כיום, נשים מרוויחות בשוק העבודה כ-30% פחות מגברים. מדובר בנושא ותיק שהפתרון עוד רחוק מלהימצא לגביו. במחקר חדש שנערך בחטיבת המחקר של בנק ישראל, ניסו למצוא הסבר לתופעה. בראיון לתוכנית הבוקר של קשת, ד"ר יובל מזר מסביר על עומק הפערים, הסיבות לכך והקושי למצוא פתרון.
"פערי השכר הם בערך שליש, אחרי שמתחשבים בהיקף המשרה אנחנו יורדים בחצי בפער השכר לשעת עבודה", מסביר ד"ר מזר ומדגיש שככל שרמת ההשכלה יותר גבוהה - כך הפערים גדלים ברמת השכר. כלומר, גבר ואישה בעלי השכלה גבוהה זהה - לא ירוויחו שכר שווה במשרות דומות ולרוב, תהיה העדפה להעסיק גברים במקצועות עם תשואה כלכלית גבוהה יותר.
כמו כן, המחקרים הראו שגברים מפגינים במקומות העבודה שלהם יותר אסרטיביות, חוסר רתיעה מסביבה תחרותית וכושר מיקוח גבוה יותר. כמובן שלא מדובר בעניינים ביולוגיים אלא נסיבות חברתיות. "זה לא משהו גנטי, אלא משהו שנובע מסביבה תרבותית חברתית. יכול להיות שעם הזמן הסביבה התרבותית הראתה שגבר צריך לעבוד יותר. כרגע ב-70% ממשקי הבית הגבר מרוויח יותר. זה כשלעצמו לאו דווקא בעיה, אם שני בני הזוג מגיעים להחלטה שהגבר עם פוטנציאל שכר יותר גבוה. אבל הבעיה היא, כשלאישה יש פוטנציאל לא פחות גבוה, אבל בגלל חסמים כאלו ואחרים שהגבר ירוויח יותר - היא מוותרת על ההגשמה".