ישנן לא מעט יוזמות המעודדות מודעות ושינוי במצב החברתי הקיים והמאוד לא שיוויוני בין גברים לנשים. אמה ווטסון היתה אחת הנשים האחרונות להשמיע קול מחאה צלול ואמיץ נגד אפליה נשית. לרוב, מי שעומדות בראש המחאה הזו הן הנשים עצמן, דבר שהוא מובן וחשוב, זאת על אף שהתיוג ׳פמיניסטית׳ לא נתפס תמיד כדבר חיובי, ולא כל הנשים ששות לקבל אותו. מפתיעים ומרשימים במיוחד הם הגברים הידועים שהחליטו להביע עמדה ולעמוד לצד הנשים במאבק הממושך והלא פשוט הזה. הגברים ברשימה שלפנינו היו מצודדים גם לפניה, אך אין ספק שהסולידריות והרגישות שהם מפגינים בנושא הופכת אותם לשווים פי כמה.
בעד האורגזמה הנשית: אשטון קוצ'ר
כשהתראיין אשטון קוצ׳ר על הסרט ׳קשר לא מחייב׳ בו שיחק מול נטלי פורטמן, חלק בנדיבות ממשנתו המינית, הכוללת שחרור מיני לנשים על המרקע ומחוצה לו. ״האורגזמה הגברית נמצאת מול הפנים וקל ללמוד עליה, היא חלק מתהליך הרביה הגברי״, אמר, ״אבל על האורגזמה הנשית לא מדברים, היא לא חלק ממערך הלימוד. זה יוצר מקום שבו לנשים אין עוצמה וביטחון במיניות שלהן עצמן, ויצירת סרט שבו הגיבורה מרגישה בנוח עם המיניות שלה, זה דבר חזק. אם ניתן לבני הנוער משהו חדש לחשוב עליו מבחינה מינית, זה יחזק את הנשים".
עוד בערוץ הנשים:
>> פחות 40 קילו: לא תאמינו איך היא נראית היום
>> "ביום שבת אשים קץ לחיי": אמריקנית יפהפייה מתמודדת עם סרטן סופני
>> צפו: הוטרדה מינית 100 פעמים ביום
בעד עצמאות נשית: וויל סמית'
לוויל סמית׳ יש בת שנמצאת במרכז הבמה כבר מספר שנים, ולו ולאשתו ג׳יידה חשוב מאוד שתגדל להיות אישה חזקה ובטוחה בעצמה. ״כשיש לך ילדה קטנה, איך אתה יכול ללמד אותה שהיא זו ששולטת בגופה ואחראית לו? לכן נתנו לווילו לגזור לעצמה את השיער. אם אלמד אותה שאני האחראי למה שמותר או אסור לה לעשות בשיער, בעתיד היא תחליף אותי בגבר אחר שיגיד לה מה לעשות. אסור לה לספר אותי, אבל את עצמה כן. זה השיער שלה. חייבת להיות לה שליטה בגופה. רק כך תוכל לצאת לעולם ולשלוט במה ששלה. אנחנו משתדלים לתת לה לעשות כמה שיותר החלטות כאלה עד אז״.
בעד שוויון נשי אמיתי: ג'וזף גורדון לויט וג'ון לג'נד
השחקן ג׳וזף גורדון לויט מגדיר עצמו כפמיניסט בתקשורת כבר שנים רבות, ודעתו בנושא רק נעשית נחרצת יותר עם השנים. ״יש אנשים שחושבים שאין כבר צורך בפמיניזם״, הוא אומר, ״כי כיום היחס לנשים וגברים הוא שווה, אך זה לא נכון. עברנו הרבה מאז שהמושג פמיניזם נטבע, מאז שלנשים אסור היה להצביע או להיות בעלות נכסים, אבל זה לא עניין של שחור ולבן. יש עוד הרבה על מה לדבר, והשיחה עברה להיות בניואנסים. יש עוד המון סיטואציות לא הוגנות ומתחים חברתיים סביב הנושא״.
גם הזמר ג׳ון לג׳נד, שתומך פומבית בקרן צדקה למען שוויון זכויות לנשים, התראיין בנושא מספר פעמים. ״כל הגברים צריכים להיות פמיניסטים״, אמר בפשטות. ״אם הגברים ידאגו לזכויות הנשים העולם יהיה מקום טוב יותר. אנחנו במצב טוב יותר כשלנשים יש כח בידיים וזה יוביל לחברה טובה יותר״.
