אז בתקופה הקרובה נהיה הרבה מאוד ביחד, אולי אפילו קצת יותר מדי והנסיבות הלא פשוטות הללו מציבות אתגר לכמעט כל זוג באשר הוא זוג. עם או בלי ילדים. בבידוד או סתם בעבודה מהבית ובלי שום מקום לצאת אליו להתאוורר.
המפתח לתקופת בידוד זוגי מוצלחת הוא ניהול הזמן בצורה מתוכננת כך שלא רק נעביר את הזמן אלא ננצל את הסיטואציה לצמיחה אישית וזוגית. תכנון נכון של התקופה יכול להפוך אותה למרגשת ומעניינת, בעוד ששעמום יעצים את תחושת הקושי והתסכול.
לקראת התקופה הלא פשוטה שעומדת לפנינו, ושנייה לפני שאנחנו עולים אחד לשנייה על כל העצבים, ביקשנו מנעמה צובל, יועצת זוגית, לתת לנו סדרה של עצות שיעזרו לכם לא רק לעבור את הבידודים והעוצרים בשלום, אלא אפילו לצאת מהם מחוזקים.
בירוקרטיה ופנאי
הבידוד הוא זמן טוב לעשות את כל הדברים שאנחנו תמיד דוחים כי אין זמן. זוכרים את הנורה הזאת באמבטיה שכבר שלושה חודשים שרופה? אז זה הזמן להחליף אותה ואז להמשיך למשל למיון תיבת המייל, סידור יסודי של הבית, מיון טפסים ותשלום חשבונות, סידור ארונות הבגדים ואפילו מסירת בגדים ישנים לתרומה.
אבל הכי חשוב לתת דגש למשימות שיעצימו את הזוגיות ואת תחושת האינטימיות. לדוגמה: זה הזמן למיין תמונות וליצור אלבומים, בין אם מודפסים או בטלפון, וכך קיבלנו גם סדר וגם נוסטלגיה זוגית באותו מחיר!
תכנון זמן
חשוב מאד שיהיה לנו סדר יום די קבוע. בואו נתחיל בלשבת ביחד ולערוך רשימה ארוכה של כל המשימות שאנחנו רוצים להספיק. אחרי שיש רשימה כזו, לחלק בינינו אילו משימות נרצה לעשות ביחד ומה כל אחד יעשה בעצמו. בצד השני של הדף נכתוב את פעילויות הפנאי שהיינו רוצים לעשות ביחד, כמו סרטים וסדרות שרצינו לראות. אני ממליצה, לפחות פעם ביום, לשבת לאכול ארוחה זוגית ליד השולחן ובלי ניידים וטלוויזיה ברקע (משהו שאני ממליצה תמיד לזוגות שמגיעים אליי לייעוץ).
קצת רומנטיקה
כשאנחנו נמצאים ביחד 24/7, הזמן הזוגי הופך להיות מובן מאליו, מונוטוני ומשעמם. כדי להכניס קצת פלפל אני ממליצה להקפיד לעשות מחוות זוגיות, אפילו קטנות, כמו למשל להכין בהפתעה קפה או סנדביץ' מפנק, להשאיר פתק לבן הזוג, או להפתיע עם נשיקה או ליטוף. אפשר גם לקחת מהאינטרנט רעיונות לפעילויות אינטימיות כמו עיסוי מפנק או אמבטיה זוגית.
אני ממליצה להכניס לרשימת הלו"ז היומי גם אימון כושר זוגי קצר מול סרטונים בטלוויזיה. גם למי שלא רגיל להתאמן! פעילות ספורטיבית משחררת סרוטונין ומסייעת להתמודד עם מצבי לחץ.
הפרדת כוחות
ממליצה במסגרת הלו"ז להכניס כמה שעות יומיות שבהן כל אחד הולך לחדר אחר ועושה את הדברים שהוא אוהב לבד, כמו למשל להיות בפייסבוק, לישון, או אפילו להשתעמם. מה שחשוב זה לגרום לקצת געגוע ולמנוע מצב של מנת-יתר אחד עם השני.
בעיה בלתי פתירה
כשאנחנו נמצאים ביחד כל כך הרבה זמן, כל דבר קטן נראה הרבה יותר מעצבן ומתסכל וזה משפיע ישירות על מצב הרוח ועל הסבלנות אחד אל השני. ברגע שנדע שזה לגיטימי להרגיש ככה, כדאי לנשום עמוק ובכך להמנע מריבים מיותרים. חשוב גם שנדע לדבר על זה אחד עם השני, ולחלוק את התסכול והחששות כי גם אם אין פתרון לחלק מהדברים, הכי חשוב שנתמודד איתם ביחד.
לבקש עזרה
בגלל שהסיטואציה הזאת חדשה ומורכבת, מאד כדאי לבקש עזרה מאיש מקצוע כמו למשל יועץ זוגי. הרבה פעמים אנשים חושבים שייעוץ זוגי הוא רק למשברים קשים כמו זוגות שעל סף גירושים, אבל האמת היא שמה שמונע את המשברים הגדולים הוא טיפול בחיכוכים עוד כשהם קטנים. היום בעידן האונליין ובטח בשבועות האחרונים, הייעוץ הזוגי ניתן בשיחות וידאו. ואם גם ככה יש לכם זמן זוגי פנוי, אפשר לנצל אותו גם כדי לפתור דילמות אחרות בקשר.
הכותבת היא יועצת זוגיות ומדריכת הורים לילדים בגיל הרך ובגיל ההתבגרות מנהלת קבוצת "נשואה פלוס" בפייסבוק