ט"ו באב הבא עלינו לטובה נוטש השנה את הלבן המסורתי ולובש בגדי מחאה. המחוללות בכרמים החליטו לחולל מהפכות בכיכר העיר, להתאחד ולצעוק בקול גדול: לצד צדק חברתי, הגיע לו בשקט בשקט גל נוסף של דרישה – הכירו את הרווקות שדורשות גבר בר השגה. המגזר שישן באלכסון ונאלץ להתמודד עם שאלות נוסח "נו, אז מתי אצלך?" עלה אף הוא על "הגל המחאתי החדש", ויצא להפגין ברחובות העיר ביום חמישי האחרון.
"רציתי להקליל קצת את האווירה ברוטשילד"
"הכל התחיל משיטוט בשדרות רוטשילד", כך מספרת הדס בשן (33), עו"ד ועיתונאית הכותבת כרגע רומן העוסק ביחסים. לאחר שבועיים שנעדרה מהארץ, חזרה בשן לביתה, וגילתה מהפכה מתחת לחלון. בסיבוב ברוטשילד, נולד פתאום רעיון "חצי בצחוק". "אנחנו לא משוות את עצמנו למחאה החברתית הגדולה, אני מאוד מזדהה עם ערכי המהפכה. פשוט רצינו קצת להקליל את האווירה ברוטשילד, שגם ככה פתוחה ומקבלת".
המקום ממנו בשן וחברותיה מגיעות הוא דווקא לא ממש מצחיק. פשוט נמאס להן מהיחס המחפיר של גברים בתל אביב, אז הן החליטו להדפיס פלאיירים ולתלות על העצים בשדרה. תושבי מדינת האוהלים, אשר ברובם רווקים ורווקות (אלא אם כבר הצליחו לדוג איזה דג בחכתם), התלהבו מהרעיון. כעבור יום הן חזרו לשדרה, הפעם בתוספת מגאפון. הדס פתחה אירוע בפייסבוק הקורא לצאת לרחובות ולהפגין, בזו הלשון: "בנות, אחיות, חברות - הגיעה העת להתאחד, אנו רוצות גברים נורמאליים בעיר הזאת! זה שאין לנו חבר - זה לא צדק חברתי!".
הרווקות אף גיבשו לעצמן רשימה מסודרת של דרישות, שעיקרן: איסור על אס-אם-אסים לאחר השעה 23:00, "חינוך מחודש לגרושים ממורמרים", וסקס מספק ושוויוני לכולם. באופן מאוד לא מפתיע, רווקות מכל חלקי הארץ עשו לייק למחאת הסייד אפקט. רווקות שעייפות מחיפושים אחר גבר אמיתי, כזה שחף מגינונים ומשחקים מיותרים.
"בחורה נואשת היא פשוט לא מושכת"
בין החברים החדשים למחאת "גבר בר השגה" בפייסבוק נרשמו גם גברים רבים שהציעו עצמם כפתרון למצוקה הקשה, והגיבו באופן משעשע לסיפור. אחרים הטיחו ברווקות האשמות. "היו כאלו שאמרו שהבעיה היא אצלנו, הנשים, שאנחנו לא מספיק זורמות. היו גם כאלו שאמרו שההתמרמרות שלנו היא נואשת, ובחורה נואשת היא פשוט לא מושכת", אומרת בשן.
ביום ההפגנה ברוטשילד הצטרפו אנשים רבים. הדס מספרת שהיו הרבה שלקחו מידיה את המגפון ורצו להשמיע את דברם, לא רק נשים. "היו גברים שהראו פגיעות כשסיפרו כמה קשה להם להכיר בחורות, כי לדעתם ישראליות אוהבות מניאקים. אני מרגישה שהחברה הישראלית לא מפרגנת לגברים כאלה, כי גברים חושבים שהם צריכים לשחק עם הבחורה. כשגבר נחמד אלי אני מיד חושבת מה הוא מנסה להשיג".
"האם שינינו מניאקים? זה קצת גדול עליי"
אני שואלת את הדס, צחוק בצד, האם ההפגנה הקטנה הזו באמת יכולה לשנות משהו? "הצפנו את הרגשות על פני השטח. התגובות של האנשים הן אמיתיות ואמוציונאליות. והרגש האמיתי הזה קשור גם לכל המהפכה שמסביבנו. יכול להיות שהצלחנו לדרבן בחורות שלא לוותר ולא להתפשר על בחורים שפחות מטובים בשבילן".
ומה עם הגברברים בארץ הקודש? היהפוך גבר חברבורותיו, ויתקשר יום אחרי הדייט? גם בשן תוהה לגבי העניין, "אם שינינו מניאקים? זה אולי גדול עליי. מה שבטוח הוא שמי שייצא איתי מעכשיו לא יסמס לי באחת בלילה".
צדק חברתי – סיקור מיוחד: כל החדשות, כל התמונות, כל הדעות