אתן יכולות לקרוא לזה התערבות בוטה בחופש העיסוק או אפליה מתקנת כפי שהיא צריכה להיות, אבל בואי פשוט נתייחס לזה כפשוטו. ממשלת נורווגיה החליטה, בצעד חסר תקדים, שהיא צריכה לקדם נשים בעולם העסקים, וחקקה חוק שמחייב את כל הארגונים הציבוריים במדינה להעסיק לא פחות מ-40 אחוז נשים בתפקידים בכירים בוועדי מנהלים.
ובשביל להבין עד כמה החקיקה הזאת נדרשת ואפקטיבית, נעדכן שב-2003, השנה שבה נחקק החוק, הועסקו 254 נשים מנהלות במשק מתוך 2800 גברים, פחות מתשעה אחוז. כעת המגמה היא לאזן בין המינים למען יצירת שוויון, וגם אם בשלב האיזון יש נטייה, כלומר אפליה מתקנת, לטובת הצד המקופח.
החוק נכנס לתוקפו בסוף 2007, וכ-80 אחוז מהחברות הנורווגיות הייקיות נרתמו עוד לפני תחילת 2008 להכשרת נשים לעמדות ניהוליות. 80 חברות שלא עמדו בדד-ליין זכו למכתב רשמי מהממשלה (בטח הדמוקרטית), שבישרה להם שתפעיל עליהן סנקציות, עד כדי איום על קיומן. המספרים דיברו בעד עצמם: כ-590 נשים נשלחו להשתתף בקורס להכשרת מנהלות ומחצית מהן כבר חברות בוועדי מנהלים.
נורווגיה מצליחה לשמור על מקום ראשון בעולם בכל הקשור לשוויון בין המינים. במקום השני נמצאת שוודיה ובשלישי, תאמינו או לא, ארה"ב. לסקרניות נספר שישראל לא בחמישייה הפותחת.