מיאו, חתולה (צילום: jupiter images)
כנראה שהקריירה יותר חשובה מזוגיות | צילום: jupiter images

עכשיו זה רשמי: אם את חכמה, שנונה ומתוחכמת, גדלים הסיכויים לזה שתהיי סינגלית. ואם זה לא מספיק מדכא, אז על פי מחקר מקוריאה, לא רק שזה המצב, הרי שאת גם מביאה את המציאות הזאת על עצמך. כי מתברר שככל שרמת ההשכלה שלנו גבוהה יותר, ובהתאם גם המשכורות נאות, כך גדל הרצון לטפח את קריירה על פני זוגיות ארוכת טווח המובילה לנישואין. ממש מלכוד 22.


הבשורות הטובות הן שיותר ויותר נשים משתלבות בקדמת פלטפורמת עולם העסקים. הבשורות הרעות הן שאחוז הנשואות בעלות התארים הולך וקטן באופן עקבי עם השנים מאז 1997. הסקר מראה כי רק 37 אחוז מבין הנשים מתחת לגיל 27 התחתנו בשנת 2005, לעומת 83 אחוז ששברו את הכוס עשר שנים קודם לכן.


עוד מפרט המחקר נשים משקיעות היום זמן רב בלימודים אקדמאיים, והסבירות שהן אכן יעמדו מתחת לחופה ירדה בחמישה עד שמונה אחוזים. אותה תחזית רלוונטית גם לקשר בין גובה המשכורת בסוף החודש: כשנשים רואות שהכנסותיהן הולכות וגדלות, הסבירות שירצו לחלוק אותן עם מישהו יורדת עד ל- 53 אחוז.
לדברי החוקרים המצב הזה לא עומד להיעלם בקרוב, מה שעשוי להשפיע באופן ישיר על אחוז הילודה. למרות שבינתיים, אם מתייחסים למספרים, הרי שבשנה שחלפה נולדו 497,000 תינוקות, עלייה של 45,000 מהשנה שקדמה לה. למרות שבקוריאה, היכן שנערך המחקר, אחוז הילודה נמוך יחסית למדינות אחרות. רק לסבר את אוזניכם, ב- 2006 נשים בארה"ב ילדו בממוצע 2.1 תינוקות, בבריטניה 1.8, ובקוריאה – רק 1.1.


בישראל, אגב, הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה גאה לבשר כי שיעור הפריון עומד על מספר נאה במיוחד של 2.84 ילדים בשנה. גילן של הישראליות היולדות לראשונה בחייהן עלה ל-26.5 לעומת 25 בעשור הקודם. הלשכה מסבירה את פשר המספרים בכך שעיתוי הנישואים הוא לא כבעבר, ועומד כעת על גיל 24.5 בממוצע. אנחנו מקוות שהנתונים שגיל הנישואים עולה, הם לא בגלל שאנחנו יותר משכילות ויותר ישנות באלכסון.