בשבוע שעבר הגישה מהנדסת העיר צפת, חלי טל, באמצעות ארגון ויצו ישראל, תביעה לבית הדין לעבודה בנצרת בגין אפליה בשכר.
לפי הנכתב בתביעה, טל, אשר מועסקת בתפקיד בכיר של מהנדסת העירייה מזה כארבע שנים, גילתה כי היא מופלית ביחס לעמיתיה הגברים ולמעשה על אף בכירות תפקידה ושביעות רצון מנהליה היא משתכרת שכר נמוך משמעותית ביחס לכל חמשת העובדים הבכירים בדרגתה בעירייה - כולם גברים.
טל התחילה את תפקידה כמהנדסת העיר צפת בשנת 2014. במסגרת הסכם ההעסקה עליו חתמה נקבע כי הבסיס עליו מושתת להסכם הינו חוזר מנכ"ל משרד הפנים בעניין שכר בכירים. שכרה נקבע לסך של 70% משכר מנכ"ל רשות מקומית, שאף הוא מעוגן באותו חוזר מנכ"ל ומתעדכן מעת לעת. מה שטל לא ידעה בעת חתימת ההסכם הוא כי אותו חוזר מנכ"ל קובע במפורש ששכרה יעמוד על סך מינימלי של 85% משכר מנכ"ל ויעלה בהתאם לוותק העסקתה עד למקסימום 95%. מנהליה לא טרחו ליידע אותה באשר להוראות אותו חוזר מנכ"ל.
כמה שנים לאחר מכן הגיע לידיה אותו חוזר מנכ"ל והתברר לה כי שכרה משולם בחסר משמעותי מזה שנים. בירור מהיר שערכה גילה כי חמשת העובדים הבכירים ביותר בעירייה לצידה, כולם גברים כמובן, מקבלים את שכרם בהתאם להוראות אותו חוזר מנכ"ל. היא פנתה להנהלת העירייה אך זו, למרבה הצער, מעולם לא עדכנה את שכרה של טל או פיצתה אותה בגין שנים של שכר חסר. לעומת זאת, בחרה העירייה באותה תקופה ממש להעלות את שכרם של 3 בכירים אחרי, במעמד זהה לטל - כולם גברים.
"הסיפור האישי של חלי הוא חלק מתופעה רחבת היקף בשוק העבודה בישראל של אפליה מאסיבית בשכר נגד נשים" אומרת עו"ד אורי טורקיה שלס, מנהלת מערך הסיוע המשפטי ויצו ישראל, "אנחנו נתקלות מדי יום בטענות שאומרות שנשים 'סתם מתבכיינות' ושמי שמתאמצת, מתמקחת כמו שצריך ועובדת את אותן שעות כמו גברים גם מקבלת שכר בדיוק כמו גברים. לצערנו אנחנו יודעות שהמציאות שונה לגמרי".
"המקרה של חלי הוא דוגמא מצוינת לאישה מוצלחת, משכילה ובעלת ניסיון מקצועי שמשמשת בתפקיד בכיר ביותר בעירייה, אחד מששת התפקידים הבכירים ביותר בעירייה. והנה, למרות כל הנתונים המרשימים האלו, גם היא גילתה שהיא מופלית בשכר באופן משמעותי למול עמיתיה הגברים" היא ממשיכה, "המציאות מראה לנו שוב ושוב שהאפליה בשכר כנגד נשים חוצה מגזרים, תפקידים ותחומים ומרימה את ראשה המכוער מול נשים מכל קצוות שוק העבודה".
לפי נתוני ויצו ישראל, הפערים בשכר בין נשים וגברים נכון לשנת 2017 עומדים על הפרש של 32% והנתון הזה רק מחריף כשמדובר באקדמאיות ובנשים עצמאיות. "מרבית הנשים משלימות עם המצב, לעיתים בשל חוסר ידיעה של הזכויות או של שכר העמיתים במקום העבודה ולעיתים בשל החשש לצאת למאבק משפטי. אנחנו קוראות לנשים לאזור אומץ ולתבוע את זכויותיהן ואת השוויון שמגיע להן" אומרת טורקיה-שלס, "אנו יוזמות חוק שמטרתו לחייב מעסיקים לחשוף את נתוני השכר של עובדיהם והחלוקה המגדרית לתפקידים בתוך הארגון באמצעות דו"ח שנתי. אנו מקוות שהמקרה של חלי יהווה נורה אדומה למעסיקים פוגעניים ויתמרץ אותם לבדוק את עצמם, לתקן את דרכיהם ולייצר שוק עבודה שוויוני והוגן יותר".
מעיריית צפת נמסר: התביעה הגיעה לעיריית צפת בימים האחרונים והיא לומדת את הטענות בתביעה ותגיב את טענותיה באופן מסודר בכתב ההגנה שיוגש לבית הדין. יחד עם זאת, במענה לפנייתכם, מבהירה עיריית צפת כי היא מעודדת קליטת נשים מתאימות לתפקידי מפתח. לראייה נבחרה התובעת לתפקיד מהנדסת העיר. שכר בכירים בעיריית צפת אינו נקבע על פי מגדר, אלא באופן ענייני בכפוף לאישור מועצת העיר ומשרד הפנים. אנו רואים בטענותיה של התובעת שיקול שאינו ענייני ואינו משקף את התרבות הארגונית של עיריית צפת המקדמת שוויון הזדמנויות. המהנדסת אינה מקופחת בתשלום שכרה לעומת עמיתיה הגברים, או הנשים לעבודה. אנו נמשיך לגייס נשים על פי כישורן המקצועי, כך פעלנו וכך נמשיך לפעול.