyImages IL)
המשחק המקדים של המשחק המקדים | צילום: Jacob Wackerhausen, GettyImages IL

"הרעיון של הטנטרה הוא לעבור ממין 'מונחה מטרה' שמתמקד בגמירה, להתעסקות במהות, הנאה מהדרך", רפיק משלים את דבריה. "בעצם, אנחנו מלמדים זוגות לעבור ממין שמתנהל בצורה לינארית, למין שמתנהל בצורה הוליסטית, מעגלית. התנועה משתנה". אהובי ואני מסתכלים זה על זו ומבינים שמשהו קורה כאן. נכון שהגענו "כולה" לסדנא של שעתיים, אבל כל משפט שנאמר קולע בול בפוני הזוגי שלנו. אחרי שיחה של שעה – עלינו ועל טנטרה, רותי ורפיק מסבירים לנו שהגיע הזמן לעבור לתרגול.

רוצה לעלות אלי לתרגל שיקופים?

"לתרגיל שנעשה היום קוראים אימאגו, שיקוף", מסבירה רותי. "הרעיון הוא לשקף אחד לשני את מה שאנחנו אוהבים. במשך חמש דקות, אחד מכם ידגים לשני בדיוק איזה סוג של מגע הוא רוצה – גם מבחינת האזורים בגוף וגם מבחינת הקצב וסוג המגע (חשוב לציין שהתרגיל נערך עם בגדים ולא כולל מגע באיברי המין. ד.ב.ש). במשך חמש הדקות האלו, מי שחווה את המגע 'מקליט' אותו בראש בצורה הכי מדויקת שאפשר. אחר כך מתחלפים ומי ש'הקליט' משחזר כמיטב יכולתו את המגע שחווה על בן או בת הזוג. רפיק ואני יכולים להיות איתכם בחדר או ללכת, מה שנוח לכם". אנחנו מבקשים שיישארו איתנו כדי לוודא שהבנו את העקרון נכון. מה אני אגיד לכם? לא תאמינו כמה עוצמה טמונה בתרגיל שלכאורה הוא פשוט כל כך. פתאום הבנתי שכשאני נוגעת בבן הזוג שלי, אני נוגעת בו כמו שאני הייתי רוצה – ולא כמו שהוא אוהב. אני יודעת שהוא מת עלי, אבל האימאגו גרם לי להבין כמה הוא מסור לזוגיות שלנו וכמה הוא רוצה לעשות לי טוב ופתח בינינו אפיק חדש של תקשורת והבנה.

תמיר ידידיה ורותי פריש (צילום: נעה זני)
ילמדו אתכם את היוגה של הזוגיות. רפיק ידידיה ורותי פריש | צילום: נעה זני
 

למרות שלא עבדנו מאוד קשה פיזית, את הסדנא סיימנו רגועים, נפעמים ומאוד מיוזעים (בכל זאת, הגענו ביום הכי חם בשנה). "אני שיא המזיעה", אמרתי לרותי כשהיא ניגשה להיפרד בחיבוק. "תתרגלי", היא ענתה בחיוך כובש, "חלק מהעניין בטנטרה הוא שמזיעים אחד על השני המון". אני עוד לא מומחית גדולה בטנטרה, אבל מה אני אגיד לכם? יש לי הרגשה שהזיעה הזאת עומדת להשתלם - ובגדול.

רוצים לנסות גם? בואו לפסטיבל אושו שנערך החל מהיום ועד יום שבת הקרוב (6-8.8) בגבעת חביבה. במסגרת הפסטיבל יערכו יותר מ-100 סדנאות באולמות ממוזגים בהן גם הסדנא של רותי ורפיק. הפרטים המלאים באתר הפסטיבל. בנוסף, בין ה-3-5/9 יתקיים טנטריקס - כנס אמנויות האהבה בהנחיית רותי ורפיק במרכז הימי בקיסריה. כל הפרטים – כאן.