תופעת הפגיעות המיניות בישראל חוצה כל מגזר, לאום ועמדה פוליטית. הטיפול בתופעה מצריכה עבודת מטה מקיפה שכוללת טיפול בתחלואות מערכת המשפט. ולא, לא רק כאשר הפוגעים הם ערבים.
האונס המזעזע שהתרחש בסוף השבוע האחרון בגדרה מזוויע ומקוממם. זוהי פגיעה מינית מהסוג שאותו מדמיינים בסיוטים ושבמציאות הוא נדיר – אדם זר פורץ לבית ופוגע באם חד-הורית מול ילדיה. עבירה חמורה שכזו מצריכה חקירה מהירה וענישה מחמירה נגד התוקף, ללא שום קשר לזהותו. איזו נפגעת נוספת, בין אם של עבירת אלימות או מין, זכתה לחקירה מהירה ומקיפה כל כך, ולהצעת חוק זריזה בעקבותיה, שתדאג להחמרת ענישתו של הפוגע?
השר לביטחון לאומי נכנס לתפקידו באמצעות הבטחה אחת וברורה לציבור: הגברת תחושת המשילות והביטחון האישי של אזרחי ישראל שנשחקה בשני העשורים האחרונים. היום (א'), לאחר האונס המחריד, הגישה חברת הכנסת לימור סון הר-מלך ממפלגת עוצמה יהודית הצעת חוק להכפלת הענישה במקרים של אונס על רקע לאומני. על פי הצעת החוק, מקרי אונס על רקע לאומני יוגדרו כסעיף נפרד בחוק, והעונש למבצעי העבירה וכן סכום הפיצוי לנפגעות יוכפל, בדומה לעבירות אחרות שבהן כאשר המניע הינו לאומני – מוכפל העונש.
משבח את המשטרה על מעצר החשוד באונס ושישה חשודים נוספים ומקווה שהחקירה תוביל לחקר האמת ותחשוף במהרה את בני העוולה. יש עוד הרבה מה להוביל ולשנות כדי שיהיה כאן בטוח. הנחיתי את המפכ"ל ומפקד המחוז לתת דגש על תחושת הביטחון של תושבי גדרה ובדבר הטענות כי בשכונת גולדה ישנם שב"חים רבים.
— איתמר בן גביר (@itamarbengvir) February 4, 2023
אבל האם זכויותיהן של הנאנסות "הרגילות" שוות פחות? אישה שנאנסה על ידי גבר יהודי, או בן כל דת אחרת, לא שווה פחות מנאנסת על ידי גבר מהמגזר הערבי. יתר על כן, לכל האזרחים קיימת זכות שווה להגנה מפני פוגעים ולחקירה מהירה ויעילה של הפגיעה בהם, במיוחד בעבירות החמורות, יהא אשר יהא מוצא הפוגע והנפגע.
אנסים ותוקפים יהודים לא צריכים לקבל שום פריווילגיה מממשלת ישראל לעומת עבריינים אחרים. הצעת החוק של מפלגת "עוצמה יהודית" נועדה לתת מענה לפגיעה בכבוד הלאומי, ולא לנפגעות שנרמסות על ידי רשויות החוק, חדשות לבקרים.
כ-50,563 פניות התקבלו במרכזי הסיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית. מנגד נפתחו במשטרת ישראל רק כ-6,922 תיקי עבירות מין והטרדה מינית במשטרת ישראל בשנת 2021 ורק כ-717 מתוכם גובשו לידי כתבי אישום בגין עבירות מין. 71% מהתיקים נגמרו בהסדרי טיעון, חלקם מבישים. על אף שהמלצות ועדת ברלינר לטיפול בנפגעי עבירות מין בהליך הפלילי אומצו, לפחות באופן חלקי, מצבן של נפגעי ונפגעות העבירה רחוק מלהיות מזהיר.
מאז כניסתו לתפקיד לא שמענו מבן גביר דבר וחצי דבר על השינויים שיש לעשות בכל הנוגע לטיפול בנפגעי עבירה ובהן נפגעות תקיפה מינית. יש לא מעט בעיות המצריכות שינוי מקיף במערכות האכיפה, כגון הבטחת חקירות משטרה מקיפות לכלל הנפגעות והנפגעים, שיפור התנהלות גורמי המשטרה מול נפגעות העבירה, אין ספור תיקונים הדרושים בעניין השחרור המוקדם של אסירים פוגעים ועוד ועוד.
אז כבוד השר: זה זמן לעבודה מטה נרחבת ולא לאמירות פופוליסטיות.