להיות שמן זה כנראה אחד הדברים היותר טובים שיכולים לקרות עבור גבר בעולם העסקים. מצד שני, עבור הנשים, משקל יתר (מלבד שלל סכנות בריאותיות ותדמיתיות אחרות שהוא מביא איתו) עשוי רק לסכן ולטרפד את הקידום שלהן בעבודה, כך לפי מחקר חדש.
המחקר שנערך באוניברסיטת מישיגן ופורסם במגזין הבריטי "אקוואל אופורטיניטיס אינטרנשיונל" התמקד ב-1000 בוסים מחברות מובילות בארצות הברית. תמונותיהם של אנשים אלו עברו הערכה על ידי מומחים, כולל פרופסורים מתחום הרפואה אשר יודעים להעריך את משקלם של המצולמים. המחקר מצא כי רק חמישה אחוזים מתוך הגברים והנשים בתפקידי ניהול הוגדרו אוביסים: קרי: בעלי משקל עודף מסוכן וחולני. זאת כאשר הממוצע הכללי בארצות הברית בשכבת הגיל המדוברת עומד על 36 אחוז (עבור הגברים) ו-38 אחוז (בקרב הנשים) הסובלים מעודף משקל חמור במיוחד.
עם זאת, מצא גם המחקר כי 61 אחוז מהבוסים המנהלים מוגדרים כבעלי עודף משקל (לא מסכן חיים), זאת כאשר הממוצע הכללי במדינה באותה שכבת גיל הוא נמוך יותר ועומד על 41 אחוז. נתון המרמז כי היקף מותניים גדול יותר אצל גברים מסמל כנראה עמדה גבוהה ומכובדת יותר בעולם העסקים. בניגוד גמור לכך, מצאו כי רק 22 אחוזים מהמנהלות בחברות הן בעלות עודף משקל, כאשר הממוצע הכללי עומד על 29 אחוזים.
החוקר והפרופסור מרק רולינג מאוניברסיטת מישיגן מסביר כי לא רק השומן לבדו - גם הגישה היא זו ש"תורמת" לאותה תקרת זכוכית שמונעת ומגבילה את הנשים מלהתקדם. "התוצאות רומזות כי בזמן שאובזיות אכן מגבילה את אפשרויות הקידום עבור גברים כשם שהיא מגבילה את זו של הנשים, כאשר מדובר בעודף משקל לא גדול במיוחד, הדבר פוגע בנשים בלבד, בעוד הגברים נהנים מהכרס ומההתקדמות".
מחקר זה הוא הראשון ששם דגש על השפעת המשקל שלנו על ההתקדמות בקריירה. פרופ' רולנג גורס כי התוצאות משקפות סבלנות יתרה והעדפה בולטת בקרב גברים "גדולים", אך את הנשים שלהן, במיוחד אלו בעמדת ניהול וייצוג, הם רוצים בעיקר קטנות וצרות מראה. מרתיח? בהחלט. אז הנה הנקמה הקטנה והמיידית שלנו: אותנו אתם רוצים צעירות רזות ומטופחות? אולי כדאי שתטפלו בעצמכם קודם. גלרייה מכוערת במיוחד.