במהלך השינוי שעברתי, נפלו לי הרבה "אסימונים". אחד מהם, שהיתה לו השלכה רבה על השינוי שעברתי, היה הרגע שבו הבנתי שמה שיעזור לי זו סביבה תומכת, כזו שלא תייצר לי כל הזמן פיתויים. הבנתי שאין צורך להעמיד את כוח הרצון שלי במבחנים אינסופיים; לדוגמה, אם קניתי ממתקים בתירוץ שזה לילדים, אבל בפועל זו אני שאוכלת אותם, אז עדיף שלא יהיו שם כלל. הבנתי שאני אוכלת כי יש סביבי אוכל. זו אכילה סתמית שלרוב גם מלווה ברגשות אשם. אז מה עושים?
ומה עם בעלך?
ראשית, ארגנתי את הסביבה שלי שתתמוך בתהליך ההרזיה. המקום הראשון שדרש טיפול הוא המטבח. אם אני אוכלת את מה שיש בבית, עדיף שיהיה מה שאני רוצה לאכול, ולא מה שאני מעדיפה להימנע ממנו. אתם בטח שואלים את עצמכם, "אבל מה עם הילדים?", "מה עם בעלך?". התשובה הטובה ביותר, והיחידה בעצם, היא ששינוי בהרגלי הקנייה – ולכן גם האכילה – מיטיב עם כולם.
מה אני לא מחזיקה בבית: חטיפים מלוחים ומתוקים שבאים באריזות. אם רוצים, עושים טיול וקונים פעם בשבוע משהו קטן אחד, או בזמן קבוע אחרי חוג, אבל בשום אופן לא מצרך שנמצא בארון או במקרר.
מה אני מחזיקה בבית: פינוקים קטנים כדוגמת שלגון קטן שאין בו הרבה קלוריות או חטיף בריאות. בתקופות שבהן קשה לי לעמוד גם בפיתויים האלה, ואני אוכלת ברצף הרבה פינוקים קטנים, גם הם יוצאים מהבית.
אז איך מתחילים בשינוי?
• התחילו בניקוי המטבח מכל הדברים שאתם יודעים שלא צריכים להיות שם: חטיפים מלוחים, ממתקים, עוגות קנויות, מזון מועבד וארוז, מיצים ממותקים ומוגזים. אם זה מרגיש קיצוני מדי, עשו זאת הדרגה.
• מלאו את המטבח במאכלים בריאים ונכונים לכם, טעימים ומשביעים – ירקות ופירות, אורז מלא ועדשים, שמן זית טוב, לחם שיפון מלא, ועברו לשתות מים או מיץ טרי סחוט.
• קניות בסופר: לכו עם רשימה שהכנתם בבית. אם זה עוזר, שבו עם עם ספרי מתכונים בריאים ורשמו מצרכים. בנוסף, קנו רק מה שצריך. אל תתפתו למבצעים ולמארזים גדולים אם אין לכם צורך בהם.
• קראו היטב את המרכיבים על גב המוצר. החשיבה צריכה להיות "מה בריא" ולא "מה מרזה".
אני נזהרת מ: "מועשר בוויטמינים", שכן המשמעות בעיניי היא "פירקנו את המוצר האמיתי ולכן הוספנו לו באופן מלאכותי ויטמינים"; כמו כן, אני לא קונה "מופחת שומן". בעיניי זה רק אומר שהגרסה המקורית היא עתירת שומן, אז במקום 60% שומן, עכשיו מדובר למשל ב-50% שומן. בנוסף, "ללא תוספת סוכר" לא אומר בהכרח שהמוצר לא משמין. זה רק אומר שמעבר לפרי הטבעי שבמוצר, לא הוסיפו לו סוכר.
לא לעשות קניות רעבים
• ירקות למקפיא: אלה האריזות היחידות שאני קונה– שעועית, עדשים, אפונה, תחתיות ארטישוק ועוד. הירקות הקפואים מגיעים להקפאה עד שש שעות מזמן הקטיף כך שזו אופציה נהדרת ובריאה.
• אל תצאו לקניות רעבים. זה מזין אכילה תוך כדי קניה, פתיחת אריזות ברכב או קנייה של מוצרים מיותרים.
היום המקרר שלי ברובו מכיל ירקות ופירות, שזמינים תמיד לארוחה בריאה. אם מתחשק לי משהו מתוק, אני לא אקח שוקולד, אלא פרי טעים ועסיסי. אני יודעת שיש שיטענו שאני צריכה ללמוד להתגבר על פיתויים, ולהחזיק קצת מהם בבית. אז נכון, לפרקים אני מגלה יכולת איפוק, אבל לרוב אני מתקשה. אני לעולם לא אחשוב כמו מישהי רזה, שלא שמה לב לעוגה שמונחת לפניה, או שנזכרת בסוף היום שהיא שכחה לאכול. במשך כמעט ארבעים שנה הייתי שמנה, חשבתי כמו שמנה ההרגלים שלי היו של שמנה, ואם הימנעות מפיתויים עוזרת לי להיות בריאה יותר - זו הדרך שאדבוק בה. ובמילים אחרות - מי שלא רוצה בבריאותי לא נכנס אליי הביתה!