לא ברור אם זה יוקר המחייה, הביקורת הציבורית או שניהם ביחד – אבל יותר חרדים יוצאים לעבוד. כאשר השינוי המשמעותי מתמקד בעיקר בקרב הנשים. חברות ישראליות כיום בוחרות להעסיק יותר ויותר חרדיות במרכזי שירות ותוכנה, ודומה שמדובר ברווח משולש: המעסיקים זוכים לעובדות בסבסוד משרד התמ"ת, העובדות זוכות להכשרה ומשרות בשכר גובה וכך יוצאות משפחות ממעגל העוני.
"השילוב בחברה הומוגנית עוזרת להיפטר מדעות קדומות"
"איכות החיים משתפרת. האישה מרגישה יותר טוב עם עצמה", אומרת תמר, אחת העובדות בחברת מטריקס. גם מרגלית, שעובדת באותה חברה, שמחה על האופציה להתפתח ולקבל הזדמנויות נוספות מלבד תחומי ההוראה והגננות שהיו נכסן של רוב החרדיות. והתופעה, כך נדמה, תופסת תאוצה.
יתרון נוסף בשילוב האוכלוסייה החרדית תורמת להיפטר מדעות קדומות. "אין באמת מגבלה אמיתית לתת 10 דקות לתפילה, או להעניק פינה כשרה במטבח. כל מקום עבודה סביר יכול להתחשב בזה", אומר אברהם יוסטמן, סמנכ"ל קידום מקצועי חרדי.
אבל לא הכול ורוד. יש גם הרבה ביקורת על החברות המעסיקות שמעדיפות עובדות חרדיות כיוון שהן עולות להן פחות בשל הסבסוד הממשלתי, וכן הנשים מקבלות שכר נמוך יותר מעובדי תוכנה בשוק. והנה עוד בעיה: עדיין רוב העול נופל על הנשים. אמנם יש שינוי מחשבתי ומעשי בקרב חייהן של הנשים, אבל דומה שאצל הגברים אין שינוי של ממש. המספרים מעידים שכיום 65 אחוז מהגברים החרדים לא יוצאים לעבוד, אלא יוצאים לישיבה וללמידה, בזמן שהאישה עושה הכל בבית, וכעת גם מחוצה לו. סיפור חיינו?