אהבה היא כנראה עסק מאוד ממכר, אחרת קשה להסביר למה אנחנו מסכימות להכנס שוב ושוב למערכות יחסים - תוך לקיחת הסיכון שהן תיגמרנה בפרידה ושברון לב. אחד התסמינים היותר מוכרים של פרידה, היא ההרגשה שהאקס שלך התגבר עלייך צ'יק צ'ק, השאיר את כל מה שהיה ביניכם מאחוריו ופשוט המשיך הלאה בקלילות. אלא שמחקר חדש, שנערך באוניברסיטת בינגהמטון שבלונדון, מביא בשורה מנחמת: למרות שנשים כואבות יותר במהלך הפרידה, ההחלמה שלהן מלאה ושלמה הרבה יותר מזו של גברים. המשמעות? אולי את סובלת יותר עכשיו, אבל בטווח הרחוק - האקס שלך הוא זה שירד על הברכיים ויתחנן שתתני לו הזדמנות נוספת.

עוד בערוץ הנשים:

לפני שאת מנפנפת את הרעיון הזה בקלות, אולי כדאי שתדעי שבמחקר השתתפו 5,705 איש מ-96 מדינות ברחבי העולם. המשתתפים התבקשו לדרג את הכאב הפיזי והפסיכולוגי שהפרידה הביאה עמה והתוצאות הראו באופן חד משמעי שנשים כואבות יותר בזמן הפרידה, אבל הגלגל מתהפך בהמשך הדרך.

פרידה (צילום: STUDIOGRANDOUEST, GettyImages IL)
נגבי את הדמעות, בובה. בעתיד הוא יסבול יותר | צילום: STUDIOGRANDOUEST, GettyImages IL
 

ברגע שחולף מספיק זמן ולנשים ניתנת ההזדמנות להחלים, הן מתגברות על הפרידה באופן מלא ושלם יותר מגברים. החוקרים שביצעו את המחקר שיערו שייתכן ויש לדבר שורשים אבולוציוניים: לאמותינו הקדמוניות היה יותר מה לסכן בכניסה למערכת יחסים (כל רומן קצרצר יכול היה להסתיים בתשעה חודשי הריון) ולכן הכאב שבפירוקה - חזק יותר. יחד עם זאת, ברגע שגברים מבינים שהם צריכים להתחרות עם גברים אחרים על מנת לזכות בתשומת לב נשית שוב, האפקט האמוציונלי פתאום מתגבר ואסימון הפרידה נופל.

 להתאמן, להתנדב, לאהוב (את עצמך)

אז נכון, כרגע את עוברת טלטלה רגשית מהסוג שקיווית לעולם לא לעבור שוב, אבל לפחות את יודעת שיש אור בקצה המנהרה. כדי לנסות להקל עלייך אפילו עוד יותר, הנה כמה טיפים להתגברות על פרידה, מנשים שכבר היו שם (כלומר - כמעט כולן):

"למרות שזה הדבר האחרון שבא לך לעשות - את חייבת לקום מהספה ולצאת לטייל בחוץ. האוויר הצח וגם התזוזה יעשו לך רק טוב ויסיחו מעט את דעתך" (תמר, 27)

"מה שממש עזר לי בזמן שהתמודדתי עם לב שבור, היה ללכת להתנדב בצער בעלי חיים: לא רק שהחיות עשו לי טוב על הנשמה, יש משהו מאוד מנחם בלהשקיע את עצמך בטיפול באחרים שזקוקים לו יותר ממך" (הילה, 28)

"כדי להתגבר על הפרידה שלי, שמתי גומייה משרדית עבה על היד ובכל פעם שעברה לי מחשבה מדכאת - משכתי אותה חזק ושחררתי בלי רחמים. זו טכניקה שלמדתי כשקראתי מאמר של איזו מטפלת. ההתנייה שנוצרת בין מחשבות שליליות או מחשבות על האקס לכאב - גורמת לך לחשוב פחות על הפרידה" (טל, 36)

פרידה (צילום: dolgachov, GettyImages IL)
אין כמו טיפים מבעלות ניסיון | צילום: dolgachov, GettyImages IL

"אני הכרחתי את החברה הכי טובה שלי לכתוב את כל הדברים הרעים באקס שלה ולתת לי את הרשימה. בכל פעם שהיא התחילה לעשות אידיאליזציה לבחור ולדבר על כמה מדהים ונפלא הוא היה, הקראתי לה את מה שהיא בעצמה כתבה עליו. זה די עזר" (נעה, 28)

"הדבר הכי חשוב שעשיתי כדי להתגבר על הפרידה ממנו היה למחוק את המספר שלו מהטלפון ולחסום אותו בפייסבוק. לא יכולתי להתמודד עם לראות אותו בסטטוס 'מחובר' בוואטספ ובטח שלא יכולתי להתמודד עם אשליית הפייסבוק לפיה יש לו חיים מאושרים בלעדי" (ענת, 32)

"הרכבתי פלייליסט של שירים כועסים שעזרו לי לפרוק את המתח והעצבים שהפרידה הזו הכניסה בי. במשך שלושה חודשים זה היה פלייליסט הריצה שלי ויחד עם חוסר התיאבון שהפרידה הזו גרמה לי, נהייתי פצצת על. בעיני זו דרך מעולה להתמודד עם פרידה" (מור, 26) 

>> והנה משהו שימושי למערכת היחסים הבאה: האם בן הזוג שלך יהפוך לאקס מופרע?