כשלורן קוטר (34) מאוסטרליה הייתה בגיל ההתבגרות, היא התחילה לסבול מכאבי מחזור איומים. היא הייתה משוכנעת שהיא סובלת משחלות פוליציסטיות, אבל בדיקת אולטראונד שביצעה בגיל 16 גילתה שהיא סובלת ממום מולד של רחם דידלפי, או במילים אחרות - רחם כפול. אחת מ-3,000 נשים נולדת עם מערכת רבייה כפולה הכוללת רחם וצוואר רחם כפול, שגודלו כמחצית מגודלו של רחם רגיל, וחלקן – כמו לורן – נולדות גם עם איבר מין כפול. הרופאים בישרו ללורן ההמומה שהסיכויים שהיא תצליח להיכנס להריון, לשאת הריון מלא וללדת תינוק בריא – קלושים. הם סיפרו לה שבמצב של רחם דידלפי עולים מאוד הסיכויים להפלות וללידה שקטה. בהמשך גם עברה לורן ניתוח להסרת הקיר החוצץ בין שני איברי המין שלה, כדי שתוכל לנהל חיי מין תקינים.

לורן פגשה את בעלה, בן, שנה לאחר האבחון, בגיל 17. "משלב מוקדם בקשר שלנו דיברנו על ילדים והיה לי ברור שהוא מאוד רוצה להיות אבא", סיפרה ל-PA Real Life. "ידעתי שאני חייבת להיות כנה ופתוחה איתו, ולספר לו ישר שזו כנראה לא אפשרות בשבילי". בן הודיע ללורן שהוא יתמוך ויהי מה. שנה לאחר נישואיהם הם החליטו לנסות להיכנס להריון, ועל אף כל החששות נקלטו מיד. "יכול להיות שזה בכל זאת קשור לשתי הואגינות שלי", אומרת לורן. היא מספרת שלאחר בדיקת ההריון חיובית הראשונה היא עשתה עוד ועוד בדיקות כדי לוודא שלא מדובר בטעות: "ניסינו לא להתלהב מהר מדי. עשיתי עוד ועוד בדיקה ובכל פעם הפס היה כהה יותר, עד שהיה ברור שאנחנו בהריון".

לורן קוטר משפחה
"שמחים בדיוק עם מה שיש לנו". לורן ובן עם ילדיהם


ביוני 2014 נולדה בתם הבכורה של בני הזוג, אמיליה, בניתוח קיסרי. שנה וחצי לאחר לידתה החליטו בני הזוג לנסות להיכנס להריון נוסף, ושוב נקלטו מיד. בעוד שאמיליה גדלה ברחם הימני של לורן, בנם הארווי, שנולד כפג בשבוע 33, גדל ברחם השמאלי. לאחר לידתו של הארווי החליטו בני הזוג לעשות הפסקה מהריונות ולורן החליטה לנסות אמצעי מניעה חדש, כיוון שלא יכלה להשתמש במרבית אמצעי המניעה בגלל מצבה המיוחד. "לא יכולתי להשתמש בהתקן תוך-רחמי בגלל המצב שלי, אז הרופאים המליצו לי על שתל תת-עורי". למרות שהשתל נחשב לאמצעי מניעה עם אחוזי הצלחה של 99%, שלושה שבועות לאחר שהותקן לורן שוב גילתה שהיא בהריון – והפעם עם תאומים. "המילה 'שוק' אפילו לא מתחילה לתאר את מה שהרגשנו אז".

למרות שנשאה ברחמיה שני הריונות מוצלחים, הרופאים חששו שתאומים יתקשו לשרוד בתוך רחם קטן, ויסכנו גם את חייה של לורן עצמה. "הרופא שלי היה מאוד כנה ואמר לי שהוא לא יכול לדעת איך ההריון הזה יסתיים", היא מספרת. משבוע 19 הייתה לורן בשמירת הריון קפדנית, והתאומות מיה ואיווי נולדו לבסוף בשבוע 37. איווי נולדה עם בקע מסוכן והייתה בסכנת חיים. בגיל חמישה ימים עברה ניתוח מסובך שהרופאים ניבאו לו 50% אחוזי הצלחה, אבל למרבה המזל היא שרדה אותו.

במהלך הניתוח הקיסרי ביקשה לורן מהרופאים להסיר את החצוצרות שלה על-מנת למנוע הפתעות נוספות: "מסתבר שבן ואני זוג מגה-פורה, ועם ארבעה ילדים הגענו למצב שאנחנו שמחים בדיוק עם מה שיש לנו".