בעד נשים נועזות על המסך: ריאן גוסלינג
לאחר שסרטו משנת 2010, "בלו ולנטיין", זכה לדירוג צפייה מגיל 17 ומעלה בגלל סצינת מין אוראלי המבצע גבר באישה, שיחרר ריאן גוסלינג, אליל הבנות, הצהרה לתקשורת בה תקף את ועדת הדירוג והאשים אותה באפליה. ״חייבים להטיל ספק בתרבות קולנועית שמטיפה לביטוי אמנותי אך תומכת בהחלטה שהיא תוצר ברור של חברה הנשלטת על ידי גברים ומנסה לשלוט בדימוי האישה בקולנוע״, כתב גוזלינג הנזעם. ״לוועדה המדרגת אין שוב בעיה לתמוך בסצינות שבהן נשים עוברות התעללות מינית ואלימות למטרות בידוריות, אבל הם מנסים לגרום לנו שלא לראות סצינות שמראות נשים בתרחישים מיניים אחרים. מדובר בשנאת נשים המנסה לשלוט בדימוי המיני של האישה. בעיני מדובר בנושא חשוב בהרבה מהסרט עצמו״
בעד בחירה אישית: סת' מיירס
השחקן סת׳ מיירס החליט להביע עמדה באחד הנושאים הכי שנויים במחלוקת בחברה האמריקנית: הפלות, או כפי שהאמריקנים קוראים לזה: זכותה של האישה לבחור. ״כשעובדים לצד נשים חזקות מאוד, מהסוג שאני עובד איתן״ הוא מסביר, ״המחשבה שמישהו רוצה לשלוט בהחלטות שלהן לגבי עצמן היא קשה לתפיסה״.
גם השחקן האניגמטי מארק רופאלו לא נוהג להסתיר את דעותיו הפוליטיות הליברליות, ולפני שנה סיפר, במכתב פתוח שכתב לשם תמיכה בהפגנה לזכותן של נשים לעשות הפלות, על הפלה שעברה אמא שלו. ״אני גבר, אז אפשר להגיד שאין לי קשר לנושא הזה, אבל יש לי שתי בנות ואמא שנאלצה לעבור הפלה לא חוקית בגיל צעיר מאוד״, כתב. ״זה עלה לה 600 דולר במזומן ועשה לה טראומה אייומה. זה היה משפיל. כששמעתי את הסיפור נדהמתי מאכזריותה של חברה שמכריחה אישה לנהוג כך. חוסר האנושיות הזה לא מובן לי, והיום הגישה הזו עוד מתקיימת״.
בעד נשים עובדות: ג'ון האם
ג׳ון האם, המשחק במאד מן את דון דרייפר רודף השמלות, מתנער מהלכי רוחו של בן דמותו ומבהיר כי הוא בכלל לא מזדהה עם הערכים של שנות החמישים והשישים כשזה נוגע למעמד האישה. ״נשים אז שלטו והנשים היו כנועות. מקומן היה בבית, עם הילדים. הנשים העובדות קיבלו יחס של אזרחיות מדרגה שניה, כי העבודה היתה איזור בשליטה גברית מוחלטת. כיום כל זה לא היה עובר. אנו מביטים בימים ההם דרך מסך נוסטלגיה כבד, אך החיים היו אז קשים למי שלא היה גבר לבן, כוחני ועשיר״.
בעד נשים עם כוח: הנסיך הארי
הארי, הנסיך הבריטי אדום השיער, גם הוא מאמין בשוויון נשים, והתבטא בנושא כשלקח חלק באירוע גדול לכבוד זכויות הנשים בשנה שעברה. ״כשנשים מקבלות לידיהן כוח, הן מיד משנות ומשפרות את חיי הסובבים אות, משפחתן, קהילתן וארצן באופן יוצא דופן״, אמר הנסיך, שסבתו היא ללא ספק אישה מובילה. ״עלינו, הגברים, להבין מהו התפקיד שאנו לוקחים במשחק הזה. גברים אמיתיים מתייחסים לנשים בכבוד ונותנים להן את הכבוד הראוי להן״.