נעמה שפי (34) היא הדוברת הבינלאומית של eatwith. נשואה לאילן ואמא לאלה, בת שנה וחצי, מתגוררת בניו-יורק. שוחחנו איתה רגע לפני שעלתה למטוס בחזרה לארה"ב, אחרי ביקור קצר בארץ, במסגרתו הייתה אחראית על שיתוף פעולה בין eatwith למאסטר שף - תחרות שהזוכים בה הוזמנו לארוחת ערב בביתם של ששת המתמודדים הסופיים בתוכנית. "בעיניי, החיבור בין התכנית למיזם שלנו הוא טבעי, ועובדה שהוא זרם נהדר ממש מהרגע הראשון", מסבירה נעמה. "המיזם שלנו מחבר בין אנשים שאוהבים אוכל טוב ומיוחד לשפים, שמארחים אותם בביתם הפרטי, וזו הזדמנות מצוינת להעמיק את הקשר של הצופים עם המתמודדים. זו הייתה חוויה בלתי רגילה לכל מי שלקח בה חלק, קירב את המתמודדים לקהל שלהם ואת הקהל למתמודדים שהם כל כך אוהבים לצפות בהם. התפקיד שלי היה לנסח את המסעדה הביתית שלהם, לעשות את ההתאמה לערב המיוחד שהכנו, ופשוט נהניתי מכל רגע".
עוד בערוץ הנשים:
- 5 מהלכי קריירה שאת חייבת לעצמך
- תופעה: מפסיקות את המחזור - למען הקריירה
- נערה אובדת: 5 טעויות שלא ידעת שאת עושה בעבודה
נעמה נולדה וגדלה בקיבוץ, והגיעה לעולם הקולינריה די במקרה. "עברתי לניו-יורק בגיל 25. עשיתי תואר שני בקולנוע, ואחרי עיסוק קצר בתחום התחלתי לעבוד בקונסוליה הישראלית, במשרד התרבות. הייתה לי הרבה אחריות ובוס נורא פתוח, שנתן לי הרבה אחריות ויד חופשית. התפקיד שלי היה לעשות יחסי ציבור למדינה, לאצור תכניות תרבות שיראו את הצד היפה של ישראל לאמריקאים - והבנתי שאין תחום מתאים יותר מאוכל. מעבר לכמה שהמטבח הישראלי נהדר, אוכל הוא תחום בלתי אמצעי, הסועד לומד המון על התרבות שהוא פוגש מהאוכל שלה, מהגינונים, מהשולחן. התחלתי לעבוד עם שפים ישראלים שהגיעו לניו-יורק, לעשות ערבי טעימות, הרצאות ופאנלים. במקביל, ארגנתי סיורי עיתונאים מובילים בתחום האוכל לישראל, ואחרי שהם אכלו במסעדות וראו את השווקים הם חזרו פשוט מאוהבים.
"אני פשוט מאוהבת בעבודה שלי"
"אחרי שעזבתי את הקונסוליה, עבדתי כעצמאית ואצרתי תערוכות במוזיאונים שונים, ובמקביל התחלתי לייעץ לשפים ולמסעדות על מיתוג ותוכן קולינרי. התחלתי לעבוד על תיעוד וידאו של מתכונים יהודיים, וגם הקמתי את 'פרויקט קובה', מסעדה שהגישה מרקי קובה באדפטציה קצת יותר מודרנית. זה היה פרויקט מדהים, היה תור של אנשים בכניסה עוד לפני שפתחנו. בהתחלה תכננו ארוחה אינטימית ל-20 סועדים כל ערב, אבל בסוף היו 120. משם כבר הגעתי ל-eatwith, אחרי שעיתונאית חיברה ביני לבין גיא מיכלין, אחד המייסדים והמנכ"ל של המיזם. היה ביננו קליק מקצועי מהרגע הראשון, והצטרפתי אליהם. השקנו את המיזם בניו-יורק, וכיום הוא פועל ב-160 ערים ברחבי העולם. אני מאושרת להגיד שאני פשוט מאוהבת בעבודה שלי: אני אוהבת את המגע עם הקהל, השפים והתקשורת. זו עבודת חלומות מבחינתי. אני אוהבת את העבודה מול השפים - להקשיב להם, לטעום את האוכל שלהם ולעזור להם לנסח את תפיסת העולם שלהם. אני אוהבת גם את המגע עם התקשורת, להעביר את החוויות של הסועדים ושל השפים, וכמובן את הקשר עם הסועדים. כל ערב הוא שונה, האינטראקציה שנוצרת בין המשתתפים היא ייחודית וזה תענוג כל פעם מחדש".
