אוננות היא דבר טבעי ובריא – ובגדול אנחנו מאוד בעד. אבל מה בדבר אוננות בציבור? השבוע געשה הרשת אחרי שסרטון של אישה אלמונית המענגת את עצמה בסניף סיני של איקאה הפך לוויראלי. בסרטון, שאורך מספר דקות, נראית האישה כשהיא לבושה בחולצה בלבד נוגעת בעצמה במספר אתרים שונים ברחבי החנות הענקית – כאשר ברקע נראים קונים עוברים ושבים שאינם מבחינים במתרחש.

הסרטון הופץ כצפוי ברשתות החברתיות וזכה לעשרה מיליון צפיות לפני שהוסר. מותג הריהוט השוודי מסר במבוכה כי הרשת "תגביר את האבטחה והניקיון בסניפים, במטרה ליצור סביבה וחווית קניות בטוחה, נוחה ובריאה". באיקאה עירבו את המשטרה המקומית, אבל זהות האישה נותרה לא ידועה.

 

מקרים של אוננות נשית בציבור עולים מפעם לפעם לכותרות ומעוררים עניין ומחלוקת. זוהי עבירה על החוק לכל דבר ועניין, אבל אפשר להסתכל על זה גם אחרת. "אין שום דבר יותר סקסי מהרעיון שמישהו מסתכל עלייך באמצע האקט", כתבה מוקדם יותר השנה בלוגרית הסקס נדיה בוקודי, וסיפרה כיצד היא נוהגת לענג את עצמה בדירתה בחלונות פתוחים. זה, כמובן, רחוק מאוד מאוננות באמצע חנות של ענקית ריהוט – אבל לבוקודי הייתה נקודה שהיא ניסתה להעביר. "אוננות היא דרך אפקטיבית לשחרר לחץ, להגביר ריכוז ולחזק את הבטחון העצמי, ולכן אין פלא שרבים מאתנו מחפשים הזדמנויות לזמן איכות יומי עם עצמנו - לא משנה איפה אנחנו נמצאים. ובכל זאת, באופן לא מפתיע יש סטנדרטים כפולים לגבי אוננות של גברים ושל נשים. בעוד שאוננות נשית בציבור תוצג הרבה פעמים כמשהו מצחיק או ארוטי, כשגברים עושים את זה הם ישלמו מחיר גבוה יותר ויוגדרו כ'סוטים'". בוקודי תוהה למה, בעצם, אוננות בציבור מרתיעה אנשים: "אם המחשבה שמישהי מאוננת לידכם בבריכה מגעילה אתכם, תחשבו שנייה על כמויות השתן שזורמות לידכם בבריכה בכל זמן נתון. נראה לי שאורגזמות צריכות להיות הדבר האחרון שמטריד אתכם".

המנחה למיניות מודעת מיכל מעין דון חושבת שהמעשה של האלמונית בסין הוא בכלל אקט מחאתי. "מעשה אהבה עצמית פומבי הוא אכן אקט לא חוקי, וכל מיניות מול מי שלא בוחר לראות אותה היא פסולה ולא מכבדת גבולות", היא אומרת, "אבל לפעמים עודף גבולות, הסתרות והדחקות יוצרים צורך במחאה. האישה הזו אוננה למצלמה ולא מול עיניי הציבור, ולכן לדעתי היא רצתה לומר לנו משהו, להעביר מסר. כל מי שצפה באישה הזו באקט שלה עם עצמה, עשה זאת מרצונו ומבחינתו החופשית".

מה בדיוק היא רצתה לומר? לדעתה של מעין דון, המסר היה שנפסיק כחברה להיות מנוכרים כל כך למעשה האהבה העצמית. "זה באמת מאוד מסקרן לראות אנשים אחרים מענגים את עצמם, אבל אנחנו לא זוכים לקבל הדרכה ולא שיתוף מהמבוגרים והמחנכים שלנו על אוננות ועינוג עצמי ואנחנו כולנו בודדים בחוויה הזו. לפעמים בסדנאות שלי אני מאפשרת לכל מי שחושבים שרק הם מאוננים בצורה חריגה, לגלות מי מאונן באופן חריג כמוהם. אין לתאר איזו הקלה מרגישים אחרי שחיים שלמים מרגישים מוזרים ומלאי אשמה. האישה הסינית הזו, מנקודת המבט שלי, באה לשים לנו מראה, ולהציג לנו עד כמה אנחנו כתרבות יוצרים בדידות וניכור אל מול מעשה אנושי, יום-יומי וחיובי".