בואו נודה על האמת, נשים מצויות תחת נטל גדול מגברים במקום עבודתן: הן מנהלות את עצמן, את חיי המשפחה, הן אימהות, הן בנות זוג, והן אלה שכמעט תמיד נאלצות לצאת מוקדם יותר. גברים, לעומתן, נשארים בדרך כלל בעבודה עד שעות מאוחרות, מה שמאפשר להם להתחבר וליצור קשרים משמעותיים, וכך להצליח להגיע לתפקידים בכירים בקלות יחסית. אז מה הדרך הכי טובה להתקדם? אלו הטיפים הכי הכי חשובים.
יצירת קשרים
האתגר האמיתי מתחיל ביום הראשון לעבודה. את נכנסת בדלת מלאה בשאפתנות ומוטיבציה, גאה שהתקבלת לעבודה שרצית. דבר ראשון, עלייך למפות את החזקים, את המתמצים בשטח - אלה שיש אצלם את הידע והכוח. אלו יכולים להיות האנשים במחלקת משאבי אנוש, צוות הלוגיסטיקה או העוזרים האישיים למנכ"ל. לא בטוח שהמשחק פה הוא גברי בהכרח. אם הגעת למקום עבודה שבו יש יותר נשים תוכלי ליצור רשת נטוורקינג נשית במיוחד שיכולה לקדם אותך מאוד.
ניווט בפוליטיקה המשרדית
זהו אחד הסעיפים החשובים שעלייך ללמוד בכניסה למקום עבודה חדש - ובכל תפקיד ומעמד שיהיו לך. הפוליטיקה המשרדית קיימת בכל ארגון – קטן כגדול. אף שאני נוהגת לומר לנשים להשמיע קול ולהתבטא, אני אציע שלפחות בשבוע הראשון, רק תצפי בהתנהלות. ההקשבה והלמידה יהיו הכלים הכי טובים שלך בהתחלה, ויחד עם יצירת הקשרים עם ה"מתמצים" – תוכלי לאגור ידע, ובעיקר לשמור הרבה קלפים אצלך. אין טעם לחשוף דברים שעלולים לשמש נגדך בעת הקידום המיוחל בעתיד.
שפה
השפה של הגברים שונה. היא "ת'כלסית" יותר ופחות רגשית. זה ממש לא אומר שאת צריכה לאמץ סגנון דיבור כזה. חשוב לדעת לייצר שיחה על כל הנושאים מקצועיים ואישיים, אבל בטבעיות ובנושאים שמעניינים אותך. מצאי את הסגנון שלך, ולא פחות חשוב – נסי להיות חברותית וקשובה. עלייך להיות זמינה לאנשים שזקוקים לך ומקשיבים לך, וברגע שהם ידעו שם עבורם – השגת את האהדה שלהם.
ביטחון
אחד הדברים שיותר קשים לנשים להתמודד איתו הוא הצורך לרצות את הסביבה. לא מעט נשים טועות להחליף יצירת קשרים בריצוי סביבתי. אם נחזור לטיפ הקודם - להיות "זמינה" לא אומר להביע חולשה. כמו בחיים עצמם, גם במקום העבודה, ובטח כשאת חדשה בו: את יכולה לומר "כן" כשזה מתאים ו"לא" כשזה לא. את לא צריכה להתנצל על כך או לתרץ.
זה פועל גם הפוך - דעי לדרוש מה שמגיע לך. אם גילית שיש אופציה לקידום - התמודדי. אם את חושבת שמגיעה לך העלאה - בקשי. זה שלב לא פשוט לנשים ביישניות או מופנמות, אבל זאת ההזדמנות שלך וחשוב לנצל אותה. אם השקעת את כל הזמן והדרך הזו להגיע לאן שהגעת, קחי לך מנטורית או מנטור שילוו אותך בתהליך שלב אחר שלב. זה בדיוק, אגב, המקום להיעזר ברשת הקשרים שבנית. אל תסתמכי על מקור מידע אחד, התייעצי עם כמה ותגבשי עמדה.
כדי ליצור נטוורקינג חשוב לפתח שיח ישיר ואכפתי. כדאי לדעת על הקולגות שלך דברים אישיים כמו ימי הולדת, תחביבים, להתעניין בסידורים לחתונה של הבת, ובכל דבר שאת מוצאת לנכון. כן, נטוורקינג זו העבודה החדשה שלך, מלבד זאת שעמלת עליה כעשור לפני כן. האנשים האלה הם מעבר לחברים שלך לעבודה, הם אלו שאת מבלה איתם שעות ארוכות והם יכולים להיות השותפים שלך להתקדמות למעלה. אם בכל המשרד אנשי המפתח ידברו עלייך טובות - גם האחראים לקידום שלך יבינו ויסכימו שאת ראויה, ומכאן הדרך למקום שאת רוצה קרובה מתמיד.
רשת קשרים מקדמת עם נשים
חשוב שתהיי מרושתת לא רק במקום העבודה, אלא עם נשים בכירות נוספות גם מחוצה לו. חפשי פורומים של נשים בפייסבוק או בלינקדאין. זאת יכולה להיות קבוצה של נשים שתחום העיסוק שלכן דומה, שם תוכלי להתייעץ על סוגיות מקצועיות, או קבוצות מקומיות של נשים שיכולות להיות מקום ליצירת קשרים אפקטיביים.
יש ברשת פורומים וקבוצות של נשים תומכות שם תוכלי להעלות כל סוגיה בחופשיות וללא שיפוטיות, בין אם זה על איזון בית-עבודה, חיפוש אופציות לקידום מקצועי, התייעצות על קורסים והכשרות או כל התלבטות אחרת כמו מחשבה על הסבה מקצועית.
נטוורקינג נשי ותומך יכול להיות נקודת המפתח שלך לקידום משמעותי. את יכולה להיות צופה מהצד או ממש להשתתף, לתרום מהידע והניסיון שלך וגם להיעזר במידת הצורך. שיח נשי פתוח ומכבד יכול לתרום לך ולעודד אותך לקיים קשרים מקצועיים מקדמים גם במקום העבודה. גם אם נטוורקינג וקשרים עסקיים לא טבעיים לך, אם תשכילי להבין את החשיבות של הרשת המקצועית והאישית שלך ואת האופציות הבלתי מוגבלות שהיא מאפשרת, בתוספת זריקה של אומץ - תוכלי להגיע להישגים מרשימים לתפקידים בכירים ולתגמול שלו את ראויה.