אפליקציות ההיכרויות הן כבר מזמן הדרך העיקרית להכיר בני ובנות זוג. אבל מה עושים כשלא ממש מצליחים למצוא התאמות, לא מפתחים שיחות ולא יוצאים לדייטים כמעט אף פעם? לפעמים הבעיה היא פשוטה - התמונות לא כל כך מוצלחות. ירוסלב שליפר (27) מתל אביב סבור שפיצח את הבעיה ואת הפתרון, והיום הוא מצלם גברים לאפליקציות דייטינג לצד עבודתו כמנטור לזוגיות. "מגיעים אליי גברים עם אפס מאצ'ים, ואחרי סשן תמונות הם מקבלים מאות פניות בשבוע", הוא אומר.
הוא גילה את הקסם על בשרו לגמרי במקרה. "הלכתי עם חבר לשתות קפה. הוא אמר לי להסתכל עליו וצילם אותי בלי להכין אותי מראש", הוא מספר, "העליתי את התמונה לטינדר וקיבלתי 500 לייקים. הבנתי שמה שעובד באפליקציות אלו תמונות ספונטניות יפות".
ירוסלב התחיל לצלם בעצמו. "הרכבתי לאנשים שאני מכיר פרופיל בלי לקבל תשלום, לאט לאט השתפרתי והבנתי מה עובד ומה לא. לא מדובר רק בתמונה. הכנסתי את כל הידע שלי כמאמן: מה נשים אוהבות, למה הן נמשכות, מה מכבה ומרתיע אותן ומה יכול לגרום להן לחשוב שזה בחור לא איכותי. גברים מסתכלים על עצמם מנקודת מבט של 'יצאתי חתיך או לא'. אני בודק מה התמונה משדרת לבחורה שתראה אותה".
"לא צריך להיות דוגמנים"
כבר שלוש שנים ששליפר מגלגל את העסק שפתח. "הלקוחות מגיעים אליי בעיקר מהמלצות. יש כאלו שמתביישים. חשוב לי לעשות את זה במקום ציבורי, לא בסטודיו. זו חוויה שכוללת יציאה מאזור הנוחות", הוא מתאר, "מחסום נוסף הוא שיש כאלה שבטוחים שאין להם שום סיכוי לצאת טוב בתמונות. אני מסביר להם שהם לא צריכים להיות דוגמנים בשביל להיות אטרקטיביים".
סשן צילום נמשך בערך שעתיים, ובמהלכו שליפר מצלם את הגבר מזוויות שונות ובלוקים מגוונים. "יש גברים שמנסים לחקות מימיקה של דוגמנים, אבל הם צריכים להבין שמה שעובד אצל דוגמן כזה או אחר לא בהכרח טוב להם". לזה מתווסף גם שלב העריכה והריטוש: "אני מעצים את הדברים הטובים כמו עיניים יפות או תווי לסת, ומאזן אותם עם הדברים הפחות טובים. כמעט כל גבר אפשר להוציא באופן אטרקטיבי". המטרה, הוא אומר, היא שהבחורה לא תפסול אותם על סמך המראה שלהם: "צריך לעבור מסך, ואחר כך האישיות והחיבור יעשו את שלהם, או שלא, וזה גם בסדר".
ערן דוד (24), מורה פרטי מיהוד, עבר תהליך כזה. "תמיד הרגשתי מתוסכל. לא הצלחתי להשיג כמעט מאצ'ים, וגם כשכבר יצאתי לדייטים הבחורות לא התאימו לי", הוא אומר, "הבנתי שאולי משהו לא בסדר בפרופיל שלי והגעתי לירוסלב כדי לשדרג אותו". מאז הסטטוס שלו השתנה: "ממצב שבו במשך שנה יצאתי לחמישה דייטים, אחרי הצילומים יצאתי כבר לשבע פגישות תוך חודשיים. היום אני בזוגיות טרייה עם מישהי שפגשתי באפליקציה". לדבריו יש לתמונות כוח: "אני לא רואה את זה כפאדיחה כי זה בא לעזור לי. התמונות גורמות לתחושה טובה ומעלות את הביטחון והמורל הפנימי. קרובים ורחוקים אליי מחמיאים לי וזה תורם לי בעוד מישורים".
אבל לפעמים גם זה לא מספיק. "יש גברים שפגשתי ויצאו להם תמונות טובות אבל הם עדיין לא מקבלים תוצאות", אומר שליפר, "במקרה כזה אני בודק את הביו והפרופיל. יש גברים שכותבים דברים שאסור להכניס כמו: 'אני מוכן להשקיע בבחורה ולקחת אותה אל הרפתקה אל תוך היום והלילה'. רמזים מיניים עקיפים כאלו משדרים לחץ. יש כאלו שצריך לעבוד איתם גם על בניית מערכת יחסים וביטחון עצמי. התהליך נותן להם חשיפה ראשונית, ומשם הם יכולים להתחיל את המסע".
שליפר, לדבריו, מכיר את הבעיה מקרוב: גם הוא בעברו התקשה להכיר נשים. "מאוד קינאתי בגברים שזה הולך להם בקלות", הוא משתף, "היה דיסוננס כי נראיתי מאוד טוב. קראתי ספרים, הלכתי לקואצינג' ולמדתי בעצמי מה הבעיה שלי ואיך לתקן אותה". ההתמודדות שלו הייתה, הוא אומר, לעבור את שלב הפנייה הראשונית: "הרבה גברים לא פונים לבחורות כי הם פוחדים לפגוע או להטריד, והם מפספסים הזדמנות להכיר. הבנתי שאם עושים את זה באופן מכבד, בדרך כלל בחורות יגיבו בחיוב. לפני שניגשים למישהי צריך לבדוק אם היא פנויה לתקשורת ונמצאת בווייב חיובי, אחרת זה מציק. בנוסף, הגבר צריך להבין שהוא יוזם משהו כדי ליצור הזדמנות להיכרות, הוא לא בא לקחת משהו והוא לא רודף אחרי הבחורה".