תחושות גוף פיזיות
אם במהלך ריב או אתגר בתקשורת עם בת/בן הזוג ו/או הילדים אתם חווים ברמה הפיזית אודם בפנים, דופק שעולה, יובש בפה וסימנים פיזיים נוספים עצרו את הוויכוח ביוזמתכם היות ומדובר על עלייה בלחץ שיכולה להיות אחד הסימנים המקדימים לאובדן שליטה ויציאה מאיזון.
צורך תמידי "לנצח ויכוחים"
אם קיימים מצבים חוזרים שבהם אתם מרגישים באופן שיטתי שאתם נמצאים "בזירת קרב" ועליכם "לנצח" את הוויכוח הבא ולצאת צודקים במטרה להביס את הצד השני, ולהיות כביכול בשליטה, עלולה להתפתח נטייה להתנהגות אלימה - שכל מטרתה היא להרתיע את הצד השני כדי שזה יאלץ להסכים איתכם וכך תצאו לכאורה "מנצחים".
כשפחדים ותחושות כמו חוסר אמון משתלטים
פחדים, חששות וחוסר אמון, בפרט כשמדובר על נטישה ובגידה, עלולים לא פעם להוביל להתנהגויות לא רצויות כדי "להחזיר את השליטה לחיים". זהו פחד שיוצא מפרופורציות הגיוניות, שהרי לכולנו יש פחדים וחששות, וכזה שאינו מטופל עלול לגרום להתנהגות אגרסיבית המנותקת מתפיסת המציאות.
מ-0 ל-100: שינויי התנהגות קיצוניים
אם ברגע אחד אתם יכולים לצחוק ולבלות עם בת/בן הזוג והילדים - וברגע הראשון שאתם מרגישים מותקפים, מושפלים או במצוקה כלשהי אתם נתקפים בהתנהגות אגרסיבית ותוקפנית זהו סימן אזהרה. תוקפנות יכולה לבוא לידי ביטוי גם באמצעות אלימות מילולית, התקף זעם שבא לידי ביטוי בצרחות וכיוצא בזה.
אתם נבהלים מההתנהגות שלכם
בלא מעט מקרים אחד הסימנים לאלימות הוא הסלמה בהתנהגות כלפי הסביבה, כלומר כאשר אדם נוהג בתוקפנות ונבהל מהתנהגותו הדבר מעיד על הפרת איזון, גם אם אותו אדם "מבטיח" לעצמו ולסביבה שמדובר "בפעם האחרונה".
נטייה לשבור חפצים
בשלב זה מדובר באלימות לכל דבר ועניין, אלימות כלפי חפצים היא אחד השלבים המקדימים הקרובים ביותר לאלימות כלפי אנשים - ולכן גם אם אתם מרגישים שאתם פורקים לכאורה עצבים על חפצים אין מדובר במצב תקין ועליכם לפנות לגורם טיפולי.
כיצד מומלץ לפעול במקרה של אחד מהסימנים הללו?
במצבים אלו, היכולים להעיד על התחלה של אובדן שליטה ופוטנציאל להיגרר לאלימות, מומלץ לעצור את הסיטואציה באופן יזום כדי שלא להסלים את המצב ולפנות לפעילות הפגה כמו ספורט, האזנה למוזיקה, שיתוף הסיטואציה עם גורם ניטרלי וכיוצא בזה. חשוב לציין כי פעילות הפגה היא לא תחליף לטיפול.