מבלי לעשות סקר של ממש, אנחנו מרשות לעצמנו להניח שאחד מהתחביבים שלך הוא שופינג - בין אם את עושה את זה על בסיס יומי או דו שנתי, משהו ברכישה חדשה מרחיב את לבנו. צאלה הילרוביץ' החליטה לקחת את התחביב האהוב עליה, ולהפוך אותו לקריירה. הצטרפנו ליום בחייה, ועל הדרך מצאנו גם את השמלה המושלמת. כן, ככה זה כשמסתובבים עם סטייליסטית.
"העבודה שלי היא אחלה תירוץ לשופינג"
אנחנו מתחילות את הבוקר עם צאלה בשמונה על סט הפקת אופנה עם הדוגמנית מוריאל סגל. צאלה, 29 מתל אביב, בוגרת תואר ראשון בעיצוב תכשיטים בשנקר וסטיילינג אישי ולגברים בשנקר, מגיעה עם שתי מזוודות מוכנות מראש ומלאות בטובין, אחרי שאספה את כל הפריטים כבר אתמול. "מלבד איסוף מהחנויות, אני תמיד דואגת להוסיף פריטים מאוסף פרטי שלי שרכשתי בארץ ובחו"ל. זה אחלה תירוץ לשופינג", היא צוחקת.
בוקר טוב. צאלה מוכנה עם שתי מזוודות עמוסות | צילום:
דורון קדלץ
במהלך הצילומים, צאלה מעצבת את הסגנון הרצוי לרוח ההפקה. "במקביל למעצב השיער, המאפרת ומעצב בגדים, המטרה שלי ביום הזה היא לגבש הכל לידי מקשה אחת". בפועל, היא מלבישה את הדוגמנית בשלל סטים, מאבזרת אותה ובין שוט לשוט, נותנת את הטאצ'ים הסופים – בין אם זאת שרשרת שאותה היא מחליפה ברגע האחרון או צעיף שצריך להיקשר בצורה מסוגננת.
שלוש שעות מאוחר יותר, אנחנו עוברות לפגישה עם ענת, אמא טרייה שחזרה לעבודה אחרי חופשת לידה ורוצה לרענן את המלתחה. "ענת ביקשה מראה לעבודה ולכן הלכנו על מלתחה 'עסקית' שמותאמת לפיגורה החדשה. האתגר של ענת היה לטשטש את איזור הבטן התחתונה".
ואיך עושים את זה?
"קודם כל הלבשה תחתונה. יש הרבה מאוד מחטבים שאוספים את הגוף עוד לפני שהתחלנו להתלבש. המלצה חמה לבנות עם מעט בטן בולטת היא לבחור במכנסיים בגזרה גבוהה שאוספת את הבטן, וללכת על צבעים כהים בחלק התחתון שמטשטשים את הירכיים".
כל מפגש עם לקוחה מתחיל בשיחת היכרות ותיאופם ציפיות. צאלה וענת | צילום:
דורון קדלץ
בתום המסע, ענת יוצאת עם שקית שכוללת ז'קט מחויט אחד ("להגדרה מחדש של הטליה"), 2 זוגות מכנסיים, 3 חולצות בסיסיות בצבעים הנכונים ואיך לא - חיוך על הפנים. ב-16:00, אנחנו כבר בבביתה של יעל, לפגישת ייעוץ בארון הבגדים. יעל רזתה כ-25 קילו וקיבלה את צאלה כמתנה ליום הולדת 64. "זה קורה לי הרבה שמזמינים אותי כשובר מתנה. זה משמח אותי מאוד, ועושה שירות נפלא".
עם יעל בבית. "קיבלה אותי כשובר מתנה ליום הולדת" | צילום:
דורון קדלץ
בדרך לחתונה, עוצרים במסיבת רווקות לייעוץ סטיילינג
עד 19:00, צאלה מסיימת לארגן את הארון מחדש, והשתיים קובעות לצאת ליום קניות במועד אחר. זמן טוב לחזור הביתה, להחליף בגדים, להתרענן ולצאת להנחות סדנת סטיילינג במסיבת רווקות. "מדובר בסדנה חווייתית שבה מלבישים את הכלה, והחברות במסיבה גם מקבלות כלי לחיים: ממידת החזייה הנכונה להן ועד הגזרות שיחמיאו להן ביותר". הסדנה אורכת שעה וחצי, ובסופה צאלה מסכמת את היום הזה בדרינק בבר השכונתי. "אני בכל זאת רווקה וגרה בתל אביב, צריכה להצדיק את הטייטל, לא?" היא צוחקת.
האם לימודים חשובים לתחום?
"בהחלט. בעיניי, לא כל מי שיש לו טעם טוב ויודע להלביש את עצמו – הוא סטייליסט טוב. חשוב להבין גזרות, מבנה גוף, צבעים, מינונים ופרופורציות. כמו כן, סטייליסט טוב הוא אחד עם יחסי אנוש, כי מדובר בתחום מאוד אינטימי שדורש הרבה מאוד כימיה".
איך הגעת לתחום הזה?
"בהתחלה אמרתי 'כן' לכל עבודה, גם רק תמורת קרדיט, אבל תמיד היה לי ברור שאני רוצה להגיע לסטיילינג האישי".
איזה שירות את מציעה?
