הוצאות על חתונה מגיעות לסכומי עתק ולא רק בישראל. אמה טמלין, כלה בת 29 מטורונטו, החליטה שלפחות בתחום אחד היא תחסוך לא מעט דולרים - וגם תקפיד על קיימות. היא הבינה שיש באפשרותה לחסוך 12 אלף דולר אם היא תגדל את הפרחים בעצמה לאירוע שיתקיים בחווה של משפחתה: "מה שעמד לנגד עיניי הוא הזיהום שמייצרת תעשיית הפרחים והמחירים הגואים שלהם".
טמלין היא חקלאית אורבנית במקצועה, וביחד עם ארוסה, כריס, היא רכשה זרעים בשווי 300 דולר – והחליטה "לערוך ניסוי": "גדלתי בחווה ועזבתי אותה כשהייתי בת תשע, ותמיד אמרתי שאני רוצה להתחתן שם, אבל לא חלמתי לגדל בעצמי את הפרחים", היא תיארה בראיון לאתר SWNS. "לא גידלתי פרחים באופן פרטי בעבר, אבל היכולות שלי בתחום בהחלט הוכיחו את עצמם".
היא ובן זוגה שתלו חמניות, דליות ועוד המוני מינים של פרחים שהם אוהבים במיוחד, ושמו דגש על בחירת דשנים וחומרי הדברה אקולוגיים. עד תאריך החתונה, שהתרחשה לאחרונה, הפרחים היו מוכנים. ההורים שלה, היא מספרת, סייעו לה לכל אורך התהליך, וגם החברות הקרובות יצאו ללקט בעצמן את הפרחים מהגן לפני האירוע: "השושבינות ואני הכנו לבד את כל הזרים בבוקר החתונה. לקח בערך שעה לחתוך אותם ושעתיים להכין את כל הזרים ולשים באגרטלים. זאת הייתה הרגשה פשוט מדהימה להכין לעצמי את הזר שאני הכי רוצה לצעוד איתו לחופה".
תהליך הגידול החל במרץ 2022, אז הם שתלו את הזרעים באזור סגור, וחיכו לטמפרטורות שיעלו כדי להוציא את השתילים החוצה. "התחלנו לראות פריחה בשבוע הראשון של אוגוסט". לדבריה היו גם כמה בעיות לאורך הדרך. "לא היינו בטוחים שהם ישרדו, היינו צריכים לטפל בהם ולגזום אותם, וחלק פרחו לפני השאר, ולכן כבר לא היו רלוונטיים עד החתונה. אם הכל היה נכשל היינו פשוט צריכים ללכת לחווה אחרת ולרכוש פרחים".
העלייה החדה במחירי הפרחים החלה בעקבות הקורונה. חברותיה, היא מציינת, הוציאו בין עשרת אלפים ל-15 אלף דולר רק עליהם כאשר התחתנו. "גם הקישוטים לחתונה היו פריטים מהבית שלי ושל ההורים שלי. מאוד השתדלתי לא לרכוש שום דבר חדש". את השמלה היא קנתה ממעצבת שיצירותיה ידידותיות לסביבה, והשושבינות לבשו שמלות יד שנייה או כאלה שכבר היו להן: "ניסינו לבזבז כמה שפחות וזה יצא פשוט מושלם".