סוזן פאולר, מהנדסת בחברת אפליקציית הנסיעות אובר, כתבה פוסט על שנת עבודתה באובר, בו חשפה תרבות של הטרדה מינית וטענה כי החברה מפלה באופן שיטתי עובדות. בתגובה הורה מנכ"ל החברה טראוויס קלניק על פתיחת חקירה פנימית.
בפוסט שהעלתה בבלוג שלה, מתארת פאולר כיצד שלח לה מנהל שרשרת הודעות שבהן הסביר לה שהוא במערכת יחסים פתוחה וכי הוא מתקשה למצוא שותפות ליחסי מין בניגוד לבת זוגו. הוא מחפש, כתב לה המנהל, נשים לקיים איתן יחסי מין. פאולר מיהרה לשמור את מסכי ההודעות ששלח לה המנהל ודיווחה על כך למחלקת משאבי אנוש של החברה.
בתגובה, "נאמר לי על ידי מחלקת משאבי אנוש וההנהלה הגבוהה כי אפילו שמדובר בהטרדה מינית מובהקת והצעות מצידו, זו הפעם הראשונה שהוא עושה זאת, והם אינם חשים בנוח לפעול נגדו מלבד אזהרה ושיחה. ההנהלה אמרה לי שהוא עובד מצטיין (כלומר, שהוא קיבל ביקורת מזהרת מהממונים עליו) ולא יהיה להם נוח להעניש אותו על משהו שהוא כנראה טעות תמימה".
לפאולר הובהר גם שביכולתה לעבור צוות, או להשאר, אבל להיות בסיכון של קבלת ביקורת גרועה מאותו מנהל. היא עזבה, ועברה לצוות אחר, שבו קיבלה עצמאות רבה. העבודה שם, היא אומרת, היתה מעניינת והיא כתבה ספר רב מכר על התחום שבו התמקצעה בשם Production-Ready Microservices.
אולם בחלוף הזמן התחוור לפאולר כי כנראה לא היתה זו הפעם הראשונה שהמנהל נהג כך. היא פגשה במהנדסות נוספות בחברה, "שמעתי את סיפוריהן, והופתעתי לגלות שהם היו דומים לשלי, כולל אותו מנהל עליו דיווחתי. ברור היה לי שמשאבי אנוש וההנהלה שיקרו". תוך כמה חודשים שוב הוגשה תלונה נגדו, ושוב נאמר למתלוננות שזו הפעם הראשונה.
קיבלה איום פיטורים בלתי חוקי
"ברקע, התנהלה מלחמה פוליטית נוסח משחקי הכס בשורות ההנהלה הבכירה בארגון הנדסת התשתיות. נראה כי כל מנהל נלחם נגד כל עמית שלו, ומנסה לחתור תחת הממונה הישיר שלו כדי להשיג את תפקידו. הם לא ניסו להסתיר, אלא התגאו בכך בפגישות", כתבה פאולר בפוסט. "אני זוכרת פגישה מטרידה מאוד שבה התפאר אחד המנהלים לצוותנו כי הוא מסתיר מידע עסקי קריטי מבכיר אחד כדי לנשוא חן בעיני בכירים אחרים".
פאולר טוענת כי מהנדסים רבים ביקשו לעבור מחלקה בגלל המצב, אולם כשהיא ביקשה לעבור בקשתה נחסמה, ולבסוף היא קיבלה איום פיטורים בלתי חוקי, לדבריה. מחלקת משאבי אנוש נזפה בה על התרועעותה עם מהנדסות אחרות ועל התלונות החוזרות שלה.
בתגובה לפוסט קלניק פירסם הודעה לפיה "מה שפאולר מתארת הוא מחריד ומנוגד לכל מה שאובר מייצגת", ואמר כי ליאן הורנסי, מנהלת משאבי האנוש החדשה של החברה, תפתח בחקירה בהולה.
פאולר עובדת כעת בחברת התשלומים המקוונים סטרייפ, לאחר שעזבה את אובר בדצמבר. אובר היא הסטארט אפ בעל השווי הגדול ביותר בעולם, בזכות הפופולריות הגדולה של שירות הנסיעות שלה, שנחשב לפתרון אפשרי לבעיות תחבורה. היא פועלת בערים רבות בעולם בניגוד לתקנות המקומיות, ועוררה את זעמן של תעשיות תחבורה ותיקות, היא נקלעה למחלוקת גם בשל שיטות ההעסקה שלה, גביית תעריפים מוגדלים בשעות שיא, ואף נתבעה על ידי נהגים שעובדים עבורה בדרישה להעניק להם מעמד של עובדים.
הכתבה פורסמה במקור ב-Themarker
עוד ב-Themarker:
אשליית ביטוח הניתוחים: בסוף זה יעלה לכם יותר
כשהסערה הגדולה תגיע: 7 דברים שישראל חייבת לעשות כדי להצליח