דייני בית הדין הרבני בנתניה ממשיכים להערים קשיים על נשים. הפעם הקורבן היא תושבת השרון, המבקשת לקבל גט מבעלה. משום שהעזה לפנות לבית משפט אזרחי לענייני משפחה, היא תיענש ותאלץ להמתין, ככל הנראה, שנים רבות.
מדובר בבני זוג בשנות הארבעים לחייהם והורים לילדים, שבמהלך השנה האחרונה נישואיהם עלו על שרטון והם החליטו להתגרש. האישה הגישה תביעה לקבלת גט בבית הדין הרבני ובמקביל הגישה נגד בעלה תביעה לחלוקת רכוש לבית המשפט לענייני משפחה.
עוד בערוץ הנשים:
- למה האישה הזו לא יכולה לעלות במדרגות?
- לפני 20 שנה היו שושבינים יחד בחתונה, השבוע התחתנו בעצמם
- צפו: נשים מנסות להשתין בעמידה בפעם הראשונה
בתביעה לקבלת הגט טענה האישה כי אין מקום לעכב את הגירושים - מאחר ובעלה הסכים להתגרש ממנה. באמצעות עו"ד שאול דחבש טענה האישה כי יש לחייב את בעלה לתת לה את הגט לאלתר וללא כל עיכובים.
לדבריה, ההליכים המשפטיים בבית המשפט לענייני משפחה עלולים להימשך שנים – ואם קבלת הגט שלה תהיה תלויה בסיומם, היא עלולה למצוא את עצמה עגונה במשך כל אותה תקופה.
בחרת בערכאה הלא נכונה, תשלמי
הבעל, באמצעות עו"ד אורן אליעז, טען בתגובה כי אין שום סיבה שבעולם שיסכים לתת גט לאשתו ולהתגרש ממנה באופן סופי כל עוד ענייני הרכוש והירושה שלה לא הסתיימו ביניהם. לטענתו, מגיעות לו זכויות כספיות רבות - ואין לחייבו להתגרש עד שכל התביעות בינו לבין אשתו לא יסתיימו באופן מוחלט.
דייני בית הדין הרבני קיבלו את עמדת הבעל ודחו את בקשת האישה לקבל גט, ונימקו כי האישה אשמה בכך שהגישה תביעה לבית המשפט לענייני משפחה. לו הייתה מגישה את התביעה לבין הדין הרבני, אמרו הדיינים, היה התהליך מסתיים בתוך חודשים ספורים בלבד.
"בא כוח האישה מלין שהדיונים בבית המשפט האזרחי אמורים להימשך שנים רבות, דבר שיגרום לעיגון האישה. בית הדין קובע כי שאין לו להלין אלא על עצמו, שבחר ערכאה שבה לדבריו הדיונים נמשכים שנים רבות. אם התביעה בענייני רכוש הייתה בסמכות בית דיננו, היינו יכולים להשתדל לזרז את ההליכים והתביעה הייתה יכולה להתברר תוך מספר חודשים", נימקו הדיינים את פסק דינם, בו דחו את תביעת האישה לקבל גט.
הדיינים ציינו עוד בפסק הדין, כי על פי ההלכה יש לסיים קודם כל את ענייני הממון בין בני הזוג ורק לאחר מכן לדון במתן גט. האישה שוקלת לערער על ההחלטה לבית הדין הגדול בירושלים.
מדוברות בתי הדין הרבניים נמסר בתגובה: "דיינים אינם 'מסרבים' לגט כאשר יש הסכמה בין הצדדים. בהעדר הסכמה יש לערוך משפט לשמוע טענות. רק בשבוע שעבר עלתה הטענה מדוע ממהרים לגט שהרי עדיין לא ביצעו מה שסיכמו בבית המשפט".