"סטיילינג אישי הוא עבודה של אחת על אחת עם לקוחה ומתן ייעוץ אישי וטיפים בהתאם לצרכים האישיים שלה יצרתי לעצמי שיטת עבודה שנחלקת לשלושה חלקים:
האופציה הראשונה היא יום ייעוץ בבית של הלקוחה: אנחנו עוברות אבחון של מבנה הגוף וצרכי האישה, ולאחר מכן מוציאות הכל מהארון ובודקות מה מתאים, ומה אפשר לתקן. בסוף מגבשות רשימת קניות שתעדכן את המלתחה. מפגש כזה אורך כ-3-5 שעות.
אופציה שנייה היא יום קניות משותף. אחרי שיחת היכרות ותיאום ציפיות, אנחנו יוצאות לסיור בחנויות. מבינות מה נכון יותר, איזה צבעים מתאימים ובסוף, אני מרכיבה לה טוטאל לוק של צבעים, גזרות ואקססוריז.
האופציה השלישית היא שילוב של ייעוץ בבית וסיבוב קניות.
מי הלקוחות שלך?
"כולן. מסטודנטית צעירה שרוצה לגבש לעצמה סגנון קצת יותר מתוחכם וטרנדי, דרך נשים שחוו שינוי בגוף (לידה, הרזייה, השמנה) ועד נשים שפשוט לא אוהבות לעשות קניות".
איזה תגובות את מקבלת?
"התגובה המפורסמת ביותר היא 'בחיים לא הייתי קונה לעצמי את זה אבל זה נראה מעולה'. ברוב המקרים, הלקוחות מגלות שהן נראות רזות יותר".
האם היית מגדירה את התחום שבחרת בו כתחום תחרותי?
"בהחלט. מאוד קשה למצוא בו חברי אמת מכיוון שזה תחום עם הרבה מאוד ביקוש ומעט היצע. לשמחתי מצאתי את מיכל כהן ואנה קרפונוב, חברות טובות שעוסקות במקצוע. אני מתייעצת איתן, ויצא לנו לא פעם להעביר עבודות אחת לשנייה כשהיינו בתקופת עומס".
האם סטייליסטית חייבת להיות מסוגננת כל הזמן?
"כן. אבל את לא צריכה הרבה כדי להיראות בסטייל. אני מאמינה במלתחה מצומצמת עם מעט פרטי בסיס שאותם אני מתבלת בהרבה מאוד אקססוריז. מה שבטוח, אני לא מרשה לעצמי לצאת מהבית עם טרנינג, כי אתה אף פעם לא יודע את מי את הולכת לפגוש, וזה קרה לי לא פעם".
מהו ארגז כלים קלאסי שתופס לכולן?
"הלבשה תחתונה: רוב הנשים לא לובשות את מידת החזייה הנכונה להן, וזה משהו שאני עובדת עליו.
צבעים: נשים רבות מסתתרות מאחורי אפור ושחור ולא יודעות איך לצאת מזה. וזה חשוב לגוון ולהאיר את המלתחה. אביזרים: הנשים הישראליות מאוד אוהבות אקססוריז על אחרות, אבל עליהן זה תמיד מרגיש מצוצעצע יותר. כל אחת צריכה להתחיל עם 3-4 אביזרים ומשם להתחיל.
ג'ינס טוב. כל אחת חייבת לפחות זוג אחד מוצלח במיוחד".
מהו הרגע הכי מספק בעבודה?
"מלבד סמסים ותגובות שהלקוחה יצאה מרוצה, וגם הקרובים אליה מופתעים מהשינוי - אין כמו לחזור מיום קניות בו מצאנו פתרונות ללקוחות 'מאותגרים'. זאת יכולה להיות לקוחה במידות גדולות שאיבדה את הביטחון העצמי וסובלת מדימוי גוף נמוך או אחת שחווית הקניות עבורה תמיד הייתה טראומתית".
הרגע שאת הכי הכי פחות נהנית ממנו?
"האיסופים של הבגדים והחזרתם לחנויות – זה ללא ספק כאב ראש. לשמחתי, הוא נעלם לאחר שרואים את התוצאה. אבל חשוב לקחת את זה בחשבון ולהבין שמדובר בעבודה פיזית, שדורשת לתזז, להיות הרבה בטלפון לצורך תיאומים, והיצירתיות היא לא מה שבא לידי ביטוי שם".
האם את סוגרת את החודש?
"כשכירה גיליתי שיש תקרת זכוכית מאוד נמוכה. אבל כעצמאית, אני חווה את החופש הכלכלי שמאפשר לי לחלום בגדול ולחיות טוב. אין לי תלונות".
טיפ למי שרוצה להיכנס לתחום:
"להפעיל יוזמה. עבודות לא נופלות מהשמיים. אני התחלתי בבניית אתר משלי, ועמוד פייסבוק שאני דואגת לתחזק יום יום. גם הסדנאות לסטיילינג שיזמתי בתחילת דרכי מייצרות לי לשמחתי עבודה לצרכים אישיים יותר".
חברה שלך שואפת להפוך לסטייליסטית? תעשי לייק ושתפי אותה ברזי המקצוע
בפרקים הקודמים: הצטרפנו ליום בחייהן של דולה, מאפרת, צלמת אירועים, אשת יחסי ציבור ומעצבת נעליים