אישה מבולבלת (צילום: realsimple.com, Getty images)
העבודה הזאת זה כל כך לא אני! אבל מה זה כן אני? | צילום: realsimple.com, Getty images
נעים מאוד, גילי, בת 35. נשואה+3. עובדת הייטק. בקושי נושמת. נשמע כמו תיאור ממצה של עצמי ושל הרבה מאוד נשים בסביבתי. הילדים? נפלאים. הבעל? אין דברים כאלה. הבית והשכנים נאים לי. אבל העבודה? 9 שעות יומיומיות של שיממון עמוק, עם תחושה חזקה מאוד בבטן שאני לא מספקת ולו חצי מהפוטנציאל שלי.

מאז שנולדו לי הילדים, משהו במשוואה הזאת של עבודה + בית + ילדים לא מסתדר לי לידי חיים מלאים, או נסתפק בשפויים. האם יכול להיות שככה החיים שלי ייראו מעתה ועד עולם? ואיך לעזאזל אשרוד עוד יום כזה? אני מרגישה שאני מפספסת משהו גדול. ומאז הילד הבכור, בן השש, רק מנסה למצוא אותו.

מה שכן, דבר אחד התחדד מאוד עם השנים: אני לא יכולה לנצח בכל החזיתות. פשוט אי אפשר. ומי שתגיד שהיא מצליחה – משקרת, או מעגלת פינות. כי זה או שהיא מסופקת בקריירה, אבל רואה את הילדים רק בשש בערב, או שהיא על חצי משרה, מתפשרת, בתמורה לזמן עם הילדים. בקיצור, לא המקום אליו אני מכוונת.

אז מה עושים? הדבר היחיד שעלה לי בראש הוא לקבל עזרה, לתת לאנשים אחרים לעזור לי להחליט. תחקיר זריז ברשת מגלה שלא קשה למצוא יועצים. יש לא מעט מכוונים מקצועיים: מארגונים מסודרים ועד קוראים במספרים. אני החלטתי ללכת על ארבעה כאלה: לבדוק, להשוות, ואולי גם לעשות צעד.

תחנה ראשונה: מכון הדס

מכון הדס. באדיבות חדשות ערוץ 2
מכון הדס. באדיבות חדשות ערוץ 2
האג'נדה: ה"שכל הישר". ללכת לאנשים אקדמאיים, פסיכולוגיות תעסוקתיות.
מה קורה שם: מדובר במכון מקצועי בתחום הכנה למבחני מיון ולראיונות עבודה. התהליך כולל יום מבחנים, ראיון עם פסיכולוג ומפגש מסכם. כשהגעתי למקום, עברתי מספר מבחנים תעסוקתיים (לא פסיכוטכניים) ומיד נפגשתי עם מנהלת ההדרכה והיועצת הארגונית והתעסוקתית של המקום, גברת חנה סלע. אישה מקסימה ונעימה ביותר, שמשרה אווירה של הכלה והקשבה מקסימלית. תוך דקות השיחה קלחה והיא בעצם תרגמה את מה שאני אומרת למונחים מובנים יותר. היא הייתה שם בשיחה לגמרי, שנות הניסיון הרבות שלה נראו ישר ובהחלט רואים שהיא, לדוגמה, לא צריכה הכוון תעסוקתי. המקצוע לגמרי בחר אותה.
מסקנות: בהסתכלות על ניתוח המבחנים שלי ולאחר שיחה של אחת על אחת, חנה ייעצה לי לעסוק בתחום של שיווק ויזמות עם ערך מוסף של עזרה. קלעה בול, רק שלצערי מדובר בהכרח בתחום שיקצץ בחצי את השכר שלי, מה שעלול להיות בעייתי בשלב זה של חיי .
מחיר התענוג: כ- 1100 שקל למסלול עם מבחנים.  390 שקל למסלול ללא מבחנים.
כמה זמן: כשעה לפגישה במסלול הקצר. 

תחנה שנייה: סיגל אחיטוב כירולוגית (אבחון בכף היד)

אין תמונה
אל תעזבי, תנועי. המלצתה של סיגל אחיטוב
האג'נדה: האמת נמצאת אי שם. בידיים.
מה קורה שם: סיגל היא כירולוגית, המתמחה באבחון, ייעוץ, מחקר, השמה ומנטורינג על פי כף היד. (כירו = יד, לוגיה = הגיון. הגיון כף היד). היא משקפת  את האישיות , הכישורים והנטיות על ידי התבוננות בקווים של כף היד.
מה קורה שם: סיגל צובעת את כף היד בחומר שחור, לאחר מכן אני טובלת את היד על דף לבן ושוטפת. את הייעוץ היא מעניקה על ידי קריאת הדף עם התביעה והיד עצמה. מוזר, אבל היה לי חנק בגרון כמה פעמים במהלך הפגישה. היא אבחנה אותי בצורה מדויקת כל כך וידעה לסדר לי כמה דברים. היא גרמה לי לראות את העבר שלי בצורה כזו, שבעצם משקפת את ההווה שלי וגם את העתיד. אני לא יכולה להתכחש למי שאני והבחירות שלי נובעות ממי שאני .
מסקנות: סיגל ייעצה לי שלא לעזוב את העבודה שלי היום, אלא לנוע בתוך המקצוע. היא הסבירה שאם אעזוב, הרציונל שבי לא יוכל להחזיק מעמד והדרך בשבילי היא להישאר היכן שאני עם "נגיעות של אושר". כלומר, להמשיך לעשות קורסים ופרויקטים שמעניינים אותי בשעות הפנאי, אבל את הכסף למכולת להרוויח בעבודה הנוכחית.
מחיר התענוג: 1,200 שקל
כמה זמן: בין שעה וחצי לשעתיים.

