מחקר חדש שפורסם על ידי ארגון הבריאות הבריטי, מצא שנשים יותר אומללות מגברים לאורך חייהן ורק אחרי גיל 85 הן סוף סוף מגיעות לתחושת אושר וסיפוק אמיתית. כל זאת בזמן שחלק גדול מהגברים לא מגיעים כלל לעשור התשיעי בחייהם.
במחקר, בו לקחו חלק כ-8000 משתתפים, נמצא שרק בסמוך לגיל הפרישה נשים סובלות מפחות דיכאונות או הפרעות נפשיות אחרות. החוקרים מקשרים את הנתון הזה לעובדה שנשים לאורך חייהן בכלל ובמהלך שנות נישואיהן בפרט – הן האחראיות העיקריות על תחזוקת הבית והמשפחה במקביל לטיפוח קריירה. כך שניתן לטעון שהפיכתן לאלמנות, למעשה משחררת אותן ועושה פלאים למצבן הנפשי.
לדברי קייט לובאט, דיקן הקולג' המלכותי לפסיכיאטריה באנגליה, ההסבר לתחושת האומללות והדיכאון שנשים מתמודדות עמו רוב חייהן, בהחלט מקושר לאחריות שמוטלת עליהן בתחזוקת הבית והמשפחה. נטל שנלקח מהן רק בגיל מבוגר, כשהילדים שלהן הופכים להורים בעצמם. כך שהעובדה שרק 16% מהנשים בגיל 65 נאלצות להתמודד עם בעיות נפשיות חמורות – לא ממש מפתיעה אותן. בגיל 85 אגב, המספר יורד לכ-14%.
עם ההתבגרות, הקערה מתהפכת על פיה. בזמן שחייהן של נשים עשויים להשתפר – אצל הגברים, העתיד לא נראה ורוד במיוחד: "גברים רווקים, אלמנים או גרושים יותר פגיעים רגשית ולכן הםמפתחים דיכאון דווקא כשהם בקבוצת הגיל המבוגרת. לעומת נשים שבאופן פרדוקסלי יותר מדוכאות כשהן נשואות", מוסיפה לובאט.
עם זאת, למרות שנשים יותר מדוכאות – הן גם נוטות לדבר בפתיחות על בעיותיהן הנפשיות ועל כן, מצליחות להתמודד ולטפל בעצמן. גברים לעומתן, מעדיפים לא לדבר ולהיחשף כך שלא סתם הסבירות שגברים יתאבדו גבוהה פי 3 מנשים.
כמו כן, אחד ההסברים לעובדה שהדיכאון עולה ככל שהגיל יורד, קשורה ללחצים הכלכליים שמופעלים על הדור הצעיר בשילוב הרשתות החברתיות ותחושת ההחמצה התמידית שהן יוצרות. נתונים נוספים מראים שכיום אחת מכל ארבע נשים עלולה לסבול מהפרעה נפשית ואף תנסה לפגוע בעצמה בעתיד כתוצאה מכך.