רבות כבר דובר, שוער ונאמר על האופנים השונים בהם וירוס הקורונה, המגיפה, הסגר וכל מה שנלווה אליהם משפיעים על מערכות היחסים שלנו אבל דומה שעל רעיון כזה עוד לא שמענו: במאמר שפורסם לאחרונה ע"י ד"ר מרטין גראף, מרצה לפסיכולוגיה מאוניברסיטת סאות' ווילס המתמחה בפסיכולוגיה אבולוציונית נטען כי התפרצות מגיפת הקורונה מביאה ותביא גם בהמשך ליותר ויותר בגידות מצד נשים והסיבה - אבולוציונית.
"אחד הדברים שגורמים לנשים לבחור את בני הזוג שלהן היא מערכת החיסון שלהם" הוא מסביר, "מאחר ועל פניו אין כל אינדיקציה לתפקוד המערכת החיסונית הגנטית אצל גברים, מעבר אולי לזה שהם נראים בריאים, הדרך הטובה ביותר של נקבה להגדיל את ההסתברות לחסינות טובה של צאצאיהן היא באמצעות אסטרטגיית הזדווגות רב-זכרית" - כלומר, בגידה.
גראף, במאמר שכבר הספיק לעורר לא מעט זעם וביקורות ברחבי העולם, טוען כי דפוס כזה, של ריבוי פרטנרים, "יגדיל את הסבירות של הצאצאים להיות בעלי החסינות הגנטית הדרושה כדי להגן עליהם. בזמן הקורונה, כשיש איום של מגיפה, עולה הסבירות שנשים תחפשנה אסטרטגיית הזדווגות שתספק את זה".
מאמרו של גראף (שנשא את הכותרת: "האם מגיפת הקורונה מובילה לבגידות אצל נשים?") הצליח להרגיז לא מעט מומחיות ומומחים ברחבי העולם, הן לפסיכולוגיה, הן לאבולוציה והן לסוציולוגיה שטענו שהוא פשוט מדבר שטויות. "בתור התחלה כבר שנים חוקרים יודעים שילדים שהם תוצר של בגידה הם מראש בעלי סיכויי הישרדות גרועים יותר" מסבירה ד"ר סברינה סמית' מאוניברסיטת ניו האמפשיר, מומחית לפסיכולוגיה, "אבל מעבר לזה, מדובר בהסתכלות שטחית לגמרי שאולי רלוונטית לגורילות, אבל לא רלוונטית לאדם המודרני".
לפי סמית' ומומחים נוספים שביקרו את גראף, התנהגות מינית לא אחראית או בוגדנית בזמן הקורונה דווקא עומדת בניגוד מוחלט לאינסטינקטים הבסיסיים של האדם להגן על עצמו מהסיכוי להידבק בוירוס. "אם אישה כבר עסוקה בבגידה או פעילות מינית חסרת אחריות במהלך מגיפה משתוללת הסיבה לכך עשויה להיות מיוחסת דווקא למתח והחרדה שהיא חווה בתקופה הזו ולא לאיזה יצר אבולוציוני לא רלוונטי".