איך את מספיקה?
"זה מאתגר, אבל אני מרגישה שאני לא מוותרת על כלום. נורא חשוב לי לצאת לדייט עם בן הזוג שלי, לפגוש חברות, להיות עם הבת שלי. זה אמנם עולה לי בשעות שינה, אבל אני מספיקה הכל. למזלי, בן הזוג שלי מאוד מאפשר ותומך. אני טסה הרבה, עובדת מסביב לשעון, אבל העבודה שלי היא גם הכיף שלי. יש משהו בניו-יורק שלא נותן לך לנוח, צריך להיות יעילים כל הזמן, להיות במרדף מתמיד, אבל עם זאת - אני מכורה לזה. אני קמה ב-7:30, מבלה קצת עם אלה בבוקר, ולקראת 9:00 אני כבר במשרד. ב-18:00 אני בבית, מבלה איתה בפארק עד 20:30 ואז מתפנה לבישולים, לצאת למסעדות, לפגוש שפים, ללכת לפתיחות וכל מה שהעבודה שלי דורשת".
איך את מפרגנת לעצמך?
"לא משנה כמה אני עובדת קשה, אני מקפידה לצאת עם בעלי ועם חברות. אנחנו גם מארחים הרבה, שזה משהו שאני מאוד אוהבת לעשות. אנחנו משתדלים לבלות הרבה סופי שבוע מחוץ לעיר, במיוחד בקיץ. לאחותי הגדולה יש בית קיץ בלונג-איילנד, ואנחנו נמצאים שם הרבה, שוחים בבריכה, קוראים, מטיילים ובעיקר נחים".
איך את נראית כמו שאת נראית?
"בגלל העבודה שלי, אני מן הסתם לא יכולה להיות בדיאטה, אבל כן משתדלת לאזן. אם אני אוכלת בערב ארוחה מטורפת של 14 מנות, למחרת אני אשתדל לקצץ קצת. בנוסף אני עושה יוגה כבר יותר מעשר שנים, ורוכבת על אופניים בעיר. מבחינת לבוש, אני אוהבת אופנה, תמיד אומרים לי שאני נראית וינטאג' - אני אמנם קונה הרבה בגדים חדשים, מאוד אוהבת מותגים (אקנה, ATC) אבל באמת משלבת הרבה וינטאג'. אני לא מתאפרת בכלל, רק מקפידה להתלבש טוב, כל יום זה סוג של שואו אופנתי מבחינתי".
איך ומתי את נשברת?
"כשיש לי רגשות אשם של כמה זמן אני מקדישה לבת שלי. בימים שאני חוזרת מאוחר אני מודה שקשה לי, זה מורכב עבורי ויש שם תסכול לפעמים - אבל אני מקדישה לה את סופי השבוע, זה זמן משפחה נטו. עד לפני חצי שנה הייתי עובדת גם בסופי שבוע, עד שהבנתי שאני חייבת לאזן".
שאלון מהיר:
3 מוצרי הטיפוח הקבועים שלי: "אמנם אמרתי שאני לא מתאפרת, אבל אם אני כבר עושה את זה - אני שמה רק שפתון אדום של MAC. אני עם אותו בושם - קנזו - כבר עשר שנים, וג'ל אלוורה פשוט שאני מורחת על הפנים.
3 שיחות הטלפון האחרונות שלי: אחותי (סיפרתי לה מה קורה בארץ וכמה שאני מתגעגעת אליה), אילן (היינו מרוצים מזה שאלה אכלה דים סאם) ונועה, חברה טובה (שאיתה קבעתי איפה נשתה קפה לפני שאני טסה).
פריט הלבוש האחרון שקניתי: משקפיים של דפנה לוסטיג, שהיא גם חברה (959 ש"ח).