תחנה שלישית: ניר גוטליב – נומורלוג

ניר גוטליב - נומורולוג (צילום: תומר ושחר צלמים)
הלוחש למספרים. ניר גוטליב | צילום: תומר ושחר צלמים
האג'נדה: הלוחש למספרים.
מה קורה שם: בתחילת המפגש, ניר ביקש את שמות ותאריכי הלידה שלי ושל בני משפחתי, עשה חישובים והתחיל לנתח.
מסקנות: הוא אבחן את החוזקות שלי בקלות. אמר לי שאני בעיקר טובה עם אנשים והמליץ לי לעסוק בתחום של ייעוץ והכוונה. כמו כן, הוא אבחן כמה דברים מאוד מעניינים לגבי בעלי, ילדיי והזוגיות. נדמה לי שמה שממש גרם לי למחשבה הוא סיפור חייו שלו: בעברו היה עובד היי טק מצליח, בעל משכורת טובה, וגם אצלו משהו בנוסחה לא עבד. אז הוא עשה את השינוי המטורף הזה ועבר לנומרולגיה. הוא מספר שכל יום הוא אוכל צהריים עם ילדיו ובכך הציל את נישואיו ופשוט חי. מעורר השראה.
מחיר התענוג: 300 שקל.
כמה זמן: כשעה.

תחנה רביעית: זמיר גרפולוגים

זמיר גרפולוגים (צילום: ראובן עמנועל)
דיוק רב בניתוח. להכוונה מקצועית מעמיקה נדרש מפגש נוסף. זמיר גרפולוגים | צילום: ראובן עמנועל
האג'נדה: תכתבי לנו מי את ונגיד לך מה את צריכה לעשות
מה קורה שם: מדובר במכון גרפולוגיה מקצועית ומשפטית. שלחתי קורות חיים שלי בכתב יד בדואר, ולאחר מספר ימים, השיבו לי ניתוח עם אפשרויות עבודה עתידיות.
מסקנות: נאמר לי כבר שכתב יד אומר הכל, אבל לא האמנתי עד כמה. גם פה נדהמתי לגלות דיוק רב. נקודות החולשה והחוזר הוגדרו במדויק. כמו למשל הסטנדרטים שאני מציבה לעצמי, יחסי האנוש, כושר הביטוי, יישום ויעילות בפועל, תפקוד במצבי לחץ ועומס, עמידה בלוחות זמנים, יכולת למכור, אמינות, הגינות, ייצוגיות, קשר עם ממונים וכדומה. מה שכן, לא ניתנה לי הכוונה למקצוע ספציפי. לטובת הגדרה ממוקדת יותר, אצטרך להגיע לפגישה פנים אל מול פנים. 
מחיר התענוג: 550 שקל.
כמה זמן: מספר ימים. 

אישה מבולבלת עבודה (צילום: realsimple.com, Getty images)
אז מה עושים מפה? | צילום: realsimple.com, Getty images

אז מה עושים מפה?

אחרי עבודת המחקר הרצינית שלי, הגעתי לכמה מסקנות.

1. דומה שכולם ייעדו אותי לאותו כיוון: עזרה לזולת, הכוונה, ייעוץ ושיווק. מעניין.
2. תמיד מומלץ לפתוח את הראש ולשמוע מה אחרים חושבים שמתאים לך - גם אם זה רק כדי לחזק את מה שאתה כבר יודע.
3. צריך להיות מודע ולהשלים עם המציאות. לפעמים רק הידיעה שאני חייבת לעבוד במשהו שהוא לא כוס התה שלי, אבל הוא משלם לי את המשכנתא ושולח את הילדים לחוגים חשובה ומספקת אותי יותר מהאלטרנטיבה. ובקיצור: גם להחליט שלא להחליט זאת החלטה.
4. אל תשכחו את עצמכם בתהליך. יועצים מוכשרים ומביני עניין יש בשפע בשוק, אבל בסופו של דבר, כל אחד צריך לשבת עם עצמו ולהבין מה הוא באמת רוצה לעשות. התשובה, קלישאתית ככל שתישמע, תמיד תהיה בנו.
_OBJ

ומה אני החלטתי? ובכן, מכל המידע שקיבלתי, בעיקר לקחתי את ההבנה של מי אני ומה מניע אותי, והחלטתי לישון על זה. זה נראה כאילו אני באותו המקום, אבל להפתעתי אני מרגישה במקום אחר לגמרי. הרבה יותר שלם.

>> מה נשים רוצות לעשות?