ערב אחד בשנת 2003 עמדה מוסאראט מיסבח, אשת עסקים פקיסטנית, לצאת הביתה מהמשרד, כשאישה צעירה ורעולת פנים נכנסה וביקשה עזרה. "חשבתי שהיא מבקשת כסף, ואז היא הורידה את הצעיף. זו הייתה אישה ללא פנים: היא איבדה את עיניה, את אפה, את צווארה. זה היה היום בו החיים שלי השתנו".
עוד בערוץ הנשים:
- כלה גילתה שלושה זרים בתמונות החתונה שלה: מיהם מסתנני החתונות?
- גברים, אין איבר גדול מדי בשביל קונדום
- "בתור אמא קשה להצליח להיות אישה מטופחת"
מיסבח, שהבינה שמדובר בקורבן של תקיפת חומצה, לא יכלה לשכוח את הנערה ונרתמה לתמיכה ושיקום של נשים שפניהן נכוו. בשנים האחרונות היא הקימה את "קרן דפליקס לחייך שוב" שתומכת רפואית ונפשית במאות קורבנות תקיפה, וכעת היא פותחת בלאהור, עיר גדולה בפקיסטן, סלון יופי בו תציע להן עבודה כקוסמטיקאיות.
תקיפה בחומצה, במטרה מכוונת להשחית את פניה של האישה המותקפת, נפוצה למדי בפקיסטן – והיא יכולה להיות תגובה לעובדה שילדת בת או שהוריך שילמו מעט מדי נדוניה. המטרה של מיסבח היא לסייע לנשים הפגועות, שרבות מהן עוברות אינספור הליכים כירורגיים במטרה לשקם את מראה הפנים המרוטש שלהן – ולהחזיר אותן לחיים מתפקדים.
"הציבור מתייחס אליהן כמו אל מצורעים מודרניים"
"כל אישה כזו עוברת בממוצע 25 ניתוחים כדי להיראות טוב יותר", אמרה מיסבח לדיילי מייל, "אבל הבנתי שגם הניתוחים לא מצילים את הנשים האלה מהאומללות שלהן ולא מפחיתים את הכאב שלהן. הן זקוקות ליותר מניתוח כדי לקבל את חייהן בחזרה. רובן נשארות בבית ומרקיבות שם ממש כמו ירקות. הציבור מתייחס אליהן כמו אל מצורעים מודרניים".
הנשים המצולקות, פיזית ונפשית, בונות מחדש את חייהן ואת הביטחון העצמי שלהן בעזרת לימוד מקצועות הקוסמטיקה, והעבודה בסלון – שהינו מרחב נשי מגונן – מסייעת להן להחלים. לאט לאט הן מצליחות לשוב ולתפקד בתוך הקהילה וצוברות כוחות מחודשים להתמודדות. סלון היופי הוא רק המתודה - ולטעמנו, אין דבר יפה מזה.