שירלי שטיבי עבדה במשך שלוש שנים במרכז למוזיקה ברמת גן. כעת, היא נמצאת בהליכים משפטיים מול מקום עבודה – לאחר שפוטרה לטענתה, בשל הריונה. בראיון לתוכנית של פאולה וליאון, שטיבי מספרת על הרעת התנאים המתמשכת במקום העבודה וההחלטה לתבוע.
"חזרתי אחרי חופשת לידה של חצי שנה. חודש לאחר חזרתי, הבן שלי היה חולה ונעדרתי לשלושה ימים. בתום השלושה ימים מתקשר אליי הבוס שלי ואומר לי שלמחרת אני לא צריכה להגיע לעבודה כי הוא מצא לי מחליפה. כי הוא פשוט לא יכול לסמוך עליי", סיפרה שטיבי.
למרות שההיעדרות הממושכת של שטיבי גובתה באישורים רפואיים, החליטו המעסיקים שלה להעביר אותה לשכר שעתי במקום משכורת גלובלית. "הוא אמר שהוא לא יכול לסמוך עליי ושלא מתאים לו הסיטואציה", הוסיפה.
לאחר התייעצות עם עורכי דין, התברר לשטיבי שההחלטה להרע את תנאי העסקתה היוותה פגיעה בזכויות שלה. "נאמר לי שאני נמצאת בתקופה מוגנת ולכן החלטנו לשלוח לו מכתב. כתבתי לו שבתקופה המוגנת שלי הוא אינו יכול לגעת בי חודש לאחר חזרתי לעבודה. במיוחד אם יש לי אישור מחלה. אני רואה בכך הרעת תנאים".
בהמשך ובעקבות התערבות עורכי הדין, שטיבי הושבה לעבודתה אך גילתה לאחר תקופה קצרה שהיא נכנסה להריון נוסף – ולא מתוכנן. מיד בתום הגילוי היא הודיעה למעסיקיה שהפגינו כעס והודיעו לה שישובו לשכר שעתי בשנית.
"הכלל הוא שאי אפשר לפטר עובדת ואי אפשר לשנות את תנאי ההעסקה שלה", הסבירה עו"ד הדס כהן, מתמחה בדיני עבודה. "לכלל הזה יש חריג. מעסיק שמבקש לפטר את העובדת מסיבה כלשהי, צריך לבקש ממשרד הכלכלה היתר לפטר אותה. ואז צריך להוכיח שלפיטורים אין קשר להריון שלה".