פרידה היא אף פעם לא משהו קל, אבל נדמה שבעידן הדיגיטאלי היא הופכת להרבה יותר קשה. דילמות שלא התמודדנו איתן בעבר, כמו האם לאנפרנד את חברים שלו? מה לעשות עם ההוא שנעלם אבל ממשיך לעקוב אחרי הסטוריז שלך? או האם בלוק בטוויטר הוא צעד אגרסיבי מדי? מופיעות.
כעורכות ערוץ מנוסות ונשים שעברו לא מעט פרידות כואבות במהלך חייהן, התנסינו בכל מני מנגנונים להתמודדות עם שברון לב בעידן הדיגיטאלי. בנוסף, אספנו בשבילכן את כל הטיפים הכי טובים מחברים, המערכת ואנשי מקצוע שמומחים בפרידות והגענו לטיפים שיעזרו לכן להתמודד עם הכאב גם כשהאקס נמצא במרחק קליק.
אבל לפני הטיפים, תזכורת חשובה: פרידות שונות קורות מסיבות שונות ומצריכות דרכי התמודדות שונות. הדבר הכי חשוב שאת יכולה לעשות הוא להיות כנה עם עצמך. אם לראות את העדכונים של האקס והחברים שלו ברשתות לא מפריעים לך, יכול להיות שאין לך הרבה מה לעשות מלכתחילה. הכי חשוב שתביני מה עושה לך טוב, מה לא מזיז לך ומה פוגע בך - ותטפלי במה שפוגע ומעציב אותך.
מתי להשתיק, מתי לאנפרנד ומתי לעשות אנפולו?
כמעט בכל פרידה, וכמעט בלי תלות לחומרתה, הדבר הראשון שאת רוצה הוא לעשות אנפולו או להשתיק את האקס בכל הפלטפורמות ללפחות חודש. אולי יותר אם הגעת לסוף החודש ולראות את הפנים שלו עדיין צובט לך את הלב.
אם יש לך הרבה חברים משותפים עם האקס יכול להיות שתרצי לעשות אנפולו או אנפרנד גם להם. יצירת מרחק היא המפתח לפרידה בריאה וכל עוד הדבר לא פוגע בך (חברים שהם יותר שלך מאשר שלו), עדיף אולי טיפה להתרחק גם מהם וכדאי מאוד שיצירת המרחב בסמוך לפרידה תהיה משמעותית.
אם חברים נפגעים או שואלים על העניין את יכולה להסביר בסבלנות ונחמדות שזה לא שאת מוחקת אותם מהחיים, פשוט צריכה עכשיו קצת זמן ומרחק לעצמך. טיפ נוסף הוא להשבית או להימנע לגמרי מכל אפליקציה או פונקציה שמחזירה אותך לזכרונות פייסבוק מלפני שנה - ככה שלא תקבלי פתאום תמונות מכמה מאושרים הייתם היום לפני שנה בחופשה ההיא ברודוס.
הצעד הזה מאפשר לך לקחת זמן לעצמך וליצור מרחק בלי הטוטאליות החד כיוונית שבבלוק או אנפרנד עד שתחליטי אם הגיע הזמן להתנתק לגמרי או לא.
איך לשמור על עצמך?
השתקה או אנפולו אמנם יעילים בכל הנוגע למה שהפיד מקפיץ לך, אבל הם לא ישמרו עלייך מעצמך ומהנטייה של כולנו להתאבסס על האקס ברשתות ולהיכנס באופן אקטיבי לפרופיל כדי לבדוק מה קורה. בעניין הזה, הרשי לנו להפנות אותך לסדרה הטיפים הזו שפרסמנו ממש לפני כמה ימים על איך להפסיק להתאבסס על האקס ברשתות חברתיות?
כך תדעי שהגיע הזמן לבלוק
עבור הרבה מהאנשים איתם דיברנו הפתרון הזה הוא הטוב ביותר, אמנם מוחלט וקשה וכואב וקצת רע, אבל אפקטיבי. לא רק שזה מונע ממך לראות את האקס ברשתות, זה גם מונה ממנו לראות את הפרסומים שלך ומציב מחסום באותם רגעים שאת מרגישה שאת חייבת לבדוק מה הוא עושה עכשיו ועם מי.
