לג'ימס דאמור הייתה את משרת החלומות - הוא עבד כמהנדס תוכנה בכיר בגוגל ורק תדמיינו את כל פינוקים שתפקיד כזה מביא איתו, שלא לדבר על השכר. אך כל זה נחלת העבר: בשבוע שעבר פיטרה ענקית האינטרנט גוגל את דאמור בתואנה כי הוא "מנציח את הסטרואוטיפים המגדריים בחברה".
דאמור מואשם בכך ששלח תזכיר פנימי לעובדים בחברה, בו נכתב בין היתר "כי מאחורי אי השיווין המגדרי בתעשיית ההי טק עומדות סיבות ביולוגיות ברורות, הנובעות מהשוני בהעדפות וביכולות בין גברים ונשים". דאמור הודה שאכן כתב את הדברים הללו וגם אימת את פיטוריו שהגיעו בעקבות כך.
האמירה הבעייתית הזו, שהביאה לפיטוריו של עובד בכיר, ממשיכה לעורר הדים בעמק הסיליקון והסערה מתרחבת אף יותר.
הדיון בארצות הברית מתמקד גם בחוק הקיים, בסוגיות המשפטיות שצצות בעקבות פיטורים על בסיס כזה ובאמצעים המשפטיים העומדים בפני דאמור, שלטענתו "גוגל מנסה להשתיק אותו באמצעות שיימינג".
הסיפור הזה הגיע עד לדרג ההנהלה הגבוה ביותר בחברה ומנכ"ל גוגל סונדר פיצ'אי, שלח מייל פנימי לכל עובדי החברה בו העביר מסר ברור: "אמירות כאלה מפירות את כללי ההתנהגות של החברה וחוצות את הקו האדום שלה. החברה לא יכולה להשלים עם אמירות המנציחות פערים מיניים במקום העבודה".
הפיטורים הדרמטיים הללו מגיעים על רקע תקופה ארוכה של רגישות בתחום. הוויכוח על היחס לנשים בתעשיית הההי טק, הנשלטת ברובה על ידי גברים, גועש כבר כמה חודשים. טענות על הטרדה מינית מתמשכת בענקית הטכנולוגיה Uber ובחברות היי טק גדולות אחרות הובילו לאחרונה להתערבויות חד משמעיות בנושא מצד ההנהלה ויצרו שיח חדש. ההנהלות הבכירות בחברות ההיי טק, וגוגל ביניהן, התחייבו בפומבי לגוון את כוח העבודה שלהן למרות ששיעור הנשים בתפקידי ההנדסה והניהול עדיין נותר נמוך ברבות מהן.
על הרקע הזה נראה ניתן לנחש אולי למה הפך סיפור פיטוריו של דאמור לדלק נפיץ, שמבעיר את השטח. דניאל בראון, המנהלת הבכירה שאחראית על נושא הגיוון המגדרי בגוגל, מסרה שאמירותיו של המהנדס רק "מוכיחות כמה מוטעות הנחות הבסיס שלו לגבי המינים".