נשות ישראל מובילות בשני תחומים – רמת ההשכלה האקדמית ורמת העוני. לכאורה מדובר בשני קריטריונים שאינם עולים בקנה אחד, הרי היינו מצפים שככל שההשכלה תהיה עשירה יותר, כך תגדל רמת המשכורת ורמת העוני תרד. אבל מסתבר, שכשמדובר בנשים – ההפך הוא הנכון.
אתמול פורסם דוח השכר במגזר הציבורי. הדוח משקף באופן חד משמעי שלמרות הניסיונות לצמצם את הפערים משנה שעברה, עדיין מדובר בפערים בלתי פרופורציונאליים בעליל. במשרדי הממשלה הפער בין כח השתכרותן של הנשים לבין זה של הגברים עומד על 17%. בגופי הביטחון נשים מרוויחות 24% פחות מגברים, כך גם במערכות הציבוריות האחרות – הפערים עצומים.
בעוד שהמצב בשאר מדינות ה- OECD השתפר מאד עם השנים עבור הנשים, נראה כאילו בישראל, מדינה בה כיהנה אשה כראש ממשלה בשנים בהן מדינות אחרות אפילו לא חלמו על כך, הזמן עצר מלכת, ונותר תקוע אי שם באמצע המאה שעברה.
ישראל היא המדינה הרביעית הכי פחות שוויונית ב-OECD, כשרק באסטוניה, דרום קוריאה ויפן המצב גרוע יותר. הפער המגדרי בקרב עובדים במשרה מלאה בישראל גבוה ב-60% מהפער הממוצע בקרב מדינות ה-OECD. מאז 1990 פער השכר הממוצע בין נשים לגברים הצטמצם בכ-10% בלבד. המשמעות היא שבקצב הנוכחי ייקח עוד כ-97 שנים לסגור את הפער. אבל כנראה שלמקבלי ההחלטות בממשלת ישראל יש זמן, להם לא איכפת לחכות.
פערי השכר בין נשים לגברים הוא נושא שעולה לסדר היום לעתים קרובות - אבל כנראה שלא מספיק, אחרת היינו עוסקים לא רק בהלנה על המצב הבעייתי, אלא מחפשים גם פתרונות.
נכון, נשים מביאות ילדים לעולם ולכן יוצאות גם לחופשות לידה. כשהילד חולה עם חום ברירת המחדל של מסגרות הלימוד היא לצלצל קודם כל לאם. קיימות "משרות אם" אבל אין "משרות אב". אך לצד זאת, הוכח כי תפוקתה של אישה זהה לתפוקתו של גבר. ויש לשאול- מדוע בכל זאת שעת עבודה של אישה "מתומחרת" פחות משעת עבודה של גבר?
התשובה המקוממת והלא מספקת היא - רק בגלל שהיא אישה. בסיס הפתרון לא נמצא רק בחוק (שקיים בספר החוקים הישראלי) אלא בתפיסה החברתית הקלוקלת ובמדיניות של הממשלה.
אם לא יהיה שינוי בנתונים העולמיים בפערים המגדריים, המשק העולמי יפסיד 28 טריליון דולר. לא רק נשים יכולות להרוויח מהעסקה מכובדת ושוויונית במקומות עבודה ובמשרות ניהוליות, אלא זהו רווח לכלל החברה. אינספור מחקרים מוכיחים ששוויון מגדרי מועיל לחוסנו של המשק הכלכלי.
תחשבו רגע, למה בעצם שאמא שלכם, אחותכם, הילדה שלכם או בת הזוג שלכם תרוויח פחות מהקולגה הגבר שלה למרות שלשניהם יש את אותם הכישורים? למה הוא מקבל את הקידום והיא לא?, אין זה מאבק שרק הנשים צריכות לנהל, זה המאבק של כולנו, נשים וגברים כאחד, כחברה.
דו"ח של מרכז המחקר והמידע של הכנסת משנת 2019 קובע כי בעוד שנשים מהוות את רוב המועמדים והזוכים במשרות בדרגים נמוכים, בדרג הבכיר אחוז הגברים המועמדים והזוכים גבוה יותר, וככל שהתפקיד בכיר יותר – כך הפער גדל.
צריך להוביל בחינה מגדרית של תקציב המדינה, לדרוש מנציבות שירות המדינה ללקט דיווחים מכלל משרדי הממשלה תוך מעקב אחר אופן הפעולה לצמצום הפערים, על ידי דיווח שוטף של אותם משרדים, שירותים וגופים ממשלתיים, ומי שלא יוכיח שיפור בנושא – עלינו להפעיל עליהם סנקציות. עלינו לדאוג לצמצום פערים חברתיים וכלכליים בין נשים לגברים ולקידום השוויון המגדרי. זו החובה של נבחרי הציבור, זו החובה של כולנו.
הכותבת היא יושבת ראש מפלגת גשר ומספר 2 ברשימת העבודה-גשר-מרצ לכנסת.