"אחת מתוך שלוש שנים בעולם תיאנס או תוכה בחייה. מיליארד נשים מחוללות מינית בעולם זו שערוריה. מיליארד נשים רוקדות זו מהפכה". אי אפשר שלא לעצור במשפט הראשון שנכתב באתר של One Billion Rising ולא להתחלחל. מדובר בעמותה עולמית שמעודדות נשים, גברים וילדים לקום, לצאת ולרקוד בעבור מטרה חשובה מאי פעם: למעננו. למען בטחון הנשים בעולם, מהרחוב ועד הבית. גם ישראל, ביחד עם עוד כ-200 מדינות בעולם, תיקח חלק במחאת העמותה על המאבק באלימות נגד נשים. האירוע יתקיים ביום חמישי הקרוב, 14 בפברואר, בסינימטק בתל אביב ויכלול מעגלי הקשבה, שיחה, סדנאות ריקוד, תנועה ועוד. אז אם תהיתם בדיוק מה כדאי לכם לעשות ביום האהבה, נדמה לנו שאין דרך נכונה וחשובה יותר לציין אותו.
הגיע הזמן לשינוי והתעוררות
במקביל לאירוע המרכזי בתל אביב, יתקיימו אירועים דומים בהובלת נשים ברחבי העולם, בין השאר בארה"ב, בקונגו, ברשות הפלסטינית ובעשרות רבות של מדינות נוספות. בכל אחד מהאירועים המשתתפים יקחו חלק במעגלי הקשבה ושיחה וכן בסדנאות ריקוד ותנועה. לאירוע בישראל נרתמו שורת אמנים, יוצרים ונשות תקשורת להכנת סרטון טריילר מיוחד לאירוע. "הגיע הזמן לשינוי והתעוררות", קוראים בסרטון גילה אלמגור, אורנה בנאי, גל גבאי, זאב נחמה, ענת גורן, גלעד כהנא, ריקי בליך וכן אוהד נהרין ולהקת בת שבע.
העמותה העולמית שהוקמה על ידי איב אנסלר בשיתוף ידועניות כמו השחקנית ג'יין פונדה, קוראת לנשים רבות לרקוד את דרכן אל השחרור הנשי. בסרטון היוטיוב תוכלו ללמוד את צעדי הריקוד עבור הערב שיתקיים כאמור ביום הולנטיין דיי, 14 בפברואר, בין השעות 18:00-22:00 ברחבת הסינימטק בתל אביב. כפי שטוענת מחוללת המהפיכה, אנסלר: "ריקוד הוא קדוש, סקסי והוא דרך להיות מאד חזקה וקצת מסוכנת מבלי להיות אלימה".
רוקדים בחצאיות
בתגובה לפרסום האירוע, גברים רבים לא יכלו להתעלם והחליטו לפרסם את אירועי היום בדרך מקורית שהפכה לסנסציית פייסבוק. בתמונות מוצגים הגברים לבושים בחצאיות ואוחזים בשלטים עם כיתובים: "אף בגד אינו הזמנה לאונס" ו"גברים בעד התעוררות נשית". עודד רוזן, אחד הגברים המצולמים בחצאיות מספר ל-Mako נשים: "זה רעיון שהגיע בעקבות מקרה האונס בהודו, שם צולמה קבוצה של גברים שהצטלמו בחצאיות. זה היה סמל לסודלידריות והערכה לנשים.
"יואב פקטה, היזם, קיבץ קבוצה של חברים שמתעסקים בכל מיני תחומים. הזמנו צלם והיה חשוב לנו להעביר מסר רציני. אנחנו לא באים לצחוק על שום דבר למרות החצאיות. היוזמה נעשתה מתוך הערכה למין הנשי שסובל הצקות בלתי פוסקות. האלימות והזלזול בנשים זה משהו שמשולב בחברה שלנו וזה משהו שאנחנו רוצים לעורר מודעות אליו בעיקר לגברים על מה עוברות נשים. חשוב לנו להראות איך אפשר לגרום לנשים להרגיש שוות באמת".
>> "בחרתי שלא להניק בכלל": על הבחירות הכי משמעותיות שלקחנו בחיים