לפי הידיעות האחרונות, סיון ועמיר שוב ביחד. או חצי ביחד. או בסוג של הסדר כזה או אחר. איך שלא יהיה, אחרי קצת יותר משלושה חודשים בהן העבירו זה את זה על דעתן, בכו, התלוננו, כעסו והתמרמרו, ניכר כי השניים לא יכולים בלי קצת מכל התשוקה והזעם האלה לארוחת בוקר. והם לא היחידים. הבחירה לחזור לקשר שלא עשה לנו מי יודע כמה טוב היא מוכרת ונפוצה. השאלה היא למה לעזאזל אנחנו מעוללים את זה לעצמנו?
למען הסדר הטוב, נאמר שבמקרה של עמיר וסיון, בית "האח הגדול" הקלסטרופובי דרש תיקון בעולם שבחוץ. אבל מה עם כל היתר, שלא היו נעולים בין ארבעה קירות כשמצלמה מתעדת הכל מעל ראשם? ובכן, לדברי הפסיכולוגית ומנהלת חברת ספיד דייט איריס סלומון, יש לא מעט סיבות לחזרה שכדאי מאוד להבין אותן לפני שמנסים סיבוב נוסף.
לא התבצע תהליך פרידה אמיתי
רבים מוצאים את עצמם בתוך הקשר גם לאחר שהוחלט לפרק אותו. בין אם מדובר בשליחת סמסים על בסיס שבועי, שיחות טלפון כאילו-אפלטוניות או עדכונים שוטפים בפייסבוק. "ברגע שאין ניתוק ברור וחד משמעי, מאוד קשה לפתח קשר חדש", אומרת סלומון. "כי אז, כשאחד הצדדים עושה קולות של אחד שרוצה לחזור, אנחנו עטים על ההזדמנות". לדברי סלומון, במקרים כאלה קל מאוד לתרץ את סיבת החזרה בכך שלא היה משהו טוב יותר בחוץ. אבל הסיבה האמיתית היא שפשוט לא נתתם לעצמכם את הסיכוי לנסות משהו חדש.
הימנעות מקשר זוגי אמיתי ומחייב
לא חסרים סיפורים על בחורות שמתאהבות בגברים שידוע לכל שהם לא מעוניינים בקשר מחייב. אם זה בגלל שהם פרפרים נצחיים, לא מאמינים בחתונה או בכלל נשואים פלוס 2. יש לא מעט שבוחרות לחזור למקום הזה למרות שהן יודעות היטב שאין סיכוי לקשר אמיתי. למה זה קורה לנו? לדברי סלומון, זה יכול לקרות כתוצאה מחוסר רצון שלנו ליצור קשר זוגי אמיתי, או מחוסר אמונה באהבה או לחילופין מהתמכרות לריגוש שקיים בקשר אסור ובלתי אפשרי.
אידיאליזציה של הקשר
והנה עוד משהו שקורה כמעט לכל אחת מאיתנו בשעת שברון לב: אחרי שחולף זמן מה מהפרידה, ולאור חוסר ההצלחה למצוא זוגיות חדשה, אנחנו מתחילות לעשות אידיאליזציה של הקשר ולהיזכר בכל אותם רגעים יפים וטובים ביחד. וכל אותם ריבים, ויכוחים וחוסר התאמה משווע? הם זיכרון עמום וכמעט בלתי מוכר.
תסמונת "סופר וומן"
השאלה הגדולה ביותר בכל קשר שאינו מצליח היא האם אדם מסוגל להשתנות. לדברי סלומון, יש נטייה לחזור לקשר הרסני מתוך אמונה שהפעם זה יהיה אחר. שבסיבוב השני הוא יפסיק לצאת עם חברים חמש פעמים בשבוע, ירצה להתחתן ויסכים לעבור לעיר הולדתך גדרה. "אני מדגישה לאנשים בטיפול ואימון שרק על ידי עבודה אמיתית והדדית של בני הזוג אפשר לפתור קונפליקטים ומשברים עמוקים. לצערי, ברוב המקרים, לא מספיק רק רצון לשינוי אמיתי של אחד מבני הזוג".
חוסר בחטחון עצמי
"רבים סובלים מחוסר אמון בעצמם. האירוניה היא שלא פעם חוסר הביטחון נוצר בעקבות אותו קשר הרסני. בן הזוג שגורם לבחורה להאמין שהיא לא שווה באמת, לא יפה מספיק, לא חכמה ושאף אחד לא יאהב אותה. כל אלה, מביאים אותה להוקיר את האקס ולהעריך אותו על כך שהוא בכלל מוכן להיות איתה".
האם זו טעות לחזור לקשר הרסני?
באהבה, יודעת כל בחורה, אין שחור ולבן. לכן, לא תמיד חזרה לאקס היא טעות מרה. מתלבטת אם לשוב לקשר שנגמר? שאלי את עצמך את השאלות הבאות:
- האם את מרגישה שאת אחראית למרבית מהקשיים שהיו בקשר הזוגי? האם את מאמינה שאת יכולה לשפר את התנהגותך הפעם? אם התשובה היא כן, את יכולה בהחלט לנסות. אם כי שימי לב שגם בן הזוג מוכן לעשות שינוי.
- האם את לא מצליחה להתקדם בחיים ולצאת עם בחורים חדשים? האם את מאמינה באמת ובתמים שהוא אהבת חייך ואת מוכנה לקבל אותו על אף המגרעות שלו? אם כך הדבר וענית לעצמך בלב שלם שאת מסוגלת לחיות עם כל החבילה, את מוזמנת לנסות שוב.
"אני לא ממליצה לחזור לאקס, אלא אם כן את מרגישה שאין אופציה אחרת עבורך", אומרת סלומון. "במידה שזה המצב, חשוב שתתייחסי לכל הנקודות בכובד ראש ולא תיכנסי עיוורת לסיפור מחדש. חשוב מאוד שתחזרי לקשר בראש צלול. גם אם את רואה שהמצב לא השתנה בסיבוב השני ותבחרי לעזוב שוב, תדעי שלפחות הפעם את עוזבת בתחושה יותר שלמה עם עצמך".