אם את חווה פרידה קשה במיוחד ואנפולו, מיוט או אנפרנד לא מספיקים, שווה לשקול את הצעד הדראסטי של בלוק. במיוחד בחודשים הראשונים את חייבת לייצר לעצמך מרחב רגשי להתגבר על הפרידה ובסופו של דבר לרגשות של מי יותר חשוב לדאוג? שלו או שלך? (אמ;לק - ברור ששלך!).
יתרון נוסף של חסימה (בפייסבוק וטוויטר, בכל מקרה), היא שלא תראי אותו (והוא לא יראה אותך) גם כשהוא מגיב לפוסטים של חברים משותפים - ואז למעשה את יכולה להמשיך לשמור על קשר עם חברי פייסבוק משותפים מבלי לחשוש להיחשף אליו.
זכרי שאף דעת ברשתות החברתיות הוא לא נצחי - תמיד אפשר לחזור לעקוב, להוציא מהשתק או לחזור להיות חברים של אנשים שחסמתם בעבר, אחרי שעניינים נרגעים קצת.
מה לעשות עם קרובי משפחה וחברים משותפים?
בדקי עם עצמך - האם לראות את אחותו, אבא שלו או בני דודים שלו בפיד יפריע לך ויסעיר אותך? אם כן, הכי טוב להשתיק או לאנפרנד אותם. אבל אם לראות את חברים שלו או בני משפחה שלו לא מזיז לך בשום צורה, אפשר אולי פשוט להשאיר את המצב כמו שהוא.
במיוחד אם מדובר היה בקשר ארוך, כזה שאפשר לך לפתח מערכות יחסים מורכבות עם הסביבה שלו, יכול להיות שחלק מהם יגיבו בהיעלבות אם תחסמי או תמחקי אותם. הסבירי להם שאת צריכה קצת זמן לעצמך ושזה לא אישי נגדם, הם פשוט מזכירים לך אותו ושאולי בעתיד תחזרו להיות בקשר.
דרך נוספת להעלים מישהו מהחיים מבלי לחסום אותם לגמרי הוא "בלוק רך" - כלומר לעשות להם בלוק ומיד לשחרר אותו. זה יסיר אותך מרשימת הנעקבים שלהם ואותם מרשימת הנעקבים שלך מבלי ללכת עד הסוף לחסימה מלאה.
חסמתי. מה עכשיו? ממשיכה לפרסם כרגיל?
אם החלטת ללכת על טקטיקת החסימות, היתרון הוא שאת יכולה להמשיך להשתמש ברשתות החברתיות בשביל לפרוק גם את התסכולים שלך בלי לחשוש שהוא יראה את שירי הנקמה שלך או שיצאת לשתות כדי להרגיש טוב יותר.
אבל קחי בחשבון שהפרסומים הללו, בין אם תמונות, ציוצים או סטטוסים, עשויים להיות יותר מביכים מאשר ראויים. היינו ממליצות לך לחכות 24 שעות לפני כל פרסום כזה ואם את עדיין מרגישה שאת רוצה אותו - אז כנראה שהכל בסדר ויאללה! תפרסמי.
באופן כללי, לא היינו ממליצות לפרסם שום דבר אימפולסיבי מדי. בטח לא כשאת כועסת, רעבה, בודדה, עייפה או הכי גרוע - שיכורה.
אם בכל זאת את מרגישה שאת רוצה לפרסם דברים אישיים בשביל לפרוק או לקבל פידבקים, שווה אולי לוודא שההגדרה שלהם היא לחברים בלבד, או רק לחברים שאת רוצה שיראו אותם ובטח שלא ציבורית. זכרי שדברים ברשת לא באמת נעלמים.
ונקודה חשובה לסיום: אין שום דבר רע בפרסום תמונות מחמיאות על עצמך לאחר פרידה. גם אם זה "רק למקרה שחברים שלו יראו ויעדכנו". כולן עושות את זה וזה מה זה סבבה.