בחודש שעבר נעשתה היסטוריה: ניגריה, שלפי נתונים של האו"ם 27% מהנערות החיות בה עברו מילת נשים, הוציאה את המנהג המחריד אל מחוץ לחוק. אמנם מדובר בטיפה בים, שכן ברחבי אפריקה והמזרח התיכון ישנן מדינות שהפרקטיקה המצמיתה עדיין מתרחשת בהן מדי יום ובאחוזים גבוהים עוד יותר (כפי שסיפרנו לכם בכתבה שפרסמנו לרגל היום הבינלאומי למאבק בתופעה), אבל בהחלט מדובר במגמה חיובית. למרות זאת, לא מעט מדינות בעולם עדיין מאפשרות - אם במסגרת החוק ואם בהעלמת עין מהפשעים - את קיומם של מנהגים אלימים ומזעזעים נגד נשים - והנה רשימה חלקית ומצמררת של כאלה.
נישואי ילדות
אחת מכל שלוש נערות בעולם השלישי נישאת לפני יום הולדתה ה-18, ובמקרים רבים - מדובר על ילדות ממש, שטרם החלו את התבגרותן המינית. מיליון ילדות בנות פחות מ-15 יולדות מדי שנה, בלידות שחלק ניכר מהן קשות ומסובכות בשל גילה הצעיר של היולדת - וחרף קמפיינים עולמיים והצעות חוק בנושא, לא נראה שהתופעה עתידה להיעלם מהעולם בקרוב.
האבסת כלות
אם לא די במילה שרבות מהן עוברות, ובעובדה שרבות מאותן כלות נישאות מוקדם בהרבה מהרצוי, במאוריטניה קיימת פרקטיקה נוספת של התעללות בנערות העומדות להינשא - האכלה בכפייה, כדי שהנערות - הגדרה מכובסת, שכן "חוות ההשמנה" מאכלסות ילדות החל מגיל 5(!) - תעמודנה בסטנדרט היופי המקובל במדינה, קרי: בעלות משקל עודף משמעותי.
"בתרבות הכפרית במאוריטניה, הגודל הפיזי של האישה עומד ביחס ישר למקום שהיא תופסת בלבו של בעלה", אמרה מינט עלי, העומדת בראש ארגון זכויות נשים במדינה, בראיון ל"גארדיאן" הבריטי. "המדינה שלנו הולכת אחורה בכל הקשור לזכויות נשים, מאז ההפיכה הצבאית ב-2008. כבר היו לנו פוליטיקאיות, דיפלומטיות ונשים בתפקידי ממשל בכירים, אבל במקום להתקדם אנחנו רואים שהיחס לנשים אצלנו רק הולך ונעשה גרוע יותר". עדויות של נשים מאוריטניות מספרות על ילדות בנות 12 ששוקלות 80 ק"ג ויותר, ומגוללות סיפורי זוועה על ילדות שהקיאו ונאלצו לאכול את קיאן כעונש על המרד בהאכלה הכפויה.
האשמת קרבנות אונס בבגידה
גם בעולם המערבי חוטאים לא מעט אנשים ונשים בהאשמת הקורבן, ומייחסים לילדות, נערות ונשים שעברו תקיפה מינית אחריות לאסון שפקד אותן. בסודן ביטלו אמנם לאחרונה את החוק המאשים נשים נשואות שנאנסו בבגידה בבעליהן, אולם רק לפני שנה וחצי נידונה שם אישה שנאנסה ואף הרתה כתוצאה מהזוועה, למוות בסקילה כשהייתה בחודש התשיעי להריונה.
סקילת נשים
אם בסקילה עסקינן, יש לציין כי המנהג האיום הזה רווח ככלי ענישה לנשים במקומות רבים בעולם - כמו למשל בפקיסטן, שם נוהגים אנשי הטליבאן לסקול נשים על "עבירות" כמו התרועעות עם גברים, או בסוריה, שם סקלו אנשי דאעש אישה שהואשמה בניאוף.
אונס מתקן
הפרקטיקה הבאה חוטאת חטא כפול - גם כלפי נשים, וגם כלפי הקהילה הלהט"בית. בדרום אפריקה מדווחים מקרים של "אונס מתקן" - מעין "תרופה" לנשים לסביות, לפי ההנחה המעוותת כי קיום יחסי מין הטרוסקסואליים אלימים בכפייה ישכיחו מהן את נטייתן המינית, ו"יחזירו אותן לדרך הישר".