1. תאי מדידה
לא משנה אם את רזה, שמנה, גבוהה, נמוכה, עם חזה גדול או קטן - החרדה מהמראה בתאי המדידה היא אמיתית. כנשים, מופעל עלינו כל כך הרבה לחץ להיראות טוב כל הזמן, שמבט אחד בעצמנו בבגד שלא מחמיא לנו יכול להרוס את היום. נשמע שטחי? אולי, אבל האמת היא שהחברה שופטת את המראה שלנו באופן לא שטחי כלל וכלל - הוא משמש כנשק נגדנו וכעדות לתכונות האופי שלנו. אה, וזה לפני שהתחלנו לדבר על התאורה האיומה בתאי המדידה.
2. שיחות שכר
על פי המחקרים האחרונים בתחום, נשים מתביישות פחות ופחות וכיום מבקשות העלאה בשכר באותה תדירות כמו גברים. הבעיה? הן לא מקבלות אותה. כלומר, לא באותה תדירות כמו הגברים המבקשים. אז מה הפלא שאנחנו חוששות? שיחות שכר שמות עובד שכיר בבעיה, מכיוון שאם לא תקבלו את ההעלאה המיוחלת, תהפכו לממורמרים עוד יותר מאשר לפני שביקשתם אותה והמוטיבציה תלך ותרד. לנשים ישנה נטייה להאדיר את הישגיהן פחות מאשר גברים, וזו ככל הנראה הסיבה שהן מקבלות סירובים לבקשות העלאה בשכר יותר מחבריהן בעלי הפין, וזה עוד לפני שנכנסנו בכלל לתופעת הבויז קלאב שגורמת לגברים שמקומות עבודה לפרגן יותר אחד לשני. הפתרון? לנשום עמוק, לגייס שחלות ולהיכנס לבוס כאילו את בוס.
3. שגברים יחשבו שאנחנו כבדות/היסטריות/כל סטיגמה מגדרית אחרת
פעם פחדנו להגיד בפני גברים שאנחנו פמיניסטיות, אבל למרות שהימים האלה חלפו, אנחנו עדיין לא רוצות שישייכו אלינו סטיגמה מגדרית מעליבה. אם אנחנו מעירות על משהו שמפריע לנו - אנחנו נודניקיות. אם אנחנו מדברות על הרגשות - אנחנו חופרות. אם אנחנו לא רוצות סקס - אנחנו פריג׳ידיות. אבל חשוב לזכור שכל מי שיניח הנחות מהסוג הזה הוא מלכתחילה סקסיסט ולא שווה את זמנכן, וחשוב עוד יותר לזכור - גם גברים כבדים לפעמים, גם גברים היסטריים לפעמים וגם גברים חופרים לפעמים.
4. כאבי מחזור
מאדר פאקר. כאבי מחזור הם משהו שלא ניתן לתאר למי שלא חווים אותם, וגם לא למי שלא חוות אותן. הידעתן? רק 50% מהנשים סובלות מכאבי מחזור ורק 5% סובלות מכאבים כרוניים קשים. אז אולי לא מדובר בפחד של כלל הנשים או אפילו לא של רוב הנשים אבל מי שחווה את הכאבים הקשים במיוחד יודעת שאין שום דבר שדומה להם, ולעבור את זה פעם בחודש מצטבר לדי הרבה ימי סבל בכל שנה. לו רק היה מדובר בבעיה רפואית שגם גברים סובלים ממנה, היה כבר פתרון רפואי יעיל יותר ממה שמוצע לנו כיום.
5. להישאר הרווקות האחרונות בחבורה
לא מדובר מפחד שנובע בהכרח מהסטיגמה שקיימת על רווקות זקנות, או בגלל שאנחנו פשוט חייבות גבר כדי לתפקד. מדובר בסיפור אחר לחלוטין - כשהחברות שלנו נכנסות לזוגיות ומקימות משפחה, הן פשוט נעלמות (לא כולן, לא כולן) ולכן להיות הרווקה האחרונה בקבוצת חברות קטנה ואינטימית יכול להיות מאוד בודד. במקרה כזה פשוט הזכירי לחברות התפוסות שלך לפנות לך זמן וחשוב מכך - מצאי חברות רווקות חדשות ליהנות מהן מהיתרונות הרבים מאוד של המעמד.
6. גברים זרים בחושך
זה לא שאנחנו חושבות שיאנסו אותנו בכל רגע נתון, אבל גם סתם הטרדה ברחוב בשעת לילה יכולה להיות מלחיצה, ותעיד על כך כל מי שחוותה את זה. צעדים שנשמעים מאחורינו, מבטים מקריפים מגברים זרים, שאלות חטטניות של נהגי מוניות וכל אינטראקציה עם גבר זר שנראה מאיים מיד גורמת לנו לשלוף יד לעבר צרור המפתחות ולמקום אותו בתוך האגרוף כפי שלימדו אותנו. הדבר תקף, אגב, גם לדייטים.
7. להפליץ בזמן סקס
אלא אם את נמצאת עם מישהו שנים וכבר ראיתם, שמעתם והרחתם הכל - פלוץ הוא אחד הדברים המביכים והמוציאים ביותר מריכוז שאפשר לחוות באמצע סקס, בעיקר אם הפרטנר/ית נמצאים עם הראש באזור הסכנה. מדובר ברוצח השקט של האורגזמה, בעיקר כשהוא לא שקט.
8. לידה
אח, פלא הבריאה. אכן, איזה פלא. מי חשב על הפלא הזה? לסחוב אדם בתוך הגוף במשך תשעה חודשים, לחוות השתוללות של הורמונים ואז להוציא אותו מחור קטן בתהליך של שעות של כאבים ותופעות לוואי שאי אפשר לצפות מראש מכמה מהן תסבלי. כן, יצירת חיים הוא דבר קסום ללא ספק, אבל רק המילה לידה גורמת לנו להתכווץ בחוסר נוחות.
9. להשמין
ראו סעיף 10. לא כל הנשים מפחדות להשמין. אבל אלה שלא, כנראה עברו תהליך ארוך ומפרך של קבלה ואהבה עצמית והן באדי פוזיטיב במובן המלא של המילה. השאר - יודעות שהסנקציות החברתיות לא יאחרו לבוא. גם אם השמנתן וטוב לכן עם הגוף שלכן, תהיו בטוחות שכולם יתערבו. המשפחה, החברים, הקולגות, סתם אנשים זרים ברחוב. להשמין הוא הפשע הנשי החמור מכל ואם תבצעו אותו - תשלמו על כך ביוקר.
10. אונס
אין מילים.
מה הגיל שלך?אנחנו בדאב מאמינים שנשים צריכות לחגוג את היופי שלהן בכל גיל.עזרי לנו להעביר את זה הלאה ושתפי את הסרטון.
Posted by Dove on Wednesday, February 3, 2016