View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Alice Little (@thealicelittleofficial)

עיסוקים וענפים רבים ברחבי העולם נפגעו קשות בשנה האחרונה בעקבות הסגרים שהצריך המאבק בנגיף הקורונה, והעובדים מחו ועדיין מוחים בדרכים שונות על הפגיעה שנפגעו. אישה אמריקאית צעירה שעבדה בתעשיית המין החוקית בנבאדה החליטה שאם הרשויות אשמות במצבה העגום – הרשויות צריכות לשלם, ותבעה את המדינה על אובדן ההכנסה שלה.

אליס ליטל (שם בדוי, יש להניח), שנחשבת לעובדת המין הרווחית ביותר באמריקה, הגישה לפני מספר חודשים תביעה נגד מושל נבאדה, סטיבן סיסולק, בהאשמה שסגר את בתי הבושת ולא פתח אותם במשך שנה שלמה, גם לאחר שענפים אחרים חזרו לשגרה.  

ליטל טוענת שהפסידה כמיליון דולר בשנת 2020, ומכיוון שהיא נחשבת כעובדת קבלן של בית הבושת Moonlite BunnyRanch, היא לא הצליחה אפילו לקבל דמי אבטלה. לצורך התביעה פתחה ליטל עמוד לגיוס מימון המונים בו כתבה: "מושל נבאדה השאיר באופן לא חוקי את בתי הבושת סגורים, בזמן שבתי עסקים אחרים שבהם יש מגע בין אנשים, כמו למשל מכוני עיסוי, בתי ספא ומכוני יופי, נפתחו. זוהי החלטה שרירותית למדי, בהתחשב בעובדה שהמושל סיסולק הודיע על חזרה לשגרה של כל הפעילות הכלכלית ב-3 באוגוסט. הוא החליט, בלי שום צידוק הגיוני, להחריג בתי בושת".  

ליטל סיפרה לאתר הסאן על הזיכרון שלה מיום העבודה האחרון, אי אז במרץ 2020. "היה לי אורח והוצאתי אותו החוצה ולכולם היה המבט הקודר הזה על הפנים", סיפרה, והוסיפה שבהתחלה חשבה, כמו כולם, שסגירת העסקים תתמשך מספר שבועות בלבד, אבל כיום היא יודעת שלפני תחילת מאי לא תישקל אפילו פתיחה מחודשת של בתי בושת, החוקיים בנבאדה – אבל נחשבים למקומות בילוי למבוגרים בלבד ומוגדרים כעסקים בסיכון גבוה.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Alice Little (@thealicelittleofficial)

>> הייתי זונה בכביש שלושים שנה. ככה יצאתי לחופשי

>> עשרת הלקוחות שלעולם לא אשכח

"פתיחה מחודשת של בתי הבושת היא חיונית", אמרה ליטל, "צריכה להיות דרך בטוחה וחוקית לי ולעמיתיי לעסוק במקצוע שלנו. יש לי חברים שלצערי נאלצים לעבוד באופן לא חוקי או באופן שמסכן אותם, פשוט כי אין להם אפשרות למצוא עכשיו עבודה אחרת".

הניסיון של עובדת המין לגייס כסף לא עלה בינתיים יפה מדי, וגם נראה שהמושל לא מתרגש מהתביעה. "נצטרך לראות איך מחזירים ילדים לבית הספר לפני שנחזיר אנשים לבתי בושת", אמר סיסולק לעיתון מקומי, "נטפל בזה מתישהוא, בהחלט, אבל לא בעתיד הקרוב".

ההתנהגות של בתי בושת בזמן הקורונה משתנה ממדינה למדינה – כך הסבירה לנו אור אבו, מנהלת המטה למאבק בסחר בנשים ובזנות. "ישראל מועדוני החשפנות לא עבדו בזמן הקורונה,  אבל בימים אלו אנחנו רואות שהם מתחילים לפעול בחזרה תחת מתווה של הפרקליטות", אמרה, "בתי הבושת, לצערי הרב, פעלו. בכל מקרה ולא משנה באיזה מקום בעולם, זנות היא ניצול של נשים שלרוב נמצאות במציאות של עוני וחוסר ברירה. לפי מחקר שפורסם בישראל ב-2016, 76% מהנשים בזנות העידו שהיו רוצות לצאת מהזנות אילו הייתה ניתנת להן האפשרות. לשמחתנו, מדינת ישראל קיבלה החלטה מוסרית ונכונה וחוקקה את חוק איסור צריכת זנות, הקובע שהנשים בזנות הן קורבן ולא עברייניות – וכן כי צריכת זנות היא עבירה שיש בגינה קנס בגובה אלפי שקלים".